Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zupas

 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, meitenes!

Mūsmājās ir iecienītas zupas, bet jau apnicis gatavot ierastās receptes. Padalaties ar savām mīļākajām zupu receptēm!

Paldies!
15.09.2014 18:13 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
15.09.2014 18:14 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man katru reizi zupa iznaak citaada,jo parasti lieku klaat visu kas maajaas-nav taa,ka obligaati jaabuut burkaaniem,kaapostiem,kartupeliem pie saknu zupaam...Pameegini eksperimenteet ar kaut ko,ko neesi likusi agraak klaat-man ,piemeeram, loti garso saknu zupa,kurai beigaas pielikti marineetie sampinjoni.
Viena svariiga lieta muusu maajaas -noteikti vajag buut speeciigam buljonam,un saknes nevar buut paarvaariitas-tad noteikti viirs neeediis.:D
15.09.2014 18:19 |
 
Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Zupas vāru ļoti, ļoti reti, bet ļoti garšo:
1.Laša zupiņa. Ņemu kūpinātu laša asaku, noskrubinu un iemetu katliņā, lai pavarās. Pēc tam izvelku to asaku. Ieliku burkāniņu, kartupeļus un vāru. Beigās ielieku noskrubināto lasi + kausēto sieru un zaļumus.
2. Tomātu zupa. Apcepu sīpolus +burkānus + ķiplokus + papriku +vistas fileju+ tomātus. Visu lieku katlā, lai pavārās, pēc tam klāt kartupelīšus. Beigās tomātus savā sulā (visu bundžas saturu). Pašās beigās atkal kausēto sieru un baziliku.
3.Šampinjonu zupiņa. Apcepu sēnītes +sīpolus +burkāniņus+ vistas fileju. Lieku katliņā, klāt kartupeļus. Vāru līdz gatavs. Beigās klāt kausēto sieru! :)

Tas ir manas zupiņas!
15.09.2014 18:24 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
:)
15.09.2014 18:46 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://raganakuhnjaa.blogspot.com/2011/09/vienkarsa-zivju-zupa.html



līdzigi laša zupu gatavoju. Jo perku veselu lasi uz atlaidem, tad nu galva un aste + vidus kakraz zupai...
15.09.2014 18:51 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Annie-esmu ieveerojusi,kad ciemojos Latvijaa pie mammas,vinai liekas ir loti lielas bailes eksperimenteet ,piemeeram ,ar tiem pasiem zalumiem.Es te savaa daarzaa esmu sastaadijusi taadas garsvielas,par kuraam pat nojausma nebija agraak,kaa taas vareetu garsot utt ,un veel tik smiekliigi,ka kaiminu Maksis,kuram 10 gadi man teica,ka viena no manaam garsvielaam ,esot pat nezaale-citonu meetra,bet lai es neuztraucoties,varot lietot uzturaa:DIeveeroju ,ka taa zupu garsa loti izmainaas no garsvielu sastaava arii.Es pilniigi visaam zupaam vienmeer lieku klaat kiplokus un siipolus,piparus gandriiz nee,lauru lapas arii nee,bet tad visi tie zalie augi ir daudz-cironu meetra,peerersiilis,tiamins,oregano-es nemaz nezinu iisti kaa rakstaas:D
15.09.2014 18:54 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Lasa zupas no galvas ir viereizeejas ,un tur neko gandriiz daudz neprasaas klaat-loti garso!
Esmu uzmaniiga ar garsvielaam ,kuraaam ir loti izteikta garsa-varbuut man tikai taa liekas,bet nekad nelieku zupaa rozmariinu-ieliku atteelu ,un tas pa kreisi,tas ar lielaam lapaam ir sage-tam ir taada saldena garsa.laikam mana tehnika ir taada,ka no visa mazliet.
15.09.2014 18:59 |
 
Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
Šampinjonu zupiņa. Apcepu sēnītes +sīpolus +burkāniņus+ vistas fileju. Lieku katliņā, klāt kartupeļus. Vāru līdz gatavs. Beigās klāt kausēto sieru!

Šī ir ļoti, ļoti garda!
15.09.2014 19:31 |
 
Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Iespraukšos ar jautājumu,-bija viena zupa,kurai labprāt uzzinātu recepti. Ēdu Gan Bei, atceros,ka tur bija kokosriekstu piens un šampinjoni (laikam), ēsta ļoti sen,tpc neatceros,kas tur vēl bija iekšā, bēēt, labprāt uzzinātu pašu recepti, ja kāda viņu ir gatavojusi mājās
15.09.2014 19:41 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pilsētniece, iespējams, ka tu runā par Tom Kha zupu. Internetā receptes ir. Pati to ik pa laikam mājās gatavoju, bet ne tik asu, kādai tai jābūt.
15.09.2014 19:44 |
 
Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Paldies, Libra
=]
15.09.2014 19:45 |
 
Reitings 47
Reģ: 09.04.2014
man rudens zupu topa augšgalā ir pikantā maltās gaļas un pupiņu zupa - bieza, sātīga un sildoša, tieši tas, kas drēgnos vakaros nepieciešams.
15.09.2014 19:45 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
pilsētniece, no šīs sērijas varu ieteikt šo zupu - http://aannija.wordpress.com/2013/06/20/kokosriekstu-garnelu-zupa/
15.09.2014 19:52 |
 
Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Lašu vēderiņu zupa.
Notīra lašu vēderiņus un muguriņas, pārpalikums nemet laukā, bet iemet grāpī vārīties, kā buljonam.
Pēc 15 minūtēm, ņem pārpalikums laukā, liek iekšā kartupeļus, apceptu sīpolu, lašu vēderiņu labumus, apcepts burkāns, brokolis, dārzeņu maggi. Kad kartupeļi gatavi, iemaisa klasisko sieru dzintars, un pievieno zaļumus!
15.09.2014 19:53 |
 
Reitings 944
Reģ: 12.03.2013
Audrey
Já.. tá ir viena garda zupa.. :)
15.09.2014 19:55 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Man vismīļākā zupa ir vistas zupa ar puķkapostiem, brokoļiem, zirnīšiem zaļajiem, ķiplokiem un mazajām kukurūzas vālītēm un daudz, daudz, daudz krējumu....

Otra mīļākā zupa ar pupinjām un mednieku desiņām... :)
15.09.2014 20:02 |
 
Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Man milaka zupina ir biesu:) Apcepu cukgalas gulashu, sariveju un apcepu burkanus,kopa ar sipolu un drusku kiploka. Tikmer uzvaru udeni ar lielopa galas kaulu, kad udens jau varas pielieku klat sagrieztus kartupelus, pavaru 5 min lieku kat burcinu ar marinetam bietem( garso marinetas bietes labak) un pec tam ari sacepto cukgalas gulashu un burkanus apceptos:) Protams pirmstam atdalu lielopa galu no kaulina un sagriezu smalkak,tad visu to varu kadas 15 min :) Un kad palikusas kadas 5 min ,zupai pievienoju no kucharek tadu sarkanu pulveriti:),vins tad pikantaku garsu dod:) pirku beta, tiesi domats gan biesu ,gan aukstajai zupai:)
15.09.2014 20:07 |
 
Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009

vistas zupa
http://www.receptes.lv/receptes/fotorecepte-vistas-zupa/

lasu abas receptes :D klāt nelieku kausēto sieru.


vēl es māku miso zupu taisīt

http://www.justonecookbook.com/recipes/basic-tofu-miso-soup/
15.09.2014 20:10 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Dievinu ķirbju krēmzupu! No tās vien pārtikt varētu :) (l)
Mana recepte nederēs, jo iekšā piena produkti.. Bet garšo ar garnelēm/vītinātu šķiņķi/ virsū, vai arī kādu cieto sieru.
15.09.2014 20:31 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Zupas ir mans mīļākais ēdiens, jo īpaši ziemā - pārrodoties pēc darba. No bērnības visu laiku mīļākā zupa ir biešu zupa - mēdzu likt tikai cūkgaļu + rīvētas bietes + kad gatava - zaļos lociņus un krējumu.

Bet citādi - līdzīgi kā jau te meitenes minēja - es arī mēdzu likt zupā visu, kas vien ir mājās. Ļoti patīk zupās arī rīsi vai makaroni. Laša zupu vāru tikai no filejas - laikam esmu izlepusi - bet nepatīk, ka zupā var gadīties kāda asaka, ja vāra no asakas.
Kartupeļus zupām nelieku klāt gandrīz nekad.

Tā kā ļoti daudz laika pavadu darbā un mājās pārrodos vēlu, tad mums vienmēr saldētava pilna ar saldētiem dārzeņiem, kurus tad arī pārsvarā vienmēr izmantoju zupām.

No tādiem pēdējā laika atklājumiem ir Vici pelmeņi (kaut galīgi neesam pelmeņu ēdāji), kuriem ir ļoti plāna mīklas kārtiņā - zupā ar burkāniem, zaļajiem zirnīšiem un puraviem garšo bezgala labi.
15.09.2014 20:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits