gailenes nekādīgi. Baravikas, jā, do tik šurp. Mērcītē saceptas, + pievienots tas baraviku kausētais siers no dzintara. Garšo arī mazās villenītes, bērzlapes, bet tikai vārītā veidā ar sāli.
Garšo visas sēnes, bet visbiežāk tomēr gailenes un baravikas no meža sēnēm. Un ja šampinjoni un trifeles arī ir sēņu kateogrijā tad tās arī (jo daudzi tieši šīs sēnes neuzskata par sēnēm)
Vislabākie ir uz plīts virsmas cepti poķīši (l), diemžēl ne vairs plīts, ne vecmāmiņas :(
Man garšo visas sēnes. Tieši nesen no meža pārradāmies :) tagad tīrīt un ziemai gatavot!
armands, ja..tas ir baravikas :D punkainas...mazliet ir gan. Bet ja mak pagatavot, bezgala gardas (lai ari nekadu pavara makslu nevajag, tikai pareizas piedevas).
Gailenes merces veida, baravikas-saceptas ar krejumu un becinas, ko tiesi var marinet. Sodien vel biju baravikas...kadas 2h un vairaki grozi pilni...visu sastradaju un novietoju saldetava uz ziemu, mazliet atstaju ko saesties uzreiz...
Dažas sēnes izskatās un izklausās stilīgi bet pēc pagatavošanas ieņem tādu punķainu konsistenci. Baravikas laikam. Es nezinu kādas man patīk. Laikam gailenes un šampinjoni.
Ozolniekos varētu mēģināt, vienīgi tur liekas, ka visu ātri nolasa apkārtējie. Vienu dienu braucot no Ozolniekiem uz Jelgavu pa alejas vienu pusi viens vīrietis diezgan cītīgi grieza sēnes.