Meksi, manam draugam arī ļoti garšo, un kad pirms nedēlļas taisīju pirmoreiz, burvīgs izdevās. Viņa atgādinot grieķu "musaku".
Bet, saku, piņķerīgi., man to dārzeņu cepšana....
Man bija 2 vidēji baklažāni, kartupeļi, malta liellopu gaļa 500 g, sīpols, ķiploks, salds krējums. Dārzeņu daudzums variē atkarībā no cepamtrauka lieluma.
Ir jāsagriež dārzeņi ripiņās (baklažānus es sālīju, tur laikam arī pārcentos, bet tas sīvumu reducē, kādu pusstundu atstāju 'savilkties'). Un tad jācep baklažānu un kartupeļu šķēles (centos bez eļļas). Citā pannā apbrūnina sīpolu, ķiploku, un bik aprauj malto gaļu.
Nu tad liek slāņiem -baklažāni, gaļa, iecienītās garšvielas, kartupeļi, gaļa...pārlēju ar ļoti liesu krējumu. Un uz kādā 40 min cepeškrāsnī iekšā, 180°,var likt sākumā foliju, lai neapdeg augša.
Virsējam slānim var likt sieru, bet mans neēd kombināciju gaļa+siers.