TORTES beztēma

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Padomi,receptes, jautājumi un atbildes par tortu cepšanu!

Sākumā varbūt pastāstam ko mēs mākam, kas mums izdodās vislabāk un kas neizdodās tā kā gribētos!

02.02.2015 15:33 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
iepatikās :-D uz pavasari būtu kā radītas (l)

20.02.2015 18:06 |
 
Reitings 346
Reģ: 21.05.2014
Marīī, vienīgais kas man nāk prātā ir taisīt mīklu pa porcijām. Sataisi vienai pannai, izcep un tad nākamo. :D
20.02.2015 18:14 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Jā, tā laikam būs jādara..
Bet vai var darīt tā,ka taisa mīklu visu kopā, līdz tam solim,kur jāliek soda klāt... un tad sadalīt 2 daļās , vienai daļai pielikt sodu , likt cepties un pēc tam otrai daļai tāpat.
20.02.2015 18:30 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
http://youtu.be/vg7IsV_YBcA
Šī meiča neliek to sodu un etiķi (t)
20.02.2015 18:33 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Sodai ar etiķi ir tāds pats efekts kā cepamajam pulverim.
20.02.2015 18:39 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Labrīt, beidzot esmu saņēmusies un pagatavojusi donatus, tiesa bez glazūrām.. pēdējā brīdī vīrs pateica nekādas glazūras (viņš nav liels saldumu mīlis).

Sastāvdaļas
500 gr milti; vai puse uz pusi parastie ar citiem miltiem;
10-12 gr svaigā rauga;
250 ml istabas temperatūrā piens;
70 gr cukura;
2 vidēja lieluma olas;
75 gr sviests;
1 t.k., vaniļas ekstrakta (var izvēlēties arī vaniļas sēklas vai vaniļas cukuru);
6 gr sāls.
Cepšanai 1l zemesriekstu eļļas (vai citu)

Pagatavošana
Traukā saberž svaigo raugu ar pirkstiem un pievieno pienu no kopējā apjoma 1/3 plus ēdamkaroti cukura no kopējā daudzuma. Samaisa.Tikmēr lielajā blenderī (vai ja jums tāds nav, tas viss ir darāms ar rokām, sajauc kārtīgi miltus (ieteikums pat būtu izsijāt vēlreiz caur sietu).Tad pievieno sajaukto rauga masu klāt miltiem un pievieno atlikušo pienu. Ja to dara ar lielo blenderi, darat visas darbības uz mazāko spiedienu, citādi būs viss pa gaisu.
Blenderim darbojoties pievieno istabas temperatūrā divas olas (pirms tam olas sajaucot), tad cukuru,vaniļas ekstraktu (ja jums nav vaniļas vispār, var šo posmu arī izlaist) un pēdējais sāls. Visu kārtīgi blenderē apmēram 10 minūtes, ar rokām tas aizņems laiku dubultā.Masa gatavai esot, apamainat blenderim uzgaļus no miksera slotiņas uz āķi (tās esmu iesaukusi šo interesanto uzgali) un sviestu, kurš sagriezts mazos kubiciņos turēts istabas temepratūrā, pa vienam kubiciņam pievieno blenderējot masā. Svarīgi katru nākamo kubiciņu pievienot tikai tad, kad pirmais ir kārtīgi iemaisījies masā. Mīkla gatava, to liek traukā ietauktu ar sviestu vai iesmērētu ar eļļu, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek iekšā krāsnī, kurā ir ieslēgta gaisma(neko citu nevajag slēgt)Atstāj uz pāris stundām līdz mīklas masa traukā ir dubultojusies.
Uz darba virsmas izsijājiet miltus. Izliekat mīklu, mazliet apvīļājiet miltos tikai tik daudz, lai mīkla nav lipīga un izrullējiet mīklus līdz 1cm biezumam kvadrāta formā. Veidojat virtuļu formas. To var darīt gan pats ar glāžu palīdzību, gan izmantot speciālās virtuves metāla formas, lielākā nepilnus 8 cm diametrā un mazāko (vidiņam) 2.50cm diametrā. Izgrieztos doantus liek uz cepampapīra krāsns pannas un liek ieslēgtā krāsnī apmēram uz 30 minūtēm (tikai ar ieslēgtu gaismu) , līdz tie paliek lielāki.
Katliņā uzkarsējiet eļļu 350 grādus karstu (ieteikums ir iegādāties vispār temperatūras mērītāju, tā ir laba lieta un noderēs arī labi cepešu gatavošanai). Katliņa liek pa vienam donatam(ērtākais veids ir katrs donats ir uzlikts uz kvadrāta izgriezta cepampapīra , tā būs vieglāk ieslidināt donatu eļļā. Cep līdz zeltaini brūns , tad griež otru pusi. Atkārtot ar katru donatu visas tās pašas darbības. Ja jūs gribat ar glazūrām donatus, tad donats pēc to pagatavošanas ir uzreiz jāiemērc sagatvotā glazūrā.
Kopā sanāk no masas 12 donati,
22.02.2015 11:49 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Vit@, paldies, ka padalījies ar recepti. Man jau ierasts, ka visas tavas receptes ir īsi un kodolīgi uzrakstītas. Tad nu šī ir tava garākā recepte, kas uzreiz liek domāt, ka process ir baigi sarežģīts :D
22.02.2015 11:59 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Favel, hmm sarežģīti nav. Laika ietilpīgi gan... ja man būs jāgatavo otro reizi es piedomāšu :D
22.02.2015 12:03 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Marīī, ja Tu Red Velvet uzcep ātrāk par mani, pastāsti, kā sanāca, jo man martā plānos šī. :-)
24.02.2015 10:03 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Vit@, tā kā es nekad neesmu gatavojusi Donuts, tad saki man, lūdzu, vai tie obligāti ir jāvāra eļļā? :) Nepietiek ar to, ka tikai cepeškrāsnī cep? Gribas uz meitas 2 gadu jubileju maijā sataisīt mini Donuts, bet negribas tik taukainus. :)
24.02.2015 10:12 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nopirku termometru, lai saprastu savu krāsni. Un jā, tur kaut kas nav riktīgi :D

Tagad cepas red velvet kūka, kas nav red, bet gan brūna! Bija jāliek 2 ēdamkarotes krāsvielas, pieliku... brūns... pieliku vēlvienu - tāpat brūns.
24.02.2015 13:28 |
 
10 gadi
Reitings 1324
Reģ: 29.01.2009
Marīi, patentē jaunu nosaukumu. ;) Brown velvet. :D
24.02.2015 13:32 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Marīī kas tev tās par krāsvielām? Es parasti piepilinu 2-3 pilītes un man ir koša, izteikta krāsa.
24.02.2015 13:33 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nu ja baltā buttermilk (paniņas) iepilina, tad krāsa paliek rozā . Krāsvielas pērku Asdā.

Jā, šī būs brūna... Nākamreiz nopirkšu gēla krāsvielas
24.02.2015 13:37 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Varbūt man tas kakao ir pārāk nikns ? (t)
24.02.2015 13:38 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Marīī, man bija tā pati prolēma. Kakao par daudz. :-/ Izcepoties krāsa gan nedaudz gaišāka paliek kā mīkla vēl neizceptā veidā.
24.02.2015 13:42 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Ok, nākamreiz likšu mazāk kakao un gēla krāsvielu pamēgināšu.
Gribēju izmēģināt,jo gribu uz savu dzimšanas dienu tādu kūku. Nabaga mani kaimiņi, jāēd kūkas tik bieži :D :D
24.02.2015 13:45 |
 
Reitings 502
Reģ: 24.02.2014
Vai kāda varētu padalīties ar pārbaudītu Red Velvet kūkas recepti?
24.02.2015 15:01 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Jūs par donut runājat,
padalīšos ar saviem Iris,
kas varētu būt kā itāļu variants, pilnajiem, pildītajiem donut.



Pildījumā saldais ricotta krēms ar šokolādes pilieniem,
ja pildītu ar ievārījumu būtu kā berlineri.

Es gatavoju saliekot divas receptes kopā, ir variants kur viņus eļļā vai taukos apcep,
bet es gatavoju tikai krāsnī, un skaisti uzptās.
Dažās receptēs bija mīklai izmantot margarīnu vai taukus, tā kā es margarīnu daudz neizmantoju, liku uz pusēm svietu un margarīnu.
Mīklā izdur aplīšus, vidū liek krēmu, otru aplīti mīklas un maliņas aizloka. Un krāsnī.
Sanāca lieliski :)

Zinu, ka mana draudzene gatavo donuts, tajā īpašajā formiņā un ar tūtiņu piepilda. Interesanti kā pildītos donut ar caurumu vidū gatavot, ganjau baigā ņemšanās.
24.02.2015 15:02 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Kāpēc Makarūni plaisā ???




Pārgriezu uz pusem to red velvet biskvītu, āāāāāā''a'CIK GARŠĪGS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.02.2015 15:07 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits