Zupas

 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, meitenes!

Mūsmājās ir iecienītas zupas, bet jau apnicis gatavot ierastās receptes. Padalaties ar savām mīļākajām zupu receptēm!

Paldies!
15.09.2014 18:13 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Kad apcep krāsnī dārzeņus, tad ta zupa šķiet aromatiskāka, ar piesātinātu garšu..


+++

o jāaa...es pat citreiz, kad ņemu ārā no plīts apceptus ķirbju gabaliņus ar sāli pārkaisītus, nespēju noturēties...un lielākā daļa nonāk pa taisno mutē, ne katlā :D
18.09.2014 11:14 |
 
Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
neesmu mēģinājusi ar svagiem dārzeņiem, jo šo recepti atklāju tikai kaut kad ziemā.
18.09.2014 11:10 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Varbūt kāda var ieteikt kādas ķirbju krēmzupas recepti, zinu pilns internets...

Cepamtraukā ieklāju cepampapīru.. kurā izkārtoju notīrītu ķirbi, burkānu, kartupeļus, sarkano papriku, sīpolu, aplaistu nedaudz ar eļļiņu.. uzberu pipariņus, timiānu.. pavisam nedaudz rozmarīnu.. lieku krāsnī apbrūnināties.
Precīzus daudzumus grūti teikt.. visu lieku uz aci.. ar kartupeļiem un burkāniem noteikti nevajag aizrauties.. pavisam nedaudz, galvenais ir ķirbis :)

Katlā apcepu sagrieztu sīpolu.. pievienoju apbrūninātos dārzeņus un ūdeni.. kad mīksts viss.. tad sablenderēju, pievienoju sāli un nedaudz saldo krējumu.. var jau liks arī kausēto sieru - gaumes jautājums..

Kad apcep krāsnī dārzeņus, tad ta zupa šķiet aromatiskāka, ar piesātinātu garšu.. :)
18.09.2014 11:09 |
 
Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
man ir viena fiksā dārzeņu - vistiņas zupa..

450 g saldēto dārzeņu (labāk lai ir kaut kāds mix, lai dažādāki dārzenīši iekšā)
500 g vistas filejas
180 g kausētā siera (var būt gan klasiskais, gan ar kādu garšiņu)
garšvielas pēc vajadzības (man parasti melnie pipari, lauru lapas, dārzeņu buljona kubiņš u.c.)

vistas fileju sagriež mazos gabaliņos un apcep, lai ir tāda zeltaini brūna. uzliek vārīties ūdeni (~2,5 l), pievieno garšvielas (sāls, pipari, lauru lapas u.c.) un pēc tam pievieno apcepto vistiņu un atkausēto dārzeņu maisījumu. pavāram 10 min un pievienojam arī kausēto sieru. vēl nedaudz pavāram, līdz siers pilnībā izkusis. woalā un ir gatava. man jau garšo.

mūsu mājā reta, bet tiešām ļoti ātri un vienkārši pagatavojama zupiņa, ja nav daudz laika pie tās plīts stāvēt :D
18.09.2014 11:08 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Man ir daudz mīļāko zupu. Bet visas pārsvarā biezzupas :D
Man topā ir:
Ķirbju ar grauzdiņiem
Spinātu biezzupa ar rīvētu parmezānu
Puravu - kartupeļu biezzupa ar zilo sieru.

No klasiskajām mīļākā ir skābeņu zupa.
18.09.2014 11:08 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Iekopēšu iemīļotās zupas recepti, kuru senāk jau biju te rakstījusi (mūsmājās neapnīkst):

Zaļās lēcas ''nomazgāju'' aukstā ūdenī un izzvejoju ārā ''brāķīšus''. Tad tās lieku katlā, pieleju ūdeni (1:3), pieberu sāli un lieku vārīties. Kad sāk vārīties.. reducēju temperatūru.

Tad sagriežu smalki lielu sīpolu un apcepu to eļļā, pieberu tējkaroti kurkumas. Pie sīpoliem pievienoju mazos kubiņos sagrieztus kartupeļus un apcepu arī tos.

Pannas saturu iegāžu pie lēcām, piegriežu klāt čili pipariņu un svaigu tomātu. Pārbaudu, vai nav jāpievieno sāls (parasti jau ir jāpievieno)

Ēd, kad gatavs!

Zupā iemaisu jogurtu (notecinātais), kurā iespiests un iemaisīts ķiploks
18.09.2014 11:02 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Varbūt kāda var ieteikt kādas ķirbju krēmzupas recepti, zinu pilns internets...
Man ar ļoti, ļoti garšo, briestu līdz ko būs plīts to pagatavot :)
18.09.2014 10:58 |
 
10 gadi
Reitings 1503
Reģ: 11.03.2010
kartupelju un pukjkaapostu biezzuppa ar maizes grauzdinjiem

tomatu zupa

mm.. bet tas laikam kaa pirmais eediens, jo maneejam vajag galju :@
18.09.2014 10:57 |
 
Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Manuprāt tieši tagad rudenī izvēle ir tik plaša. Dārzeņu asortiments tik liels. Ķirbis, kabacis, burkāni, sēnes, spēj tik improvizēt.. cept, vārīt, blenderēt un miksēt.

Piekrītu, mūsmājās topā ir klasiskais dārzeņu sautējums, dārzeņu zupas, gan parastā, gan krēmzupa.
18.09.2014 10:54 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Manuprāt tieši tagad rudenī izvēle ir tik plaša. Dārzeņu asortiments tik liels. Ķirbis, kabacis, burkāni, sēnes, spēj tik improvizēt.. cept, vārīt, blenderēt un miksēt.

Mūsmājas šī gada rudens zupas - kārtīgs sēņu borščs, viena kārtīga lauku vistas minestrone un krāsnī cepta burkānu un ķirbja biezzupa :)
18.09.2014 10:44 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Zupas ir mans mīļākais ēdiens, jo īpaši ziemā - pārrodoties pēc darba. No bērnības visu laiku mīļākā zupa ir biešu zupa - mēdzu likt tikai cūkgaļu + rīvētas bietes + kad gatava - zaļos lociņus un krējumu.

Bet citādi - līdzīgi kā jau te meitenes minēja - es arī mēdzu likt zupā visu, kas vien ir mājās. Ļoti patīk zupās arī rīsi vai makaroni. Laša zupu vāru tikai no filejas - laikam esmu izlepusi - bet nepatīk, ka zupā var gadīties kāda asaka, ja vāra no asakas.
Kartupeļus zupām nelieku klāt gandrīz nekad.

Tā kā ļoti daudz laika pavadu darbā un mājās pārrodos vēlu, tad mums vienmēr saldētava pilna ar saldētiem dārzeņiem, kurus tad arī pārsvarā vienmēr izmantoju zupām.

No tādiem pēdējā laika atklājumiem ir Vici pelmeņi (kaut galīgi neesam pelmeņu ēdāji), kuriem ir ļoti plāna mīklas kārtiņā - zupā ar burkāniem, zaļajiem zirnīšiem un puraviem garšo bezgala labi.
15.09.2014 20:42 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Dievinu ķirbju krēmzupu! No tās vien pārtikt varētu :) (l)
Mana recepte nederēs, jo iekšā piena produkti.. Bet garšo ar garnelēm/vītinātu šķiņķi/ virsū, vai arī kādu cieto sieru.
15.09.2014 20:31 |
 
Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009

vistas zupa
http://www.receptes.lv/receptes/fotorecepte-vistas-zupa/

lasu abas receptes :D klāt nelieku kausēto sieru.


vēl es māku miso zupu taisīt

http://www.justonecookbook.com/recipes/basic-tofu-miso-soup/
15.09.2014 20:10 |
 
Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Man milaka zupina ir biesu:) Apcepu cukgalas gulashu, sariveju un apcepu burkanus,kopa ar sipolu un drusku kiploka. Tikmer uzvaru udeni ar lielopa galas kaulu, kad udens jau varas pielieku klat sagrieztus kartupelus, pavaru 5 min lieku kat burcinu ar marinetam bietem( garso marinetas bietes labak) un pec tam ari sacepto cukgalas gulashu un burkanus apceptos:) Protams pirmstam atdalu lielopa galu no kaulina un sagriezu smalkak,tad visu to varu kadas 15 min :) Un kad palikusas kadas 5 min ,zupai pievienoju no kucharek tadu sarkanu pulveriti:),vins tad pikantaku garsu dod:) pirku beta, tiesi domats gan biesu ,gan aukstajai zupai:)
15.09.2014 20:07 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Man vismīļākā zupa ir vistas zupa ar puķkapostiem, brokoļiem, zirnīšiem zaļajiem, ķiplokiem un mazajām kukurūzas vālītēm un daudz, daudz, daudz krējumu....

Otra mīļākā zupa ar pupinjām un mednieku desiņām... :)
15.09.2014 20:02 |
 
Reitings 944
Reģ: 12.03.2013
Audrey
Já.. tá ir viena garda zupa.. :)
15.09.2014 19:55 |
 
Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Lašu vēderiņu zupa.
Notīra lašu vēderiņus un muguriņas, pārpalikums nemet laukā, bet iemet grāpī vārīties, kā buljonam.
Pēc 15 minūtēm, ņem pārpalikums laukā, liek iekšā kartupeļus, apceptu sīpolu, lašu vēderiņu labumus, apcepts burkāns, brokolis, dārzeņu maggi. Kad kartupeļi gatavi, iemaisa klasisko sieru dzintars, un pievieno zaļumus!
15.09.2014 19:53 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
pilsētniece, no šīs sērijas varu ieteikt šo zupu - http://aannija.wordpress.com/2013/06/20/kokosriekstu-garnelu-zupa/
15.09.2014 19:52 |
 
Reitings 47
Reģ: 09.04.2014
man rudens zupu topa augšgalā ir pikantā maltās gaļas un pupiņu zupa - bieza, sātīga un sildoša, tieši tas, kas drēgnos vakaros nepieciešams.
15.09.2014 19:45 |
 
Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Paldies, Libra
=]
15.09.2014 19:45 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits