Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā atbrīvoties no hipohondrijas?

 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Pēkšņi uznācis izteikti hipohondrisks periods, kurš nu jau ilgst teju visu oktobri. Slimoju un beidzu slimot, bet dažādi simptomi ir palikuši un parādījušies no jauna, kas bojā man nervus un traucē dzīvot. :D

Tātad: slimoju kādas divas nedēļas ar Epšteina Barra vīrusa izraisītu alerģiju pret antibiotikām (pats vīruss izslimots senāk). (To, ka tas ir konkreti tas, nezināju un šeit arī sākās manas hiponondriskās izpausmes, jo nevarēju nomierināties un domāju, ka man ir visas iespējamās slimības, kas izraisa limfmezglu pietūkumu... nomierinājos, kad tiku pie analīzēm, ka nav). Izveseļojos un jutos labi, piektdien nogāju 14 km, kas parastos apstākļos man nebūtu bijis nekas, bet šoreiz sākās sāpes labajā paribē, kas sāp gan mugurā, gan arī dažreiz plecā, starp ribām, vēdera lejasdaļā, utt. Zinot, ka tur atrodas aknas, paspēju salasīties informāciju par dažāda veida hepatītiem un pie citu simptomu izlasīšanas pilnā nopietnībā domāt, vai man tādu nav. Ģimenes ārste ar tausti noteica, ka aknas nav palielinātas, bet nosūtīja uz USG (kuru nu jau vairs nevaru sagaidīt), analīzes ar visiem aknu rādītājiem ir perfektas.

Ar to jau būtu bijis jānomierinās, bet sāpes jau nepāriet. Problēma tikai tā, ka tās palielinās, tikko es par to sāku vairāk domāt un iedomāties dažādus briesmu scenārijus. Kopš vakar uzzināju, ka analīzes ir ideālas, kopš vakardienas atradu sev jau jaunu slimību, kas varētu radīt tās sāpes. Un, ak mans dievs, tas stress, ko rada pašas sadomāšanās, ir daudz traucējošāks par pašām sāpēm. Protams, tas varētu būt vienkārši apsaldēts starpribu nervs, jo iespējas to izdarīt bija lielas. Bet, protams, mans prāts jau zīmē sliktākos iespējamos scenārijus ar žultspūšļa plīšanu un neizbēgamu operāciju. :D Iespējams, rītdienas USG šo scenāriju izslēgs.

Labākais, ka vienreiz jau man šāda neatklājama slimība piemetās pirms dažiem gadiem, kad neizsakāmi sāpēja nieres. Protams, veicot izmeklējumus, atklājās, ka nieres vispār ir zemāk un tām nekas nekaiš. Vainīgs izrādījās nervs, bet pirms tam man, izlasot nieru slimību simptomus, sāpes bija precīzi atbilstošas slimām nierēm.

Šādi man izpaužas veģetatīvā distonija. Jautājums citām, ko šī kaite skārusi - kā atbrīvojaties no tādām uzmācīgām domām par savu veselību un simptomu meklēšanu? Ilgi jo ilgi man šī paranoja nebija uzmākusies, bet nu, kā par nelaimi, klāt ir. :D
21.10.2014 14:38 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es ieteiku apsēsties, dziļi ieelpot un pieiet lietām racionāli. Ja reiz visi izmeklējumi liecina, ka problēmu nav, tad uzticies rezultātiem un ārstiem, centies aizpildīt laiku ar dažādām citām nodarbēm, lai neatliktu laika gūglēt slimības. :)
21.10.2014 14:42 |
 
Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
Spīdola, kā es tevi saprotu :D Man arī tā problēma, ka piesienu sevi visādas slimības.
Diemžēl ieteikt kaut ko, kā atbrīvoties no tā, nevaru, jo pati neesmu atradusi veidu, kā to izbeigt. Bet labprāt arī paklausītos ieteikumus, kā no tādām domām atbrīvoties.
21.10.2014 14:52 |
 
Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
sevi sev
21.10.2014 14:53 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
switched on, jā, tieši laika pārpilnība laikam šajā gadījumā spēlē vislielāko lomu. Sēžu darbā, nav, ko darīt, un tik gūglēju slimības, simptomus un citu pieredzi. :D

Labākais, ka tie simptomi arī sāk parādīties, tiklīdz tos izlasa. Kad vēl nezināju, ka visas manas problēmas ar limfmezgliem izraisījis pārslimots EBV, salasījos par plaušu slimību sarkoidozi - un kļuva grūti elpot, ievilkt elpu nevarēja, gals klāt. Tā nu es sēdēju mājās slima un nelaimīga, bet tās dienas vakarā bija paredzēts pasākums, uz kuru es devos. Un tur mans elpas trūkuma simptoms pazuda kā nebijis, visu vakaru dziedāju pilnā balsī, vairākas stundas nodejojām, pat prātā neienāca, ka trūktu elpas. :D
21.10.2014 14:58 |
 
Reitings 400
Reģ: 29.01.2009
centies aizpildīt laiku ar dažādām citām nodarbēm, lai neatliktu laika gūglēt slimības.

+++
Man arī bija tāds periods, it īpaši, kad mācījos par kādu slimību, tad nu tik varēju sev atrast visus attiecīgos simptomus :D Man vienīgais mīnuss bija tāds, ka es par to nevarēju nelasīt, jo takš jāmācās bija, bet nu ar laiku pārgāja šī hipohondrija, lai gan dažreiz kad kkas iesāpās tik un tā tās ļaunākās domas uzreiz prātā. Tad mēģinu atslēgt prātu ar sportu, grāmatas lasīšanu nu jebko kas man neļautu par to domāt.
21.10.2014 15:01 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Ak jā, sports ir laba lieta. Kad pirms 2 gadiem man sāpēja plecs līdz lāpstiņai, neirologs ieteica sportot (līdz tam gan es biju pārliecināta, ka plaušas sāp). Aizgāju spēlēt volejbolu un no sāpēm vairs nebija ne miņas. :D
21.10.2014 15:21 |
 
Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Atslābsti vnk,neesi Tu kompetentāka par ārstiem. :) Ej sportot un ēd auzu pārslu biezputru un vājpiena biezpienu, palīdzēs. ;)
21.10.2014 15:25 |
 
Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Vienmēr palasu iespējamos blakus efektus visādiem preparātiem un uzreiz "saslimstu". Bet beigās tik pasmejos par savu bagāto fantāzīju. Kāpec nevari domāt racionāli?

Kaut gan vienreiz nosapņoju ka sievietei sifilis. Aizmuku tā itkā pakaļa sviltu.
21.10.2014 17:16 |
 
Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Spīdola, varbūt tu neesi piefiksējusi, ka pārpūlies vai kā citādi ķermenim netīši nodari pāri, kas varētu izraisīt duršanu un sāpes? Jo es šādi gadu staigāju epizodiski pie ārstiem ar sāpēm labajā sānā, kas nepārgāja vairākas dienas un bija tāda neērta sajūta. Biju pie ģ/ā, uz sonogrāfiju, pie ginekologa, bet nekā neatrada. Viss forši. Bet sāpes epizodiski atkārtojās, līdz vienā brīdī piefiksēju, ka tajos gadījumos cilāju smagumus un pamatīgi pārpūlos. Tagad, kad to zinu, es vienkārši nestaipu lietas, ko nevaru panest un sāpes nav bijušas.
Protams, tajā brīdī likās, ka esmu viens no retajiem pacientiem, kam noteikti nevar tik ātri atklāt kādu briesmīgu kaiti :D Un galvā bija visi iespējamie scenāriji.
21.10.2014 17:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits