TORTES beztēma

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Padomi,receptes, jautājumi un atbildes par tortu cepšanu!

Sākumā varbūt pastāstam ko mēs mākam, kas mums izdodās vislabāk un kas neizdodās tā kā gribētos!

02.02.2015 15:33 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Vienā no savām kūku gramatam ieraudziju klasisko bezē recepti.Tur rakstits jācep 1,5 - 2 h
16.02.2015 11:42 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Es vakar cepu 2h laikam un tad izslēdzu un atstāju.
16.02.2015 11:46 |
 
Reitings 500
Reģ: 03.03.2014
Čau (l).

Pagatavoju savu svaigo kūku. http://www.tortesunkukas.lv/sokolades-bananu-kuka/

Nedaudz devu palielināju cepumiem un līdz ar to arī sviestam uz acu mēru. Apakša sanāca vienkārši perfekta. (l)
Pievienoju ne tikai parasto cukuru, bet arī vaniļas cukuru un selgas cepumus paņēmu ar banānu garšu.
Un par kakao želatīna krustojumu, sākotnēji baidījos kā garšos, jo tās masas atsevišķi nekas īpašs nelikās. Kad saliku visu kopā, tā kūka ir gardumgarda. Galvenais tikai, kas nav receptē pievienots, ieteiktu kādu glazūru pašām pagatavot priekš kūkas, man viņa izskatījās tāda plika, tāpēc iespiedu iekšā vīnogas (ašā ideja) un pāri krāsainos kristāliņus.
Nākamreiz noteikti apsmērēšu ar kādu šokolādes krēmu apkārt, lai ir krēmveidīgāks izskats.
Un to kakao želatīna masu gatavošu parastajiem saldajiem arī turpmāk, piemēram, ar to pašu ķīseli.

Man šķiet, ka viņa bija tik garšīga, tāpēc, ka taisīju ar mīlestību un nesteidzoties. :D
16.02.2015 12:09 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Apskatījos yvetti instagramu.... :-O njā... tur jau meistarklase stabili. Pats tak nevar iemācīties tādus brīnumus radīt. ļoti skaisti, man skauž :D
16.02.2015 16:46 |
 
Reitings 346
Reģ: 21.05.2014
Marii, Zeltiņas meita kā reiz šodien Instagram ievietoja bildi ar cielaviņu.. :D
16.02.2015 16:49 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
medusmaize, es redzēju tikko,jā :D :D Ielīdu zemē uzreiz :D hahā
16.02.2015 16:56 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
klaviatura, ja tu te ielūri, lūdzu atsūti man vēstulē savu bloga linku. Ja tur ir receptes - es gribu apskatīties.
16.02.2015 17:01 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Marii, manā profilā ir :) Man tur ir arī cielaviņas recepte, esmu saņēmusi daudz labas atsauksmes par to :)
16.02.2015 17:03 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Marīī, es neesmu nekad gatavojusi to Cielaviņu, bet pēc Taviem pārdzīvojumiem gribas pilnīgi pamēģināt..kā tā var sanākt, ļoti dīvaini. :-O Hmmm, nu, varbūt Tev krāsns nenoregulējas uz pareizo t°. Manējai, piemēram, ir tā, ka pašā sākumā visas t° bija tā, kā norādu, bet pēc 2 gadu lietošanas šķiet, ka tā krāsns karsē stiprāk par noteikto t° (man nav tāds virtuves termometrs, nevaru pārbaudīt), līdz ar to griežu parasti par pāris grādiem mazāk. Bet es tik un tā nesaprotu, kā tā apakša Tev tāāā sanāk, pēc bildes izskatās tā kā vispār no apakšas karstums nebūtu nācis..
16.02.2015 17:05 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
klaviatura, es tev uzrakstīšu privāti, man kaut kas sainteresējās ;)

ņam ņam, nu jā šaize man! :D es saku - es vairs nekad necepšu Cielaviņas :D
16.02.2015 17:07 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
klaviatura, Tu minēji jau savu instagram kontu? Es Tevi k kad manīju caur paziņām, bet no nepareizā konta, no privātā negribēju pēc stalkeres izskatīties..un nu, kad gribu Tev piesekot no bloga profila, jau vairs neatceros, kāds Tev tur vārds. :-D
16.02.2015 17:09 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Ooo, klaviatura , tas tavs blogs? Kruta, es pirmo kūku taisiju pec tavas receptes! :D
16.02.2015 17:09 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Marīī, nu, pareiz ir, nav jau nemaz tik garšīga, ir daudz garšīgāku kūku par to!:-P:-D
16.02.2015 17:09 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
klaviatura, es arī gribu tavu instagramu ! :D

ņam ņam, man vēl kādreiz jāpamēģina macaroons, tur man arī šaize bija :D Apmēram tāda :D
16.02.2015 17:12 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Nu, jā, paliela šaize! :-D:-D Bet es neko nevaru teikt, pati neesmu mēģinājusi, ļoti iespējams tas pats būtu.. :-D Vispār es laikam pārāk vieglas kūkas pēdējā laikā taisu, kuras gatavojot, nav šitādas lietas iespējamas. Piem, pēdējo taisīju Viktorijas biskvīta kūku - nu, pilnīgs īzī pīzī.

Bet pirms pāris nedēļām man bija sen nebijis feils - olu vaniļas krēmam (bija jābūt kam līdzīgam crème brûlée) konsistence sanāca kā vecam pienam, jumm. :-D:-D Labi, ka tur vismaz maz sastāvdaļas vajadzīgas, nebija žēl izmest. :-D Nu, tas tā - lai Tevi nomierinātu, ka visiem gadās:-D
16.02.2015 17:19 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
ņam ņam, nu tak visiem gadās :D
16.02.2015 17:22 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nākamo es mēģināšu tādu ar sugar paste apklātu. Gan jau arī tas man nesanāks, bet jāpamēģina ir :D
16.02.2015 17:27 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Mans ne - privātais instagrams http://instagram.com/cafepeppermint :)
16.02.2015 19:02 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Marīī, tad par cielaviņas cepšanas t varu teikt, ka nevajag vienmēr precīzi sekot receptēm! Katra krāsns ir citādāka, piemēram, man darbā krāsns ir ļoti stipra, es vienmēr lieku par 10 grādiem mazāk kā liktu mājās. Iepriekšējā dzīvoklī krāsns bija mega vārga, liku karstāku kā receptēs rakstīts. Ļoti, ļoti atkarīgs no katras krāsns individuāli!
16.02.2015 19:09 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad tu saki,ka man vajag karstāku, ja?
16.02.2015 19:10 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits