īsts latviešu tradicionāls ēdiens! Kas?

 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
sveikas,

izņemot zirņus ar speķi, rūgušpienu un sklandraušus, kas vēl ir īsts latviešu tradicionāls ēdiens?
02.06.2014 08:40 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


Miežu putra ar burkāniem


grūbu sautējums ar krējuma mērci.

02.06.2014 15:02 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Man jau liekas,ka latviešu tradicionālie ēdieni arī ir kartupeļi ar kotletēm/karbonādēm un salātiem,jo tos jau visvairāk ar te tradicionāli ēd. Tāpat man liekas,ka viss,kas te uz vietas aug ir tradicionāls,jo to jau pa lielam te ēdam. Tos pašus zirņus ar speķi gadā 1x uztaisa man mamma, tā kā nevarētu teikt,ka baigi me te tādas lietas ēstu.
02.06.2014 14:58 |
 
Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Pirmais, kas nāk prātā,pelēkie zirņi ar speķi, noteikti putraimdesa,sautēti kāposti,butes,mājas biezpiens.
02.06.2014 14:45 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
un visdažādākie mājā sietie sieri





02.06.2014 14:44 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012






skābeņu zupa
02.06.2014 14:41 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tieši tā. Bet uzsveru tie ir ARĪ mūsu tradicionalie ēdieni.
02.06.2014 14:35 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Visas civilizācijas ir ēdušas maizi un tad

Kubi, bet Tu tak saproti, ka atšķiras maize, ko ēd Sīrijā, Gruzijā, Itālijā un Latvijas smagā rupjmaize. Graudu izvēle, malums, mīkla, krāsns, kurā maizi cep, utt. Pastāv nacionālas/reģionālas atšķirības
02.06.2014 14:34 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


Bukstiņbiezputra"

Nepieciešams:

2 glāzes kviešu vai miežu putraimu
kilograms kartupeļu
1 l piena
2 lieli sīpoli
200 g cauraugušas žāvētas cūkgaļas
sāls
pipari

Pagatavošana:

Putraimus iemērc iepriekšējā vakarā. Mērcētus putraimus vāra nelielā ūdens daudzumā 15 minūtes. Kartupeļus sagriež nelielos gabaliņos, pieliek putraimiem, pielej pienu un maisot vāra, līdz kartupeļi mīksti, bet ne izjukuši, sāla.

Sīpolus un gaļu sagriež gabaliņos, apcep, pieliek piparus.

Bukstiņbiezputru pasniedz ar sacepto gaļu.
02.06.2014 14:30 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Visas civilizācijas ir ēdušas maizi un tad? Riteni ir samera gruti izdomāt, tapec uzskatu ka tie ir ARĪ mūsu tradicionālie ēdieni:)
02.06.2014 14:28 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
miežu putraimu biezputru, iznāk tā pati bukstiņputra, nezināju

ahā, tad jau esmu ēdusi, savu mūžu neviens tā nav saucis to :D

+ par auksto zupu
un vispār arī viss Kubietes ieliktais.
02.06.2014 14:27 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Kā latviskus ēdienus es sauktu tos, ko mēs reāli arī mūsdienās tagad paši ēdam kā kartupeļi, štovēti kāposti un karbonāde. Pieminētā siļķe ar kartupeļiem, biezpienu un sīpoliem, piena sakņu utml.zupas, rosols, rupjmaize, kefīrs. No saldajiem - plātsmaizes, maizes zupa, debesmanna, ķīseļi un buberti...

Protams, paralēli jau var informēt arī par vecajiem ēdieniem, kurus reāli mūsdienās reti kāds vispār zin un ir ēdis. Tāds vārdu salikums kā bukstiņbiezputra ir grūti apstāstāms, turklāt nezinu ne tās sastāvu, ne esmu ēdusi. Un tā par daudziem senajiem ēdieniem.
02.06.2014 14:25 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Par rabarberu plātsmaitēm, sautētiem kāpostiem īsti nepiekrītu, arī Vācijā te ēd to pašu. Līdz ar to vāciešus es nepārsteigtu ar tādu ēdienu :D
Šovakar taisīšu miežu putraimu biezputru, iznāk tā pati bukstiņputra, nezināju :D
Aukstā zupa. Man bija izbrīns, kad krievi nemaz tādu nezin, likās, ka tas ir ievedums no turienes.
Un visas rupjmaizes padarīšanas.
02.06.2014 14:24 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


rabarberu plātsmaize





mellenes ar pienu, man tas ir saldais ēdiens!








meža zemenes ar pienu
02.06.2014 14:19 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


Gardais rupjmaizes kārtojums


02.06.2014 14:17 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
biezpiens ar zaļumiem un tomatiem



02.06.2014 14:15 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012








žāvētas ribiņas




žāvētio nēģi

02.06.2014 14:14 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


02.06.2014 14:10 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Visas skabputras, maizes zupes manis noraditaja linka jau atrodamas un vel dazadas receptes kuras pirmo reizi dzirdu, seviski tas latgaliskas.
02.06.2014 14:07 |
 
Reitings 287
Reģ: 03.01.2013
Mamma kaut kad bija atradusi latviešu ēdienu grāmatu. Tā kā tradicionālo smago latviešu ēdienu ārzemnieku vēderiem diezgan grūti sagremot, atradām pildītu kāļu recepti. Pildīju ar malto cūkgaļu, lazdu riekstiem un sīpoliem, pasniedzu ar krējumu un zaļumiem. Ļoti garšīgi sanāca.
02.06.2014 13:00 |
 
Reitings 124
Reģ: 02.06.2014
Man latviski liekas uz malkas uguns cepti kartupeļi ar dillītēm, klāt piedzerot īstu lauku aliņu.
02.06.2014 12:27 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits