Gatavojam februārī!

 
Reitings 11
Reģ: 25.12.2014
Sveikas meitenes!
Ir iesācies jauns mēnesis. Laiks gan ātri skrien, bet novēlu jums visām priekpilnu šo mēnesi. (l)
Tātad, pastāstiet, ko iecerēts pagatavot pusdienās/vakariņās, lai varu smelties idejas. :-P
Pati šovakar gatavošu kartupeļu un cūkgaļas sacepumu.
01.02.2015 15:59 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Šodien ir pankūku diena, izdrukāju 2 pankūku receptes - citai dienai, jo draugs vedīs uz restorāniņu.
Bet runājot par vistām, man vistu vairs negribas :-/ vakar gatavoju zupu, kad atkauloju vistu smaka bija vājprātā, nē ne pēc vecuma, pat nezinu pēc kā, smirdēja pēc zālēm, un tāda kūts smaka, zāles izteikti + kūts smaka. Nesaprotu (t)
17.02.2015 16:58 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
pareizi Gurri1, šodien ir pasaulē pankūku diena :) Mums pankūkas bija brokastīs plānās pildītas ar sieru!
17.02.2015 17:01 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Man šodien vakariņās Dons!:-D:-D

Bet iedvesmai rekur brokoļu - siera pīrāgs
17.02.2015 17:05 |
 
Reitings 6
Reģ: 14.02.2015
Sveikas!

Vai esat nesen gatavojušas keksiņus/cupcakes? Es ieraugot šo pamācību https://www.facebook.com/video.php?v=400367146798307&set=vb.365532266948462&type=2&theater sagribēju izmēģināt. Ceru, ka sanāks tikpat lieliski! (l)
18.02.2015 09:39 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
VIT@ - paldies!:-)
18.02.2015 11:19 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Pacelšu šo tēmu, lai smeltos iedvesmu maltītēm šai nedēļai :)

Šodien pagatavoju Pilngraudu spaghetti ar liellopu gaļas bumbiņām tomātu-bazilika mērcē. Ir pamatotas aizdomas, ka vīrietis būs gatavs atzīties mīlestībā no jauna, pārbraucot mājās :D

23.02.2015 14:29 |
 
Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Favel , padalies ar recepti! :)
23.02.2015 14:33 |
 
Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Ahh, Favel, izskatās tik gardi! (l) Es arī gaidu receptīti! :)
23.02.2015 14:41 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Recepti ielikšu šovakar ;)
23.02.2015 14:44 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Kādus pilngraudu spaghetti jūs pērkat?
23.02.2015 14:54 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Te būs recepte gaļas bumbiņām:

Gatavošanas ilgums: 1h

Nepieciešams (daudzums aptuveni +/- 5 porcijām):
500g pilngrautu spaghetti pastas;
Gaļas bumbiņām:
800g maltas liellopu gaļas;
1 ola;
viena pilngraudu maizes šķēle izmērcēta pienā;
2 smalki sakapāti šalotes sīpoli;
svaigi malts piparu mix (daudzums pēc izvēles);
4 TK "Anniņas garšvielas bez sāls";
2 TK saldās paprikas pulvera;
1-2 ĒK sojas mērces;
eļļa un sviesta pikucītis cepšanai.

Mērcei:
1 bundža tomāti savā sulā (gabaliņos);
5 ĒK tomātu pastas;
aptuveni 1 TK sakapāta kaltēta čilli pipara;
2-3 daiviņas ķiploka;
sāls pēc vēlmes (es neizmantoju);
2 saujas svaigu bazilika lapiņu.

Pagatavošana:

Sagatavo masu gaļas bumbiņām. Bļodā sajauc malto gaļu ar olu, izmērcētu maizi pienā, šalotes sīpoliem, piparu mix, Anniņas garšvielām, saldo paprikas pulveri, sojas mērci. Visu kārtīgi sajauc kopā. Veido gaļas bumbiņas, kuras liek uz šķīvja (ja veidojas otrā kārta, tad pirmo pārklāj ar pārtikas plēvi/ folliju vai cepamo papīru. Ievieto uz kādām 5-10min saldētavā.
Uzkarsē pannu. Lej eļlu un ieliek pikuci sviesta, lai izkūst. Liek gaļas bumbiņas un fiksi apcep no visām pusēm. Liek klāt tomātus savā sulā (gabaliņos), tomātu pastu, čilli un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Ja nepieciešams, pielej klāt ūdeni. Tiklīdz tomātu mērce uzmet pirmo burbuli, liek virsū vāku un nogriež uguni un ļauj gaļas bumbiņām sautēties tomātu mērcē.
Liek vārīties ūdeni pastai. Tiklīdz ūdens sāk burbuļot, tomātu mērcei pievieno sakapātu svaigu baziliku, apmaisa un liek virsū vāku. Atstāj gaļas bumbiņas sautēties uz lēnas uguns.
Vārošajam ūdenim pievieno sāli un vāra pastu līdz al dente pakāpei. Ūdeni nokāš. Pastu kārto uz škīvja, liek gaļas bumbiņas ar mērci. Pasniedz dekorējot ar svaigu baziliku.
23.02.2015 17:56 |
 
Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Paldies, Favel! :)

JD, pēdējā laikā esmu iecienījusi Dobeles dzirnavnieka pilngraudu spaghetti (tie, kas attēlā zilā iepakojumā). Neizsakāmi labāka garša kā citiem, kurus esmu mēģinājusi.
23.02.2015 18:07 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Mana šodienas bēda , gribēju grillet veselu vistu, bet kāda skāde , grills ir par zemu un vista negriežās, būs cepta pannā ar ceptiem kartupeļiem un alu
23.02.2015 18:08 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Vakardien, eksperimenta kārtā, uztaisīju miežu putraimu putru ar baravikām un kaltētiem tomātiem. Tad izdomāju, nē, mans ārzemnieks tak neēdīs šitādu zemnieku paēdienu (biju novērojusi, ka zupās viņam tie putraimi nepatīk) :-D :-D taisīju viņam atsevišķi, ko līdzīgu lazanjas mix (gaļa un dārzeņi).
Nu un ko, pie vakariņu galda izķeksēja no mana šķīvja visu miežu putru (l) šodien pat pusdienām līdzi ieliku. Padomā izmēģināt grūbas. Vai griķus.
24.02.2015 09:25 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es ar ņemu tikai Dobeles dzirnavnieka Fusilli vai pilngraudu spageti. Šie mūsmājās iecienītie, citus neņemam, ja vien receptē kādā nav tagliatelle makaroni.
:-) vakar bija vienkārši vārīti rīsi ar salātiņiem zaļiem, kaut kā pēdējā laikā negribas baigi gatavot. :-)
24.02.2015 09:30 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Šorīt baudījām brokastis.. viegli gatavot nestāvot pie cepeškrāsns, kamēr pošaties darbam. Kārtainās mīklas tartes ar olu un zaļumiem krāsnī... jam(l) vēl var protams izmantot dažādus sieru.. ļoti gardi sanāk ar burratas sieru.
24.02.2015 09:39 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
VIT@, uzreiz atgādina vienu no Just branča sastāvdaļām - lielus kruasānus, kuros iecepta ola + milzu garnele, jummm!(l)

Man vakar bija tiiik maz laika, ka vakariņās bija...pelmeņi..un pat ne paštaisīti. (s)

Šodien ceru laicīgi nokļūt mājās, plānā dzelteno lēcu zupiņa ar karamelizētiem sīpoliņiem.(l)
24.02.2015 09:56 |
 
Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
Sodien planots lazanju gatavot (l)
Vai ari taas maltas galas bumbinjas tomatu merce....(l)
Lidz vakaram vel padomasu:-)
24.02.2015 10:15 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Kura ir vārījusi apelsīnu ievārījumu?
24.02.2015 11:24 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits