Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vēl nedaudz par nākotni

 
Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Jums, iespējams, šķitīs, ka man ir baložu pilni bēniņi, jo cilāju šādas tēmas, tomēr pašas pēdējā laika atzinumi un spriedumi par to liek apšaubīt ne tikai savus iepriekšējos uzskatus, bet arī sabiedrībā valdošās dogmas un pesimismu. Ja kādreiz es savu dzīvi neplānoju, bet vienkārši peldēju pa to, tad šobrīd man pašai nav skaidrs kādu iemeslu dēļ, bet es esmu sākusi pastiprināti to darīt. Tāpat arī novērot dažādus procesus kultūrā, politikā, sabiedrībā. Esmu nākusi pie dažādām atziņām, kā jau minēju, bet šobrīd mani interesē, piemēram, jūsu viedoklis par sabiedrības virzību. Kā jūs raugāties uz pasauli, sabiedrību un tās nākotni - pesimistiski vai optimistiski? Drīkst izplūst paskaidrojumos.
01.08.2014 00:05 |
 
Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Pašlaik pesimistiski.
01.08.2014 00:06 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Veesture atkaartojaas pa spiraali. Tie pashi notikumi, tikai citi apstaaklji un cilveeki. Jau gadsimtu gaitaa ir bijis taa, ka dziivojam izlaidiigi, tad saakaas puritaanisms, tad atkal izlaidiiba, tad no jauna puritaanisms. Patreiz izlaidiiba ir sasniegusi augstus apmeerus, taapeec var gaidiit puritaanismu atgriezjamies. Un jaa, laiks arii diktatuurai atgriezties, jo spiraale griezjaas aatraak kaa agraakos gadus. Katra paaudze veelaas mainiit pasauli, bet velosipeedu divreiz nevar izgudrot. Muusu beerni nosodiis par muusu dziivesveidu un kauneesies par mums.
01.08.2014 00:09 |
 
Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Pastāstīšu kādu teiku par elli un paradīzi.
Kaut kā nebūt kāds māceklis sakontaktējies ar Dievu un prasa kāda atšķirība starp elli un paradīzi? Dievs parāda - lūk šī ir elle. Mācklis redz galdu, uz galda pilns ar ēdienu, apkātrt cilvēki un visi badā. Izrādās cilvēkiem rokas tik garas, ka viņi neavr ielikt ēdienu sev mutē.
Dievs parāda paradīzi. Un viss tas pats - galds cilvēki, ēdiens, bet visi priecīgi un paēduši. "WTF, Dievs, ko tu te man pis prātu!": saka māceklis. Dievs paskaidro, ka nav atšķirības stap elli un paradīzi bet šie cilvēki baro viens otru. Nevar pabarot sevi, bet iemācījušies saadrboties.

Mans secinājums, ka mēs jau esam paradīzē. Izņemot cilvēku neviens cits radījums nerada sabiedrības labā. Cilvēks būvē koplietošanas ceļus, radījis internetu. Ar vianu peles klikšķi nodod informācīju miljoniem citu lietotāju un vel nākamajām paaudzēm. Sociālo pabalstu struktūra un bankas nodrošina vājākajiem aizsardzību bet stiprākajiem dod iespēju radīt lielas lietas. Zinātnieki vairs neko nerada pa vienam. Atklājumi rodās apkopojot simtiem speciālistu. Pa vienam gudroja 100 gadus atpakaļ.

Mēs nekad vairs nebūsim kā agrāk. Reāla paradīze.
01.08.2014 03:05 |
 
Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Protams, pesimistiski. Tāda izlaidība, kas ir tagad - seksa kults, sliktie ieradumi, egoisms, uzskatīšana, ka cilvēki ir visvarenie un dzīvnieki, daba ir niecība, atkarība no visiem jaunajiem tehnoloģijas brīnumiem (divgadīgs bērns lieto ipadu, bet vienpadsmitgadīgs ik pēc gada pieprasa jaunu iphonu..), no elektrības utt. - nevar novest pie kaut kā laba. Arī politikas ziņā tieši tagad var spilgti redzēt, ka būs slikti. Domāju, ka cilvēce ir nolemta kaut kam tiešām ļoti sliktam un vienīgie, kas pie tā ir vainīgi, ir paši cilvēki.

Manuprāt, Kristas aprakstītais scenārijs par puritānismu būtu labākais (tiešām bez sarkasma), ko var gaidīt, man tas patiktu (nu ja spētu tik ilgi nodzīvot).
01.08.2014 07:03 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
man patīk Armanda doma/komentārs

Kā vērtēju nākotni? Pesimistiski, diemžēl. Tieši dēļ politiskā bezsakara, kas notiek pasaulē un lēnām jau iet uz karu. Ja kādreiz tu varēji saulainā, mierīgā dienā "jukt prātā" no laimes, biji iedomājies tuvākās nākotnes satriecošos plānus vai par tālāku nākotni (kā vedīšu bērnu uz skolu 1. klasē, kā apprecēšos, kā iepazīšos znotu/vedeklu, kā sagaidīšu vecumdienas, utt.), tad tagad ir jādomā, mēnesi, maximums pus gadu uz priekšu. Jo vienā sūdainā dienā viss var aprauties un tad būs jādomā, kādas pekeles jākrāmē maisā, lai bēgtu uz kādu mierīgāku Zemes nostūri..
Vienīgā lieta, kas mani šobrīd, skatoties uz nākotni, satrauc, ir karš.
01.08.2014 08:05 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Vienīgā lieta, kas mani šobrīd, skatoties uz nākotni, satrauc, ir karš.


Es arī šajā nenoteiktajā politiskajā situācijā diez vai izvēlētos iegādaties nekustamo īpašumu vai ņemtu hipotēku uz n-tajiem gadiem....
01.08.2014 08:13 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
man patīk Armanda doma/komentārs
++

Sabiedrība mainās diezgan strauji, manuprāt. Vairs netiek popularīzētas tādas vērtības, kā ģimene, draudzība, palīdzēt otram..Arvien aktuālāk ir rūpēties tikai par sevi, kolektīvisms izmirst.. Tehnoloģijas attīstības jūgā sabiedrībā pakāpeniski apslāpējas cilvēcība :(

Tiesa.. šobrīd es nedomāju pasaules mērogā.. drīzāk Eiropas ietvaros :)
01.08.2014 08:21 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Lollipop, man taisni otrādi liekas :D par savu milzīgo studiju kredītu pat nedomājas.. maksāt maksāju, protams, bet nu diez vai sanāks visus 10 gadus maksāt?
01.08.2014 08:25 |
 
Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Tas ka daudziem ir pesimistisks noskaņojums ir pasaulē pastāvošās iekārtas informatīvi uzspiests rezultāts. Mēs dzīvojam patēriņa ekonomiskā iekārtā un ir izdevīgāk, ar mārketinga palīdzību ieborēt cilvēkiem, ka TU vari dzīvot labāk, vairāk tērēt, vairāk atļauties - paskaties citi tā var. Tev arī jāvar, jo citādi tava dzīve nav pilnīga un tu esi neveiksminieks.
Centies vairāk, strādā vairāk, pērc vairāk, tērē vairāk - mārketings manipulē ar cilvēkiem kā ar lellēm. Labākai dzīvei tev vajag iegādāties to un nopirkt šito, nomaini veco, pērc jaunu, neatpaliec no citiem. Ko par tevi padomās sabiedrība ja neturēsies visam līdzi.

Lielai daļai cilvēku pie jau normāli iekārtotas dzīves šķiet ka nav kaut kas labi, var taču būt labāk. Un tās mūžīgās skriešanas un tērēšanas dēļ nepamana pašpietiekamību un dzīves skaitumu. Nevajag būt aitai barā kas skrien tur kur norāda mārketings.

Un šķiet ka kādam vajag visu organizēt, pieņemt likumus un noteikumus kas dzīvi padarītu labāku un pilnvērtīgāku. Daudzi kritizē seksa kultus, praidus, visatļautību un citas lietas kas morāli degradē sabiedrību.
Kas ir sabiedrība - mēs paši un viss ir atkarīgs kā mēs to uztveram. Nepievēšat tam visam uzmanību un neņemam galvā to kas ir nepieņemams un neviens nepiespiedīs mainīt tavas domas.

Manuprāt dzīve ir diezgan laba un vairums sabiedrības arī ir normāla. Cilvēka personiskā būtība var stāvēt pāri stulbiem likumiem, valdībām, varām un izlaidībai.
01.08.2014 09:06 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Dionīs, un kāds ir tavs viedoklis par kaimiņzemēs notiekošo (ne jau par mārketingu, bet par politiku un karu)>?
01.08.2014 09:09 |
 
Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Dionīs, un kāds ir tavs viedoklis par kaimiņzemēs notiekošo (ne jau par mārketingu, bet par politiku un karu)>?


Ja par Ukrainu, tad skatoties atpakaļ viņi pieļāva kļūdas maidāna dumpošanās laikā. Bija brīdis ka Janukovičs bija gatavs daudzām prasībām piekāpties. Vajadzēja to izmantot. Jo viņš tomēr bija ievēlēts prezidents. Un būtu saglabāta Krima un austrumu reģioni nesāktu dumpoties.
Janukoviču nogāza, bet zaudēja Krimu un sākās karš.
Krimu, visticamāk, ir zaudēta un visiem laikiem. Ar austrumu reģioniem gan Ukrainai vajag tikt galā. Ja jau ir aizgājis tik tālu, tad jāiet uz visu banku un jāpakļauj reģions. Būs kritušie, būs sagrautas pilsētas, būs kritika, bet citādi sanāks Kosovas variants.
Arī Serbija nevarēja un nevarēja pakļaut savu reģionu Kosovu kamēr citas valstis jau sāka atzīt to par neatkarīgu valsti.
Jebkurā gadījumā Ukraina ir pamatīgā bedrē, ekonomika būs atsviesta atpakaļ par gadiem 15. Pienāks apkures sezona, sāksies gāzes piegādes problēmas. Dzīves līmenis vēl kritīsies uz leju.
Par sankcijām pret Krieviju - sankcijas ir vajadzīgas, bet jāmaksā par to būs visiem, arī mums. Viss kas saistīts ar energoresursiem paliks dārgāks, būs lielāks bezdarbs. Arī Lietuvai ar savu šķidrās gāzes termināli. Dabasgāze ir daudz lētāka nekā šķidrā un visa pārkraušana, izvadāšana - energoresursi gan būs neatkarīgi bet par 50% dārgāki.

Piemēram Somija- vienmēr lien pakaļā Krievijai, nekritizē un nepārmet neko - pērk gāzi un degvielu, eksports uz Krieviju milzīgs. Dzīves līmenis viens no augstākajiem pasaulē.

Katra sankcija pret kaimiņu atsaucās uz ekonomiku, darba tirgu un nabadzību savā valstī.
01.08.2014 09:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits