sugar
Protams:) es gan visas sastāvdaļas lieku uz aci
Vajadzēs:
Vistas filejas (jo lielākas, jo labāk)
Sviests (mīksts)
Zaļumi (dilles, pētersīļi, var arī mazliet baziliku)
Ķiploka daiviņas
Milti
Olas
Rīvmaize
Parastā saulespuķu vai rapšu eļļa
Sāls, pipari
Vispirms gatavojam zaļumu sviestu. Mīkstajam sviestam pievienojam zaļumus, bet tā ļoti bagātīgi, kā arī piespiežam klāt ķiploku (2 daiviņas uz 100g sviesta parasti ir ok). Liekam sviestu ledusskapī, lai atdziest.
Vistas fileju sagriež šķērseniski, katru gabalu liek pārtikas plēvē, tad izklapē ar gaļas āmurīti. Izklapētās vistas filejas ņem ārā no plēves, uzber piparus, sāli. Viducītī liek apmēram tējkaroti zaļumu sviesta, un tin fileju ciet tā, lai nekur nav cauruma, pa kuru sviest varētu tikt ārā. Aiztaisīto kotleti satin stingri tajā pašā pārtikas plēvē un saldētavā iekšā vismaz uz 2h. Pārtikas plēve nodrošinās to, ka kotlete neizjuks un sasals kārtīgi. Un jo ilgāk var uzglabāt saldētavā, jo labāk. Jo, ja nebūs tās kotletes kārtīgi sasalušas, sviests iztecēs ārā.
Kad kotletes sasalušas , ņemam ārā, apviļājam miltos, tad olā, tad rīvmaizē, atkal olā un atkal rīvmaizē, un liekam cepties sakarsētā eļļā (te nu vajadzēs dziļu pannu, lai kotletes tiktu bez maz vai fritētas). Cepam no abām pusēm, līdz ir zeltaini brūnas, apsusinam virtuves dvielī un pasniedzam :) es arī ieteiktu pirmo kotleti pēc cepšanas atgriezt vsļā, lai redzētu, vai viducis ir izcepies