Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kāpēc PSRS sieviete tika vairāk cienīta.

 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Gribētos salīdzināt šodienas un pagājušo laiku propagandu.

Nejaušības pēc šodien sanāca internetā uzdurties uz lērumam padomju laika plakātu, kuru starpā dažu plakātu vēstījums tika veltīts tieši sievietēm. Tos kuri slimo ar 21. gadsmita nacismu šodien sauktu par rusofobiju diez vai es iepriecināšu, jo man ir diez gan daudz pozitīva ko teikt.
Mazliet atvainošos, ka plakāti ir bez izdošanas gadaskaitļa, ja kādam tie ir zināmi, atklājiet kometāros. Tā kā šis nav ZPD, tad parunāt par attiecīgo tēmu var arī bez gadaskaitļiem.:)
Sākšu ar to, kas šodien tautā bauda vislielāko popularitāti- ar seksu. Par to ka Padomju Savienībā seksa nebija ir lietas kursā pilnīgi visi, tomēr tas nenozīmē, ka nēksistēja kādi ieteicamie skaituma ideāli attiecībā uz sievietes ķermeni.
"Gatavs darbam un aizsardzībai" plakāta mākslinieks ir noskopojies ar sievietes apģērbu, es prātoju vai tas nav savdabīgs mēģinājums ietaupīt uz materiāliem kā sienas iztrūkums starp tualeti un vannas istabu hruščovkās, tomēr par spīti tam sieviete ir pilna pašcieņas. Viņa vienkārši ļoti apzinīgi nodarbojas ar fizkultūru; viņa ir veselīga, viņa ir stipra, viņa ir fiziski attīstīta, viņa ir enerģiska, viņa ir pilna pārliecības un bez seksa. Viņa ir pati pārliecība. Viņa ir kārtīga muskuļu cūka. Labā nozīmē. Jūs redzat kaut mazāko mēģinājumu flirtēt? Es nē. Un kā ar fizkultūru "plakātos" nodarbojas šodien? Ar fizkultūru šodien neviens nenodarbojas. Šodien nodarbojas ar sekskultūru. Bez seksa netiek veikts neviens vingrojums un jo īpaši dziļie pietupieni. Vienkārši šodienas ķermeņa ideāli nav piemēroti fizkultūrai. Fizkultūrai ir nepieciešams kāds muskulītis, bet šodienas skaistuma etalonā 84-58-88 muskuļiem vietas nepietiek, dorogo i glupo apģērbu izmēros pietiek vietas tikai tik daudz cilvēka dzīvajai masai, lai varētu pavilkt dzīvību- t.i. skeletam un caurspīdīgai kārtiņai tauku un ādas; muskuļi jau liek izskatīties sievietei resnai un tie tiek atmesti kā lieka greznība, kuru šodien ,kad 85 pasaules bagātniekiem pieder tik daudz bagātības kā pusei pasaules zemākā līmeņa ienākumu saņēmēju, nevar atļauties. Labi vēl, ka seksu var atļauties.



Skaistule jaunā māmiņa ir aktīva, veselīga, starojoša un bez seksa. Taisni vai jābrīnās kur mazuli dabūjusi. :D



Uhhhh kas par spēku! Uhhhh kas par spēku! Sporta propagandā, protams, vienmēr ir ietverts spēks un mērķtiecība, bet šeit tas ir tādā līmenī ka domā šķēps aizlidos kā reaktīvā raķete un eksplodēs aiz okeāna Baltā nama priekšā.



Skolniece- nopietna, zolīda, apzinīga, koncentrējusies uz zinību gūšanu.



Attiecībā uz vēlēšanām esmu skeptiska un visbiežāk pieturos pie viedokļa ka nevar izkļūt no mēsliem vēlreiz tajos iekāpjot, bet ne jau tikai dalība vēlēšanās tiek reklamēta šajā plakātā, bet arī izglītība, ģimenes vērtības, darbs.




Rezumējot redzēto, PSRS progagandā neatradīsi sievieti seksa objektu. Sieviete ir sieva, māte, strādniece, skolotāja, sportiste, zinību guvēja, bet ne iekāres objekts - nekad. Nekāda flirta, nekādas figūras izrādīšanas, nekādu pakļāvīgu un pazemīgu pozu kā šodienas gļanca žurnālos. To ka viņai ir vienādas tiesības kā vīrieti neviens neapspriež, tas ir pašsaprotami, bet vīrieti viņa ciena un vīrietis ciena viņu, viņa rūpejas par vīru un bērniem un vīrs rūpejas par sievu un bērniem.
18.04.2014 17:14 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
up
18.04.2014 19:12 |
 
Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Morgan, tajos laikos jau ideoloģiski seksa nebija, tāpēc nebija vietas plikumiem, flirtam utt.
18.04.2014 19:25 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
i seksa nebija, tāpēc nebija vietas plikumiem, flirtam utt.


Ka tad nav plikumu? Re kur ir. Pat pec musdienu stadartiem ir redzams diezgan daudz atklatas miesas. Nu labi, pienemsim, ka tas ir vingrojot majas komforta.



Un seit? Tados isos sortinos meitenes skrienam var redzet tikai sporta pasakumos vai loti karsta laika, lielakoties sporta bikses tomer izvelas vismaz garuma ap celi.



Ta ka plikumi gan bija, bet tas netika seksualizets un ari netika likts nevieta.
18.04.2014 19:33 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nu, tu jau pati atbildēji uz savu jautājumu. Tolaik tika kultivēts sievietes-strādnieces un sievietes-mātes tēls. Vai tad viņa ar savu seksīgumu palīdzēs ar uzviju piepildīt piecgades plānu? Saražot nākamo darbaspēka paaudzi? Tak nē! Padomju sievietei cacoties nav laika, jāstrādā, jaaudzina agrā jaunībā sadzemdētie bērni, jāatbild par mājas soli un jāmīl Ļeņinu.

Šis laiks mums diemžēl deva visai lupatīgu vīriešu paaudzi, jo sievietes bija tās, kurām vajadzēja varēt visu.
18.04.2014 19:34 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Vai tad viņa ar savu seksīgumu palīdzēs ar uzviju piepildīt piecgades plānu? Saražot nākamo darbaspēka paaudzi? Tak nē! Padomju sievietei cacoties nav laika, jāstrādā, jaaudzina agrā jaunībā sadzemdētie bērni, jāatbild par mājas soli


Sodien vismaz berni ir "nonemti" no sievietes pleciem, tagad ir laiks cacoties un seksoties vieta un nevieta, bet jastrada ir vienalga. Toreiz cela socialismu un savas valsts un tautas labklajibu, sodien skrien pakal jaunakam brendu mantam, valsts un tauta nevienam neinterese, katram pasam savi krediti jamaksa; ja viens berns ir- labi, nav bernu? - vel labak!
18.04.2014 19:51 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Par padomju ekonomiku neriskēju sīkumos spriest, bet deficīts, blatu sistēma un fakts, ka lielākā daļa postpadomju valstu joprojām ir ekonomiski ļoti atpalikušas, īsti neliecina, ka tā bija sevišķi spoža pieeja.
18.04.2014 20:01 |
 
Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Nekas labs jau ar nebija :D Vienīgie plusi visi bijām nabagi (izņemot kompartijas darboņus) un veselība, izglītība bezmaksas. I viss
Cēla tos drausmīgi lielos mikrorajonus priekš duņkām, vaņkām u.c ne priekš latviešiem to jau mēs varam redzēt kādi kadri dzīvo mikrorajonos :D
Tāpēc ka bijām nabagi un bija deficīts neviens neskrēja pēc brendiem (lai gan džinsas arī tajos laikos bija cool) :D

A tagad daži nabagi kļuvuši turīgāki kādu apstākļu sakritības dēļ (atradās īstajā vietā) tagad baigie vīnu, sieru u.c speciālisti ar degunu gaisā staigā :D a pārējie tādi paši nabagi lielīgi staigā ar uz kredīta ņemtu telefonu, un reizi gadā uz lielajām atlaidēm ierodas ķemmēt H&M veikalus :D
18.04.2014 20:43 |
 
Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
tāpēc, ka tā bija paredzējis biedrs Staļins un ja viņš butu gribējis, tad karātos plakāti ar sievietes pazemojosiem uzsaucieniem.
18.04.2014 20:47 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Socialisms ta bija istena katastrofa. Vispirms visu kas cilvekiem piedereja savaca valsts, pec tam ta valsts izjuka, tad neatkaribu atguvusas valstis agrak atnemtos ipasumus it ka atdeva tautai, bet realitate tautai loti maz tika no valsts bagatibam, jo visu no pirmajiem privatajiem ipasniekiem parpirka arzemnieki, labi ne visu bet loti daudz. Viens no piemeriem ir Hodorkovskis. Par ko vinu ielika cietuma? Par to, ka vins bija Putina politiskais oponents? Hodorkovskis ar politiku nekad nav nodarbojies. Vinu ielika cietuma par to, ka vins gribeja pardod Yukos amerikanu naftas firmai Exxon.
Un kapec mes te bij. psrs vairak ka 20 gadus pec brivibas atgusanas nedzivojam labak? Tapec, ka mums nekas vairs nepieder, mes neko nerazojam un kad mes gribam razot un buvet tad tiekam preseti ar visvisadam valsts regulam. Viss kas mums ir ir smotku veikali, kafejnicas un restorani, skaistumkopsanas saloni, naktsklubi un bankas. Safrizejies, smuki sagerbies, aizej panem kreditu un tad to atzime naktskluba. Nu kadu ekonomiku sadi uzcelsi? Pareizi- nekadu.
Plus arzemju kompanijas nemaksa nodoklus Latvija (Krievija un bij. prsrs ir tiesi tas pats), bet kaut kada nodoklu paradizes sala. Gari te varetu turpinat un vispar ta ir cita tema, bet nemainisies nekas kamer: a) vienkarsa tauta neklus izglitotaka un nesaks saprast ekonomisko sitemu; 2) visu meris tikai nauda un pelna. 3) lielakais sapnis bus auKstakas izglitibas diploms, masina, dzivoklis, celojums uz Egipti un Emmaljunga rati bernam.

Cēla tos drausmīgi lielos mikrorajonus priekš duņkām


A kas mums tagad masveida saceltas skaisti privatmaju rajoni ka pie angliem? Tajas pasas briesmigajas, pelekajas blokmajas vien dzivojam, pie tam maksajam par dzivojamo platibu tados desmitiem tukstosu. :D :D Skumji.

bija paredzējis biedrs Staļins un ja viņš butu gribējis, tad karātos plakāti ar sievietes pazemojosiem uzsaucieniem.


Tagad mums ir toleranta progejiska demokratija pec attistito rietumvalstu standartiem, bet sieviete ir pazemota ka nekad. Vai nav dzives ironija?
18.04.2014 20:53 |
 
Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Tagad mums ir toleranta progejiska demokratija pec attistito rietumvalstu standartiem, bet sieviete ir pazemota ka nekad. Vai nav dzives ironija?


Ehh politika, tai es vispār vairs nesekoju līdzi. Bet domāju, ka cilvēku aprobežotību stipri ietekmējis karš, kas skāra mūsu vecākus un vecvecākus. Bet brižiem liekas, ka agrāk sievietes patiešām bija cienījamākas nekā šobrīd, bet noteikti tā nav taisnība.
18.04.2014 21:07 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Man liekas, ka psrs sievietes pa klusos tika piekautas :D
18.04.2014 21:23 |
 
Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Es tur nekādu cieņu neredzu. Sieviete tur varēja būt tikai bērnu dzemdējamā mašīna vai kolhoza strādniece, kurai slapju muguru jāraujas dienu un nakti, lai celtu komunismu un izpildītu piecgades plānu. Mūsdienās, ja sievietei iesit - viņa var aiziet un nevienam nav tiesību kaut ko pārmest. Tolaik nekas tāds nebija pieļaujams. Daudzas sievietes sēdēja un cieta mājās vardarbību no vīra - dzerošā traktorista, bet to jau plakātos nezīmēja. Baigā cieņa pret sievieti.
Taču, diskutēt nav vērts. Tev padomju laiks šķiet ir paradīze, padomju sievietes dzīve - ideāls, bet viss, kas ir mūsdienās - pretīgs, netīrs un necienīgs.
Es dzīvoju mūsdienās, nejūtos necienīta vai pazemota un esmu ļoti priecīga, ka nepiedzimu tajos laikos, kad varēja domāt, ģērbties un darīt tikai to, ko partija lika vai atļāva.
Tas, ka šobrīd daļai pavieglu sieviešu naktsklubs ir dzīves sastāvdaļa, nenozīmē, ka visas tādas ir.
18.04.2014 21:23 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es arī neuzskatu, ka PSRS laikos sieviete tika cienīta vairak, neka sodien. Stipri līdzīgs tas cieņas līmenis, manuprāt.
18.04.2014 21:27 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Ziniet,ko es ciest nevaru-to viedokli, ka Tad nebija seksa. Nu muļķi kaut kādi. Sekss ir normāls fizioloģisks un vajadzīgs process. Kāpēc jāizliekas, ka "mēs neko tādu nedaram". Interesanti, viņiem bērnus stārķi nesa vai kāpostos atrada?! Dzimumorgāni ir tādi paši orgāni kā visi citi, ar savām funkcijām. Tā laika tauta bija Ļoti kautrīga vai kas viņiem par problēmām?! Tāds ir mans viedoklis par seksa tēmu.
Jā, un tos psrs ražojumus(cilvēkus)-kādi viņi ir jūsuprāt? Cik no viņiem ir pieskaitāmi? Pionieri,Oktobrēni un vel nez kas? Pieraduši,ka kolhozs viņiem visu piešķir , bet tagad pašiem viss jāsameklē.
Man ir labi manā Eiropas Savienībā, nekādus psrs laikus man nevajag tagad.
18.04.2014 21:32 |
 
Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Labi, Padomju laikos seksa nebija, kā arī tavos ievietotajos plakātos nespīd ārā atklāts seksapīls no šīm sievietēm. Tikai kāpēc gan tiek uzskatīts, ka sekss ir kaut kas slikts un pazemojošs? Viss ir atkarīgs kā to pasniedz. Piekrītu, ka tieši šajos gados ar Mailiju Sairusu priekšgalā sieviete tiek pazemota kā vēl nekad, tās tēls tiek pataisīts lēts un pat nepievilcīgs (tas manuprāt) . Kas ir kopīgs visiem laikmetiem, ka tieši sieviete viemēr ir tā, kura tiek ielikta kādos rāmīšos, vīrietis vienmēr varējis atļauties būt brīvāks - pat mūsdienās, kad it kā demokrātija un dzimumu vienlīdzība sit augstu vilni. Arī mūsu Rietumu pasaules daļā sievietei ir jāizpatīk vīrietim, turklāt, interesanti ir tas, ka pašas sievietes labpŗatāk izvēlas to luupatīgo pozīciju. Turklāt, mūsdienās , kaut sieviete dabiski ir radīta bērnu radīšanai, tas ir kļuvis par kaut kādu ekstru. Par padomju laikiem piekrītu šim:

Šis laiks mums diemžēl deva visai lupatīgu vīriešu paaudzi, jo sievietes bija tās, kurām vajadzēja varēt visu.
18.04.2014 21:36 |
 
Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Njā, interesanti vai vispār jebkad sieviete tiks likta uz pjedestāla, kā kaut kas svēts un ļoti vērtīgs? Galu galā kas ir atbildīgs par jauno paaudzi? Tieši sievietes, lielākoties! Kāpēc mamuta nesējs tiek novērtēts vairāk?

Turklāt, man liekas dīvaini, ka tieši tagad, kad sievietes cieņas un tiesību līmenis iet uz augšu, popkultūrā parādās pret sievietēm vērstas seksistu tipa dziesmas. Ieklausieties vārdos, tie pazemo sievieti. Un kurš šīs dziesmas klausās visvairāk? Pusaudži, tātad sievietes goda līmenis uz nākamajām paaudzēm atkal tiek mākslīgi pazemināts. Interesanti, kāpēc sievietes spēkam neļauj pamosties. Atgriežoties pie seksualitātes - tās nav tikai plikas pakaļas un lūpiņas tūtiņā, tas ir kaut kas ļoti dziļš, viens no dabas spēkiem, kas griež pasauli, tāpēc uzskatu, ka pat maisā apgērbta sieviete var būt pat ļoti seksapīla, viss atkarīgs, kā sevi passniedz. Te UK esmu redzējusi flirtējošas musulmanietes, lai dievs pasarg :D!
18.04.2014 21:47 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Es tur nekādu cieņu neredzu. Sieviete tur varēja būt tikai bērnu dzemdējamā mašīna vai kolhoza strādniece, kurai slapju muguru jāraujas dienu un nakti, lai celtu komunismu un izpildītu piecgades plānu.


Ja stradat un bernus audzinat nav cienijami, kas tad ir? Cet pasaule atkritumu kalnus vergojot pateretajkultam?

Tikai kāpēc gan tiek uzskatīts, ka sekss ir kaut kas slikts un pazemojošs?

Ka sabiedriba tiek verteti seksa industrijas profesionali tadi ka pornoaktieri un prostitutas? Zemu. Tapec, ka ir lietas kuras civilizeta sabiedriba ir praktizejamas noteiktos ramjos un kuras nav paredzetas biznesam un publikai. Ja sekss butu slikts, tad popularizetu dzivi celibata vai vismaz kaut kada veida atturibu, bet popularizeja bernus. Tatad, sekss ir slikts vai tomer labs? Labs, bet noteiktos ramjos.

Arī mūsu Rietumu pasaules daļā sievietei ir jāizpatīk vīrietim, turklāt, interesanti ir tas, ka pašas sievietes labpŗatāk izvēlas to luupatīgo pozīciju.



Sodien sievietei ir jaizskatas super duper, pasai sevi finansiali janodrosina, bet virietis var kniebt vinu un neprecet gadiem, uztaisit bernu un aizlaisties, un tas ir puslidz pienemami. Musdienas viriesi var rikoties ka vien ienak prata un sievietes to atlauj un sauc to par sieviesu emancipaciju. :D


Turklāt, mūsdienās , kaut sieviete dabiski ir radīta bērnu radīšanai, tas ir kļuvis par kaut kādu ekstru.


Reizem tas tiek redzets pat ka pazemojums.
Es tur nekādu cieņu neredzu. Sieviete tur varēja būt tikai bērnu dzemdējamā mašīna



Par padomju laikiem piekrītu šim:

Šis laiks mums diemžēl deva visai lupatīgu vīriešu paaudzi, jo sievietes bija tās, kurām vajadzēja varēt visu.



Sievietes visu vareja un viriesi saka justies nevajadzigi. Nu kada jega but mura sienai un mamuta nesejam, ja sieviete pati to visu var un dara? Es ari saktu justies savam virietim nevajadziga, ja vinam no manis plovu, gludinatus kreklus un bernu aprupi nevajadzetu :D lai ari cik sekli tas nebutu. :) Intelektualas sarunas, pasakumu apmeklesana utml. nav tas kas notur kopa laulibu- tas ir mamuts un kotlesu pagatvosana.



Kāpēc mamuta nesējs tiek novērtēts vairāk?



Mamuta nesejs - pelnitajs vai virietis? Ja virietis, tad manuprat viriesi jau ari netiek noverteti. Sievietes visu var, dara ko un ka grib un nereti pret viriesiem izturas ka pret lupatam. Ja runa ir par pelnitaju, tad tapec ka musdienas visu mera nauda. Brinums ka vel vecos cilvekus nesedina ragavinas, tie jau ari ir tikai izmaksas, bet ienakumus nedod. Vecmaminu uzturet ir gauzam nerentabli.
18.04.2014 22:24 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
par PSRS sajūsmā neesmu nevienā no jomām, tomēr nevaru nepiekrist, ka mūsdienu sabiedrība ir absolūti uz seksu balstīta, piekrītu, ka ķermenis tiek padarīts par preci, ka sieviete principā tiek uzskatīta par seksa simbolu. Bet kāda ir izeja? Izeja ir tikai tajā, kā mēs pašas sevi pozicionējam, bet vienīgais, ko panāks, ir atšķirtība no sabiedrības, nevis sabiedrības nostājas izmainīšana..
18.04.2014 22:27 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
viela pārdomām: pavēro, kādas profila bildes lielākā daļa no cosmo meitenēm ir izvēlējušās.. tas arī liecina par to, kā sievietes vēlas tikt uztvertas.
18.04.2014 22:30 |
 
Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
to jau plakātos nezīmēja.

nu tas ir atslēgas vārds visai diskusijai.
Spriest par PSRS attieksmi pret sievieti pēc propogandiskiem plakātiem... lololol :D

P.S. Protams, nenoliedzami, ka PSRS bija savi plusi, galvenokārt, visiem ir darbs un visi strādā, ražo, da hotj pilda tos 5gades plānus un ražo bērnus. Un sabiedriskā līmenī tas ļoti strādā, kamēr, salīdzinājumam, mūsdienās ir viss - brīvība, izvēle, pieeja visam, bet.. tāds čušs vien no tā ir.
18.04.2014 22:40 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits