Te būs recepte gaļas bumbiņām:
Gatavošanas ilgums: 1h
Nepieciešams (daudzums aptuveni +/- 5 porcijām):
500g pilngrautu spaghetti pastas;
Gaļas bumbiņām:
800g maltas liellopu gaļas;
1 ola;
viena pilngraudu maizes šķēle izmērcēta pienā;
2 smalki sakapāti šalotes sīpoli;
svaigi malts piparu mix (daudzums pēc izvēles);
4 TK "Anniņas garšvielas bez sāls";
2 TK saldās paprikas pulvera;
1-2 ĒK sojas mērces;
eļļa un sviesta pikucītis cepšanai.
Mērcei:
1 bundža tomāti savā sulā (gabaliņos);
5 ĒK tomātu pastas;
aptuveni 1 TK sakapāta kaltēta čilli pipara;
2-3 daiviņas ķiploka;
sāls pēc vēlmes (es neizmantoju);
2 saujas svaigu bazilika lapiņu.
Pagatavošana:
Sagatavo masu gaļas bumbiņām. Bļodā sajauc malto gaļu ar olu, izmērcētu maizi pienā, šalotes sīpoliem, piparu mix, Anniņas garšvielām, saldo paprikas pulveri, sojas mērci. Visu kārtīgi sajauc kopā. Veido gaļas bumbiņas, kuras liek uz šķīvja (ja veidojas otrā kārta, tad pirmo pārklāj ar pārtikas plēvi/ folliju vai cepamo papīru. Ievieto uz kādām 5-10min saldētavā.
Uzkarsē pannu. Lej eļlu un ieliek pikuci sviesta, lai izkūst. Liek gaļas bumbiņas un fiksi apcep no visām pusēm. Liek klāt tomātus savā sulā (gabaliņos), tomātu pastu, čilli un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Ja nepieciešams, pielej klāt ūdeni. Tiklīdz tomātu mērce uzmet pirmo burbuli, liek virsū vāku un nogriež uguni un ļauj gaļas bumbiņām sautēties tomātu mērcē.
Liek vārīties ūdeni pastai. Tiklīdz ūdens sāk burbuļot, tomātu mērcei pievieno sakapātu svaigu baziliku, apmaisa un liek virsū vāku. Atstāj gaļas bumbiņas sautēties uz lēnas uguns.
Vārošajam ūdenim pievieno sāli un vāra pastu līdz al dente pakāpei. Ūdeni nokāš. Pastu kārto uz škīvja, liek gaļas bumbiņas ar mērci. Pasniedz dekorējot ar svaigu baziliku.