Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā izkulties no mēsliem

 
Reitings 148
Reģ: 13.08.2014
Tikai, lūdzu, bez liekas moralizēšanas, jo pati zinu, ka esmu šīs ziepes savārījusi. Bet, kā lai izkuļas no parādsaistībām, ja divu gadu garumā soda procenti tikai aug un aug? Alga uz rokas nepārsniedz 350 Eur. Un, nav nemaz reāli atrast labi atalgotu, vai papildus darbu. Taču, parādu kopējās summas ir 3000.
Varbūt ir kāda jurista padoms, vai kāda, kurai bijusi līdzīga situācija un, ko darīji?
Var man rakstīt privāti, lai nebūtu publiskas noriešanas, jo pietiek jau, ka es to visticamāk saņemšu.
Miljonārs - vīrietis man nav.
19.08.2014 19:26 |
 
Reitings 150
Reģ: 24.06.2014
brauc uz UK bankrotēt, šitādu summu vairs neatmaksāt
19.08.2014 19:29 |
 
Reitings 97
Reģ: 18.08.2014
Aizbrauc uz ārzemēm, atpelni un brauc atpakaļ. Daudzi paziņas tā ir darījuši
19.08.2014 19:31 |
 
Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
kā lai izkuļas no parādsaistībām


parāds jāatdod! kaut vai pa mazumiņam, bet jāatdod, ko tad citu tu vēl vari darīt? nolikvidēt to nevar, summa arī nav no tām mazajām..
kāpēc divu gadu garumā neko lietas labā nedarīji un krāji tos soda %?

protams, ka šeit neviens te pa pleciem nesitīs un neteiks - malacis! klupt virsū arī nevajadzētu, jo problēma no tā nemazinās, bet tomēr es vēlos pajautāt - kā tu tajā iekūlies? tajā visā ir tikai un vienīgi tava vaina, vai arī esi tikusi kaut kā apkrāpta utml?
19.08.2014 19:34 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Vēl ir variants, ka ir firmas, kas pārkreditē kredītu, un galā tu maksā kredītu par kopējo summu. Viņu % parasti ir zem 10, līdz ar to nav kosmikas pārmaksāšanas, un beidz krāties tekošie kredītprocenti.
19.08.2014 19:36 |
 
Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Ja nemaldos, tad bieži vien kredīta devēji ir apmierināti, ja viņiem atdod aizņemto summu, kurai nevajadzētu būt pārāk lielai .. Visādā ziņā jāmēģina ar viņiem vienoties par kaut ko pieņemamu.
Man gan nekādas saistības ar kredītu neatdošanu nav, bet manā dzīvesvietā iepriekš dzīvoja viens parādnieks, kuram joprojām nāk draudu vēstules .. tad nu es iepazīstos ar to saturu, jo adresātu tāpat tās nesasniegs šeit (ko arī es pazvanu un pasaku sūtītājam).

PS Tā summa nemaz nav tik liela, lai sūdi jau smeltos mutē ..
19.08.2014 19:36 |
 
Reitings 375
Reģ: 02.07.2014
Uztaisi privātpersonas bankrotu :)
19.08.2014 19:39 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Kā var līdz tam novilkt? Kas liedza jau laicīgi šo problēmu risināt? Tas nav pārmetums, tikai interesē.
19.08.2014 19:41 |
 
Reitings 57
Reģ: 19.08.2014
kuces jus vispar saprotat ko nozime privatpersonas maksatnespeja :D Blondas esat :D 3000 nav ta summa ka atmaksajas sis proces :D Un si summa nav neatmaksajama :D Jaatrod kads kantoris parfinanses kreditu ar salidzinosi lielu terminu.

Sveicinata pie normaliem cilvekiem :) Mums te nav otru pusisu miljonaru ari :D

Parejas est noladetas :D
19.08.2014 19:43 |
 
Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Meklē labāk atalgotu darbu, samazini visus tēriņus, brauc uz UK.
19.08.2014 19:51 |
 
Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Uztaisi privātpersonas bankrotu
Vai kāds varētu pastāstīt sīkāk, kā šis process notiek? :)
19.08.2014 19:51 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Kad iespējams veikt maksātnespējas procesu?

Privātpersonas maksātnespējas procesu iespējams sākt, ja cilvēkam ir parādsaistības, kas pārsniedz:

5000 Latus(7157 Eiro), ja šīm parādsaistībām iestājies parāda izpildes termiņš,
10000 Latus(14314 Eiro), ja parādu nebūs iespējams atmaksāt un iestāsies parāda izpildes termiņš tuvākā gada laikā, bet ir pierādāms, kādēļ šo parādu nebūs iespējams atmaksāt.
Tas nozīmē, ka ja uz jūsu vārda ir ņemti kredīti, kuru kopējā summa pārsniedz 7157 Eiro, un ir pienākusi diena, kad jāmaksā mēneša maksājums, bet to nav iespējams izdarīt, vai arī jums ir lielāks kredīts, kura kopēja summa pārsniedz 14314 Eiro, bet jūs tuvākā gadā laikā vairs nespēsit veikt ikmēneša maksājumus jūs varat pieteikties maksātnespējas procesa ierosināšanai.

Kad nav iespējams uzsākt maksātnespējas procesu?

Lai gan varētu likties, ka ikviens, kuram ir parādsaistības varētu uzsākt maksātnespējas procesu, tomēr pastāv dažādi ierobežojumi, kas varētu jums liegt šī procesa uzsākšanu un būtībā, lai veiksmīgi uzsāktu šo procesu jums ir jābūt:

Patstāvīgai darba vietai – Jums maksātnespējas procesa uzsākšanas brīdī ir jābūt patstāvīgiem ienākumiem, kas pārsniedz vai ir vienādi ar Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu,
Jābūt 450 LS( 645 Eiro ) brīvajiem naudas līdzekļiem maksātnespējas procesa uzsākšanai, kas nepieciešami valsts nodevas un administratora pienākumu nosegšanai,
Jums ir jābūt pilntiesīgam Latvijas valsts iedzīvotājam, vai arī nepilsonim ar uzturēšanās atļauju.
Jūs pēdējo 10 gadu laikā nedrīkstat būt izgājis citu maksātnespējas procesu, kas tiek noteikts, lai nevarētu pēc procesa beigām atkal ņemt kredītu un nemaksājot to atkal uzsākt šo procesu,
Jūs pēdējo 3 gadu laikā nedrīkstat būt snieguši apzināti nepatiesu informāciju par saviem ienākumiem, kopējo vērtību vai saviem īpašumiem savai kredītiestādei,
Ņemtajam kredītam vairāk kā par 70% ir jābūt izlietotam tieši tā, kā tas tika noteikts līgumā , tas ir – ja jūs ņēmāt hipotekāro kredītu mājokļa iegādei, tad nedrīkst būt tā, ka jūs vairāk, kā 30% no šī kredīta summas izlidojāt citu maksājumu veikšanai.
Pēdējā gada laikā pret jums nedrīkst būt ticis noslēgts krimināllietas lēmums par to, ka jūs esat izvairījies no nodokļu nomaksas valstij.
Kā redziet, tad ir diezgan daudz kritēriju, kuriem jums jāatbilst un būtībā ir tā, ka pēc jebkura kredīta ņemšanas nebūtu ieteicams uzsākt maksātnespējas procesu pirmo trīs gadu laikā, jo tad kredītiestāde var izmantot kādu no šiem punktiem par apzināti nepatiesu informācijas sniegšanu vai vairāk, kā 30% no kopējās aizdevuma summas patvaļīgas izlietošanas. Bet pirms šī procesa uzsākšanas noteikti izlasiet likumus, kas ir saistīti ar šādu procesu, jo tajos var tikt iekļauti arī citi punkti, vai veiktas kādas citas izmaiņas.

Maksātnespējas procesa izmaksas

Kopš 2012. gada maksātnespējas procesa izmaksas ir ievērojami samazinājušās, un pašlaik šī procesa uzsākšanai ir nepieciešami:

400LS (573 Eiro) – maksātnespējas administratora izmaksas,
50LS (72 Eiro) – Valsts noteiktā nodeva par maksātnespējas procesa ierosināšanu.
Bez šīm procesa ierosināšanas izmaksām jums būs vēl jāatvadās no aptuveni 100 Latiem (142 Eiro) dažādu papildus pakalpojumu izmaksām, ka dokumentu kārtošanai un zvērinātu notāru parakstu iegūšanai.

Pēc sākotnējām izmaksām un maksātnespējas procesa uzsākšanas, jums visa piederošā manta tiks nodota maksātnespējas administratora rokās, un tās pārdošana izsolē vai kā savādāk būs tā summa, kas tiks atdota kredītiestādei, un, ja visa kredīta summa vēl netiks nosegta, tad no jūsu patreizējās algas katru mēnesi jums būs jāmaksā 30% atlikušo saistību dzēšanai, līdz brīdim, kad kredīta pamatsumma tikusi atmaksāta, vai beidzies maksātnespējas procesa termiņš (2-4 gadi). Parasti tas nozīmē, ka jūs kredītiestādei atmaksāsit tikai daļu, no kopējās summas, jo, ja, piemēram, jums ir minimālā alga, kas 2014. gadā ir 320 Eiro, tad 30% no šīs summas ir 96 Eiro, un ja jums noteikts maksātnespējas procesa ilgums 2 gadu garumā, tad jūs kopā kreditoram atmaksāsit tikai 2304 Eiro, neatkarīgi no tā, kāda bija sākotnējā kredīta summa!

Maksātnespējas procesa ieguvumi

Šinī procesā ikviena privātpersona var atbrīvoties no sava parādu sloga vai no galvinieka, jeb galvotāja saistībām, ja galvenais kredīta ņēmējs vairs aizdevumu nemaksā. Būtībā ja jums ir lielas parādsaistības, kuras jūs vairs nespējat atmaksāt, bet visu jums piederošo īpašumu un mantas kopējā vērtība ir mazāka, kā parādsaistību apjoms, tad pēc šī procesa beigām, kad visa jūsu manta tiks izpārdota, un būsit maksājis šos 30% no algas noteiktu laika periodu jums atlikušā parāda summa tiks dzēsta un jūs varēsit uzsākt jaunu dzīvi.
Tas nozīmē, ka 2-4 gadu laikā no šī procesa uzsākšanas jūs būsit brīvi no parādsaistībām un varēsit sākt dzīvot no jauna, neuztraucoties par parādiem un ikmēneša parāda atmaksas grafiku!

Maksātnespējas procesa zaudējumi

Lai gan varētu likties, ka šis process ir radīts ikvienam, tomēr jāatceras, kā pēc šī procesa uzsākšanas jūs nākamos 10 gadus nevarēsit to uzsākt vēlreiz, kas nozīmē, ka būs jāsāk dzīvot daudz atbildīgāk! Vēl šis process nozīmē arī to, ka jaunus aizdevumus iegūt būs problemātiski, jo jūsu uzticība no kredītiestāžu puses būs zaudēta, un tikai palēnām jūs varēsit atkal sākt veidot savu aizņemšanās vēsturi ņemot nelielus aizdevumus un pierādot, ka esat labojies! Vēl bez šiem zaudējumiem jums visu maksātnespējas procesa gaitu būs jāatskaitās par visiem darījumiem, kas lielāki, par jūsu vienu mēnešalgu un par visiem kredītiem, ko vēlaties saņemt savam administratoram, kas nozīmē ierobežotas finanšu darbības, bet pēc procesa beigām jūs būsit pilnīgi brīvs!

Vēl jāatceras, ka visa jums piederošā manta , kā automašīna un visi jums piederošie īpašumi, var tikt izsolīti, lai iegūtu līdzekļus parāda pēc iespējas lielākai atmaksai, kas var nozīmēt vienīgā mājokļa zaudēšanu un vienīgās automašīnas zaudēšanu, bet tas tik un tā ir izdevīgāk, kā gadiem ilgi cīnīties ar kreditoriem par parāda atmaksu, jo divi līdz 4 gadi ir nesalīdzināmi īsāks laiks, pēc kura beigām varat uzsākt jaunu dzīvi!

Maksātnespējas procesa gaita

Maksātnespējas procesa gaita uzsākas ar pareizo dokumentu noformēšanu, prasības iesniegšanu tiesā un tālāk jau seko tiesas lēmums par to, vai šis process tiks apstiprināts. Būtībā jums pēc likumā noteiktām normām jāaizpilda maksātnespējas pieteikums un jānogādā tas uz tiesu pašam, vai ar pilnvaru jānodrošina, lai kāda trešā persona kas to izdarīs jūsu vietā. Jums ir jāpierāda tiesai, ka būsit spējīgi samaksāt visus nepieciešamos izdevumus šī procesa uzsākšanai un tālāk jau viss ir atkarīgs no šī lēmuma. Būtībā maldīgi ir domāt, ka šis process var ilgt mēnešiem ilgi, jo atbilde par lietas izskatīšanu tiks iegūta jau nākamajā darba dienā, bet pats spriedums tiks dots ne mazāk, kā 7 dienu laikā pēc šī pieteikuma izskatīšanas.

Ja lēmums ir pozitīvs, tad jums tiks piesaistīts maksātnespējas administrators, kura gaitā, tad arī notiks visu jūsu īpašumu realizēšana, komunikācija ar kreditoriem un visu pārējo dokumentu un termiņu kārtošana.

Kopumā viss šis process nemaz nav tik sarežģīts, kā varētu šķist pirmajā mirklī, bet nepieredzējušām personām vajadzētu vispirms konsultēties ar kādu finanšu speciālistu par to, kā tieši notiek šis process, kāds var būt tā iznākums, un kā pareizi rīkoties tieši jūsu situācijā, jo katram indivīdam kredīta situācija ir savādāka, bet, ja viss izdodas, kā plānots, tad dažu gadu laikā jūs būsit brīvi no parādiem un varēsit sākt dzīvi no jauna bez raizēm un bez uztraukuma!

19.08.2014 19:53 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tā ka autorei nespīd, un tas nav lēti!
19.08.2014 19:54 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vai kāds varētu pastāstīt sīkāk, kā šis process notiek?

Uztaisi privātpersonas bankrotu

Nav tada. Ir fiziskas personas maksatnespeja. Pilns internets ar info - njem un lasi.
http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=253834
http://www.administratorubirojs.lv/fp-process
19.08.2014 19:54 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Un, nav nemaz reāli atrast labi atalgotu, vai papildus darbu.
Kaapeec? Maximas vairs darba neviens nenjem? Pat laukos vasaraa ir iespeja lasit ogas un seenes. Cik dzirdets, taa pa vasaru dazi pat nopelna 5000 euro. Idelai. Un nemaz uz UK nav jaabrauc. Jautajums - cik tu daudz gribi darit, lai izkultos no paradiem?
19.08.2014 19:56 |
 
Reitings 57
Reģ: 19.08.2014
Cik dzirdets, taa pa vasaru dazi pat nopelna 5000 euro.

Beidz savu blondumu vairot :D
Tas, ka 1 no 5000 ogotājiem tādu summu savāc nenozīmē, ka tā ir reāla summa standarta ogotājam :D

Kādi papildus darbi LOL Galīgi smadzene atrofējusies ofisā sēžot :D Par mazām algām algām lielākoties Latvijā strādā fiziski smagu darbu un pēc darba nav vairs fiziski speka ko apvienot :D
19.08.2014 20:06 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Pārdod visu iedzīvi ko vien vari un centies sarunāt ka pa mazumiņam maksāsi atpakaļ tā lai vairāk procenti nenāk klāt. kāpēc to nevarēja jau no sākta gala darīt?
19.08.2014 20:07 |
 
Reitings 57
Reģ: 19.08.2014
Maximas vairs darba neviens nenjem?

maksimā uz ķepas tie paši 300euro :D un nezinu ka iztēlojies maksimas 14 stundu darba dienu apvienot ar citu darbu :D
19.08.2014 20:08 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Pārdod visu iedzīvi ko vien vari un cen
Vēl labak:d Vecas pannasun dvielus un gultu? Dzivot miskastē uz ielas vel iesaki. :D Lietotas vecas lietas pardos pa centiem, bet tapat to visu atkal japerk. Ak jel...pirms iesakat domājat tak reāli!
19.08.2014 20:10 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
ervins, tu esi īsts zelta gabaliņš, ko cosmo beibes bez taviem vērtīgiem padomiem un komentāriem iesāktu? :D
19.08.2014 20:10 |
 
Reitings 148
Reģ: 13.08.2014
Un, ja ir mazs bērns, kā lai aizbrauc uz UK? Pamest viņu?

Aija

Kurā vietā kaut vai Maximā ņems mani, ja mans pamatdarbs ir līdz 17:00 darba dienās? Turklāt pēc tam bērnam maksāšu par aukli?
Jā, bērnam tēvs maksā minimālos alimentus, bet par tiem man jāuztur bērns. Kopā sanāk 450 Eur, no kuriem jāsamaksā par dārziņu, īre un komunāļie, transports un ēst arī kaut ko gribas, lai arī neko dārgu nepērkam. Drēbes jau tāpat pērku humpalās.

Es paņemu ātros kredītus, lai izdzīvotu, kad bijām kopā ar bērna tēvu. Turklāt izdarīju absolūtu stulbumu, paņēmu kredītu un uz viņa vārda nopirkām mašīnu. Pierādit to nevaru un mašīnas arī nav.

Lūk, ko dara rozā brilles.
19.08.2014 20:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits