Evolūcijas laikā, cilvēki vienmēr ir ēduši gaļu. Mēs esam visēdāji, nevis tikai zālēdāji. Cilvēku gremošanas sistēma ir daudz īsāka nekā zālēdājiem, tāpēc mēs nevaram pilnvērtīgi sagremot celulozi (viena no galvenajām šķiedrvielām augos) un citas lietas. Kas vēl? Gaļas iegūšanai mūsu senčiem vienmēr nācās izmantot daudz savu smadzeņu, tāpēc tās arī ir tik sekmīgi attīstījušās. Gaļa IR vērtīgs olbaltumvielu, dzelzs un citu minerālvielu avots. Gaļa satur kreatīnu, karnozīnu, kas ir ļoti vērtīgi elementi, sevišķi sportojošiem cilvēkiem. Tāpat gaļā ir arī DHA un EPA taukskābes, kuras galvenokārt atrodamas dzīvnieku izcelsmes produktos un ir organismam nepieciešamas.
Daudziem patīk teikt, ka gaļa u.c. palielina risku saslimt ar asinsvadu slimībām, sirds saslimšanām u.c., bet tas zinātniski nekad nav pierādīts. Tieši tāpat nekad nav pierādīts, ka gaļas neēšana kaut kādā veidā uzlabo veselību. Tiesa, pāris pētījumi parādīja, ka dažiem vegāniem bija mazāks slimību risks, tomēr to varēja novelt uz to, ka tie cilvēki sportoja un sekoja līdzi savam uzturam kopumā, uzņēma adekvātu daudzumu organismam nepieciešamo uzturvielu.
Es absolūti cienu cilvēka izvēli gaļu neēst, katrs izvēlas dzīvot tā kā patīk, bet nevajag stāstīt muļķības un nostādīt gaļu par kaut kādu ļaunumu. Tāpat neciešu visas tās fabrikas u.c., kur pret dzīvniekiem izturas kā pret kaut ko nedzīvu, bet es nedomāju, ka tur kādreiz kaut ko varēs mainīt. Gaļu ēdīs vienmēr.