Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Modes kliedziens vai revolūcija?

 
Reitings 29
Reģ: 23.07.2014
Pašlaik internetā uzmanību ir izpelnījušās nebeidzami augošās sieviešu kopienas, kuru mērķis ir pavēstīt pasaulei to, ka apmatojums uz sieviešu kājām ir dabīga lieta, un tikai viņas ir noteicējas tam, vai no tā ir nepieciešams atbrīvoties.

Ņemot vērā, ka kāju skūšana (vaksēšana, epilācija) ir relatīvi jauni jēdzieni mūsu sabiedrībā, vai pieļaujat iespēju, ka šīs kopienas spēs mainīt mūsu un mūsu vīriešu uzskatus par pievilcīgo? Iespējams spalvainas kājas kļūs par jauno anoreksiju, ar ko sāks slimot aizvien vairāk un vairāk sieviešu?

Vizuālais materiāls, lai iedvesmotu auglīgu diskusiju:
http://veryhairylegs.tumblr.com/ (cilvēkiem ar vājiem nerviem vai pie pusdienu galda linku vērt neiesaku)
23.07.2014 03:06 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
He he. Es par to noteikti priecaatos. Tik daudz laika, naudas ietaupiitos. Ja naaks spalvainas kaajas topaa, es buushu visiistaakaa daama ar savu lekno, biezo un skrulljaino kaaju mezju.
23.07.2014 03:13 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es ļoti bieži redzu sievietes, kuras tā arī staigā, tiesa gan gados vecākas, ne jaunas meitenes. Es par to visu kopumā neko nedomāju, katrs lai dzīvo tā, kā pašam ērtāk
23.07.2014 03:38 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
cilvēkiem ar vājiem nerviem vai pie pusdienu galda linku vērt neiesaku

Tas laikam atspoguļo diskusijas autores viedokli..un nedomāju, ka šāda attieksme ir veselīga :) Neredzu spalvainās kājās vai padusēs (..vai zemāk) neko pretīgu - mums visiem šajās vietās aug apmatojums, tas ir dabiski. Diez vai cilvēki atteiksies no matiņu iznīcināšanas, pārāk jau spēcīgi ir iesakņojušies standarti, kurus uzspiež kosmētikas un izklaides industrijas. Vīriešiem jau puslīdz vienalga, cik spalvainas vai nespalvainas ir sievietes, te vairāk izpaužas sieviešu mazohisms.
23.07.2014 05:52 |
 
Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Es kā gaišmate laikam starpību nejustu - uz kājām tāpat matiņi tik gaiši, ka neviens pat nenojauš, ka neesmu noskuvusi, kamēr nepatausta :D Bet, ja nopietnāk, laikam jāsaka, ka uz ielas nekad neesmu ievērojusi, vai sieviete ir skūtas kājas un paduses vai nav. Tāpēc domāju, ka, ja masveidā sievietes sāktu neskūt apmatojumu, es to nemaz nepamanītu, kamēr kāds uz to nenorādītu...
23.07.2014 06:05 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Velns es beidzot varētu beigt skūt kājas, bet godīgi sakot ja pat sievietēm tā patiktu, man liekas ka vīriešiem šī lieta ne pārāk ietu pie sirds. Bet viņiem īsti ar nav teikšana jo paši vot neskuj kājas :D
23.07.2014 07:03 |
 
Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
Nepatīk man, ja visas staigātu ar neskūtām kājām un padusēm, domāju, ka tā pat skūtu, jo izskatās šausmīgi.
23.07.2014 07:36 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es neuzskatu, ka modes industrija mums kaut ko uzspiež. Piemēram, es nejūtu, ka viņi man varētu piespiest darīt kaut ko ko es nevēlos. :D
Sievietes jau no laika sākuma ir bijušas gatavas teju uz visu, lai tikai atbrīvotos no nepatīkamā apmatojuma. Pat svilināt ar balinātāju sev ādu.
Un, piemēram, es to saprotu. Ļoti blondajām Diversija, droši ir vienalga. Bet es esmu tumša brunete un es jūtos pilnīgi un galīgi nesievišķīga, ja man kaut kur ir liekas spalvas. Kā tāds Jetijs. Tas nespēj, nu nekādi, uzlabot manu omu vai pašsajūtu. :D
Protams, es neko nesaku, ja kāda neskujas - tas ko kāds cits dara mani īpaši neinteresē, kamēr mēs visi jūtamies viens ar otru labi.

Vienīgais, ko es tagad domāju, šķiet tas bija Ervīns, kurš rakstīja diskusijā par sauļošanos ar atkailinātām krūtīm, ka vīrietim drīz vairs sieviete nešķitīs nekas seksuāli pievilcīgs, bet ikdienišķš. Jāsaka, ar šo mēs ejam soli tuvāk tam, lai nekā savādāk kā vien mēģenē bērnus neražotu. Jo, ja vien es būtu vīrietis vai homoseksuāle, mani pilnīgi nesaistītu spalvaina sieviete. Seksuāli neko pievilcīgu tur nesaskatu. :D
23.07.2014 07:41 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Izskatās vairākos attēlos, ka būtu vīriešu kājas. Bet iespējams tas ir tikai tādēļ, ka nav rasts sievietēm redzēt, kaut ataugušas, tik garas spalvas.
23.07.2014 08:12 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Beerniibaa man bja vienalga - spalvianas man kaajas vai ne. Un visaam meiteneem taas bija spalvainas, bet tas netrauceeja dziivot. Tad pieaugu un saaku pieveerst uzmaniibu modei, kosmeetikai un skaistuma industrijai, kas dikteeja kas tad ir skaistums, kas ir seksiigums, kas ir savaldzinaajuma instrumenti u.t.t. Protams, ka es saaku atbriivoties no spalvaam, jo gribeeju tachu buut labaaka, seksiigaaka, skaistaaka, viirieshiem "patiikamaaka". Vai man bija taada fiziologjiska nepiecieshamiiba vai man trauceeja kaut kaa shis apmatojums? Protams, ka nee.

Shobriid diez vai kaut kas mainiisies shajaa sakaraa, jo sabiedriibaa tas ir pienjemts kaa norma - jebkurai sevis cienoshai sievietei ir jaatbriivojas no apmatojuma, jaamazgaajas n-taas reizes pa dienu ar visaadaam smarzhiigaam dushas ziepeem, jaaneesaa papeezhi, jaalieto kosmeetika, jaabuut tievai, bez celuliita, ar iedegumu un kraasotiem matiem. Cik daudz no taa ir tieshaam nepiecieshams cilveekam? Laimiigaam attieciibaam? Veseliigam dziivesveidam? Shie jautaajumi vairs nav svariigi, jo cilveeki par to neaizdomaajas... Viirieshiem arii tiek ieskaidrots katru dienu, ka sievietei ir jaaskujaas, ka MR laikaa vinja mieriigi smaidosha skraida baltaas biksees seksiigi grozot gurnus vai nodarbojoties ar sportu, ka staigaat uz papeezhiem ir elementaari, sievietes nekad nesviist, un vienmeer ir starojoshas un tik prieciigas, jo lieto smarzhiigus biksiishu ieliktniishus... :D Un tas peekshnji ierauga iistu sievieti, kurai aug spalvas un shad tad taas netiek laiciigi likvideetas, ka MR laikaa sieviete var lociities saapees un nekaadas paketes vai tamponi nepadariis vinjas dziivi vieglaaku, ka sievietes sviist u.t.t. Bet kaa? Vinjsh tachu redzeeja uztjuuneetaas skaistuma industrijas cacas - dievietes. Logjiski, ka viirietim liekas, ka skaista un seksiiga sieviete ir taada, kas nesviist, kurai nav spalvu, kura vienmeer ir prieciiga un tieva, arii eedot fast food. Un sievietes censhaas buut atbilstoshas gan sevis deelj, gan viirieshu deelj... Vai to var mainiit? Nedomaaju. Driizaak ar kaut ko aizvietot. Jaacer, ka naaks modee kaut kas jauns un neredzeets un shie uzskati paliks pagaatnee.

Nevajag aizmirst, ka miilestiiba uz pasaules pastaav daudz ilgaak kaa skuutas kaajas. Tas noziimee, ka bez taa var iztikt, ja vien muusu domaashana nebutu tik ljoti iespaidota un izmainiita.
23.07.2014 08:13 |
 
Reitings 487
Reģ: 15.06.2014
Nevajag aizmirst, ka miilestiiba uz pasaules pastaav daudz ilgaak kaa skuutas kaajas.

Sasmējos :D
23.07.2014 08:20 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
mērķis ir pavēstīt pasaulei to, ka apmatojums uz sieviešu kājām ir dabīga lieta, un tikai viņas ir noteicējas tam, vai no tā ir nepieciešams atbrīvoties.



+++
Tāpēc es izvēlos vaksāciju, man pašai ir patīkamāk nebūt pērtiķītim spalvainītei....
23.07.2014 08:23 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Neons

Bet vai Tev nešķiet, ka šī jau arī tad būtu uzspiesta tendence?
Piemēram, es bērnībā jau izjutu nepatiku pret spalviņām. Man nepatika, kaut nošaujies. Man bija kādi pieci gadi, kad es pirmo reizi izdomāju ar izolācijas lenti sev noraustīt no rokām spalvas. :D Reāli neatceros kā es to atklāju, bet man tā patika tīra, gluda, maiga āda. Mamma bija panikā, kad pamanīja ko daru. :D
Bet tagad sanāk tā - ja es gribu justies labi mana vaksēšanās un mīlestība pret gludo ādu saujiņas sieviešu dēļ tiek traktēta kā skriešana pakaļ modes biznesam. Un tas nekas, ka viss cits man ir dabīgs - matus nekad neesmu krāsojusi, jo pašai savi skaisti; nelieku visādus tipšus, ko tur vēl; nelietoju pieaudzētās skropstas, jo arī ar tām daba mani ir apveltījusi bagātīgi.

Nē, nepārproti, es vienkārši pie sevis spriedelēju: ja jau sievietes vēlas tik ļoti pierādīt, ka viss, kas ir dabīgs ir normāls - tād kādēļ mums vispār vajadzētu ieliknīšus vai tamponus? Nav neka dabiskāka par mēnešreizēm, lai jau tek. :D Tāpat, nelietosim - pretsviedru dezodorantus, nebaudīsim manikīra patīkamo procedūru, negriezīsim matus kā tādus, neko nepiekrāsosims un vilksim mugurā tikai maisus. Ja vispār kaut kas baigi obligāti ir jāvelk.

Man sķiet, ka uzstājot uz vienām tiesībām, bet šajā situācijā ignorējam citas. Ir tik daudzas sievietes, kurām skaistuma procedūras dabiski ceļ pašapziņu un uzlabo pašsajūtu nebalstoties uz modes diktātiem, ka šķiet amorāli vienai saujiņai feministēm runāt visu sieviešu vārdā. Tās, kuras nevēlas likvidēt apmatojumu to jau tāpat nedara, bet kādēļ to īpaši izcelt? Lai panāktu, ka sievietes tiek spiestas solidarizēties?
23.07.2014 08:24 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Kopš es vaksēju kājas, man matiņi ir sākuši augt retāki un gaišāki, ka varētu pat izraut dažus tumšākus matiņus ar pinceti, bet nevēlos būt kā sušķe. Nu tā jūtos, ja kājas ir spalvainas.
23.07.2014 08:25 |
 
Reitings 487
Reģ: 15.06.2014
stellagram, tu domā, ka neuzspiež? :) Es gan domāju, ka uzspiež, bet ne jau tā, ka tagad uz visām tiek izdarīt spiediens noskūt kājas, tā nē, bet sabiedrības doma par pievilcīgāk sieviešu kājām ir ielikta tādā kā mūsu kodiņā, pateicoties tam, ka no sieviešu apmatojuma atbrīvojās jau nezinu, cik ilgi :D lZinu, ka Kleopatra raustīja uzacis. :D Ja kājas nekad dzīvē sievietēm netiktu skūtas, tad pieļauju, ka kailas kājas izskatītos pretīgi un pat biedējoši. :D Un vienmēr jau ir izņēmumi :)
23.07.2014 08:30 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Atkarīgs,cik tumši ,gari mati izaug..ja nav uzkrītoši, tad lai staigā ar matiņiem, bet ja tumši ,gari ,tad nav estētisks skats.., it sevišķi,ja pat caur zeķubiksēm spiežas cauri.
ja no padusēm lien ārā vairākus cm garš kušķis, tad arī labāk noskūt..Kaut vai padomāt par cilvēkiem ,kuri brauc ar Tevi sabiedriskajā transportā. Ja paceļ roku uz augšu, turas aiz stangas, ir piesvīdis spalvu kušķis un kādam maz vai degunā lien,tad otrs nebūs sajūsmā:D
23.07.2014 08:37 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Bet vai Tev nešķiet, ka šī jau arī tad būtu uzspiesta tendence?

Taisniiba. Bet taa parasti notiek, kad sabiedriiba iebrauc vienaa graavii. Tad tiek piedaavaats otrais graavis (vai arii atsaukts atminjaas), lai vismaz buutu iespeejams kaads vidusceljsh.
Man beerniibaa matinji netrauceeja, kameer es nesadzirdeeju, ka tie ir jaalikvidee. Visas skaistas sievietes likvidee, iznjeemumu nav (ja veelies tikt uzskatiita par skaistu).

Bet tagad sanāk tā - ja es gribu justies labi mana vaksēšanās un mīlestība pret gludo ādu saujiņas sieviešu dēļ tiek traktēta kā skriešana pakaļ modes biznesam.

Bet taa abstrakti domaajot, tu likvidee matinjus nevis fiziologjiskas nepiecieshamiibas deelj, bet tieshi - skaistuma deelj. Kursh tev teica, ka tieshi likvideet apmatojumu ir skaisti, nevis buut matainai? Modes industrija.

..tād kādēļ mums vispār vajadzētu ieliknīšus vai tamponus? Nav neka dabiskāka par mēnešreizēm, lai jau tek. Tāpat, nelietosim - pretsviedru dezodorantus, nebaudīsim manikīra patīkamo procedūru, negriezīsim matus kā tādus, neko nepiekrāsosims un vilksim mugurā tikai maisus. Ja vispār kaut kas baigi obligāti ir jāvelk.

Shie visi ir paarspiileejumi. Normaali cilveekam pietiek ar apmazgaashanos ar jebkuraam parastaam ziepeem, nevis obligaati jaalieto deziitis. Pietiek ar vienkaarshu apgjeerbu atbilstosha izmeera, bet no dabiigaa materiaala, pietiek apliidzinaat matu galus, nevis noteikti jaieveido ar laku, japielieto taisnotaajs, kondicionieris un veel viss kas, vienkaarshi tiiri sakopti nagi, eerti kvalitatiivi apavi... Un cilveeks buus skaists! Bez visa taa kjimiskaa, teatraala, maaksliigaa, seksiigaa dranjkja. Ok, taa, protams, ir utopija. Nesaku, ka viss tas, ko kultivee modes industrija ir slikts. Slikti ir tad, kad cilveeks saak dziities tam pakalj - kruti brendi, botoksa luupas, silikona pupi, maaksliigais skaistums, sinteetisko smarzhu maakonis, pieliktie nagi un prasiiba, lai visi buutu taadi, jo tas ir SKAISTUMS.
Par to, ka visas shiis skaistuma proceduuras celj pashapzinju un uzlabo pashsjajuutu - taa ir, bet, manupraat, tas ir tas pats placebo efekts. Pashiedvesma.

Lai nu kaa - shobriid es nespeetu nelikvideet apmatojumu, jo nu gana dzilji ir ieseedies manaa apzinjaa fakts, ka skaista sieviete = nemataina sieviete. Esmu par apmatojuma likvideeshanu, jo manaas aciis taa ir esteetiskaak. Lai gan apzinos, ka tas ir tikai skaistuma industrijas ietekmes rezultaats.
23.07.2014 08:47 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Dvīne

Bet, ja Kleopatra raustīja uzacis vai tas gadījumā nebūtu jātraktē nevis kā modes diktāts, bet sena patiesība par vēlmi justies skaistākai?
Mūsdienu pasaulē nav daudz lietu ar kurām sieviete var justies sievišķīga uz vīrieša fona. Jo būsim atklātas, sievietes nereti izrādās pārākas par viņiem it visās jomās. Tad kādēļ mums būtu šī sava sievišķīgā pozīcija jasagrauj līdz pat pašiem pamatiem?
Es, piemēram, saprotu, ka sieviete VAR nelikvidēt apmatojumu un kā saprotams pat neiet dušā. Ja pirmo es varu pieņemt, tad ar nemazgāšanos ir problemātiskāk. Bet arī tas ir dabisks cilvēka stāvoklis - būt ar savu smaržu (mūsdienās, smakošanu). Bet, ja sievietes tik izmisīgi vēlas pierādīt, ka viss kas ir dabīgs nav kaitīgs, lai lauztu kaut kādus modes traktātus, mēs nedrīkstam ignorēt arī visu citu. Jo citādi tas būtu nepilnīgi, neefektīvi un liekulīgi. Sanāk būs kā Neons raksta - smaržojoša sieviete no Always reklāmas ar spalainām padusēm. :D Ja mēs vēlamies apgalvot, ka liekā apmatojuma likvidēšana visām sievietēm ir čut ne ģenētiski jau iepotēta, nāksies arī reāli apzināt to, ka mazgāšanās un smaržu lietošana ta pati industrijas pote vien ir.


Būtībā, es uzskatu - ka sievietēm vienkārši ir garlaicīgi. Jo vienīgais, kas mums ir ģenētiski iepotēts un vēl nav izskaudies dabiskā procesā ir mūžīgi justies apspiestām un apbižotām.
23.07.2014 08:50 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
stellaglmr, bet veel pavisam ne tik sen apmatojums bija normaala paraadiiba. Neatceros vairs kaa un kur un vispaar kaadaa sakaraa - redzeeju erotiska tipa sievieshu bildes, laikam kaadu 80.to gadu (tipa taa laika porno), kur skaistas sievietes, bet ar noaugushaam paduseem un spalvainaam (riktiigi) vaavereem. Un neko - viirieshiem tas netrauceeja! :D Nevienam netrauceeja. Tad kaapeec traucee tagad? Pie tam - tik fanaatiski?
23.07.2014 08:56 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Neons

Es jau uzsvēru, ka tā nav mana skaistuma izpratne. Bet fiziska nepieciešamība. Es nejūtos labi ar savu tumšo kažoku. Es nezinu vai vēl kādai tā ir, bet, man nepatīk tā sajūta, ja kaut kur ir spalviņas, kuras rīvējas pret drēbi. Goda vārds neko pretīgāku nevaru šobrīd iedomāties. Uz savas ādas, protams. :D Tā ir mana nepieciešamība likvidēt apmatojumu. A, tas ko kāds par mani padomās - man ir pilnīgi vienalga. Tā nešķiet lieta, kuru vajadzētu iedomāties novelt uz modes diktātiem.
Protams, izņēmums ir sievietes ar vāju pašapziņu - bet tās tad ietekmēs viss un jebkas. Pilnīgi neatkarīgi viena cilvēka viedoklis vai tūkstošu.

Es nezinu savā paziņu lokā ne sievieti, ne vīrieti, kuri būtu sajūsmināti par vienkāršu apmazgāšanos. Velc ko Tu gribi, bet vasarā tāpat nākas sasvīst un tas nelāgi ož. Grozies kā gribi - dezītis ir svēta padarīšana. Bet arī pieskaitamies pie tās pašas industrijas. Jo teorētiski - tas tiešām nav nepiciešams, bet praktiski - tas uzlabo dzīves... aromātu. :D
23.07.2014 08:56 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Neons - tajā laikā jau visu ērkuli balināja līdz viņš dabiski vienkārši sāka krist ārā un neataugt. :D Skūt nemaz nebija ļauts, jo tad bija jādodas pie bārdziņa. A, tajos laikos - tik pamēģini citam vīrišķim parādīt, kas tev uz potīte darās. :D
23.07.2014 08:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits