Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Piekrītu, ka ļoti daudzi krievvalodīgie (ne visi tie ir tieši krievi) ir tīri ok cilvēki, prot valsts valodu, respektē latviešus utt.
Diemžēl, viņi ir mazāk pamanāmā daļa. Viens urla pievērš daudz vairāk uzmanības, nekā 10 kārtīgi krievu tautības cilvēki.
Bet nevar noliegt to, ka ir sasodīti daudz tādu, kas ir noskaņoti pret Latvijas valsti, kas izmanto katru iespēju čakarēties, apvainot latviešus, tēlot apspiestos nabadziņus un visur piesaukt Krieviju.
Un sūdi ir tādi, ka Ukrainā šādi te subjekti beidzot piesauca to Krieviju. Nav tik nereāli, ka arī šeit tas varētu notikt, it īpaši, ja par šito izgājienu Ukrainā viņi nedabūs pa ādu no citām valstīm (un sapratīs, ka tā var darīt bez kādām problēmām).
02.03.2014 15:20 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Nupat nesen ar draugiem whatappaa sanāca diskusija par līdzīgu tēmu, kur viens draugs izteicās, ka viņa opis esot teicis, ka krievi ir dumja un tumša tauta.

Un man ir japiekrīt.

Paskatoties vēsturē. Paskatoties pēc latviešu pieredzes. Paskatoties, ko par krieviem saki viņi paši un citas tautas, kas gan ir Krievijas sastāvā, gan ir saskārušās ar šo tautu- MAN IR JĀPIEKRĪT.

S80- te nav runa par Igoru, Andreju vai kādu citu, ko Tu esi dzirdējui ziņās vai pazīsti kā gudru, labu cilvēku- te ir runa par vidējo vispārējo krievu. Tie, kas nedzīvo Tev kaimiņos(pieļauju, ka Tu patiešām nedzīvo kaimiņos tam džekam no Zoļika, kas tos labos komentārus rakstīja). Tāpat tie, kurus nerāda pa TV. Es runāju par to LIELĀKO ļaužu masu, kas nedzīvo Maskavas vai Pēterburgas centrā, kuri nebraukā ar krutām, par labu darbu nopelnītām mašīnām. Tie ir tie, kuri Latvijā klausās Putina uzrunu jaunajā gadā- kas Krievijā sit viesstrādniekus, ir homofobi, hokeja spēlēs un aizkadrā latviešus un vispār citādi domājošos sauc par fašistiem, utt.. Tie ir tie, par ko es runāju. Un tāda ir krievu tauta.
02.03.2014 15:23 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
02.03.2014 15:24 |

Reitings 27552
Tev laikam sagādātu prieku, ka visi paliktu tik pat agresīvi kā tu.
Redzi agresiju saskati tu, tatad tava zemapziņa ir tada agresiva. Mēs parejie te izsakam tikai savu viedokli.
02.03.2014 15:27 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Kurbiet, tas nav arguments! Es vuiena no sava pc varu sarakstīt visus komentārus bez jeb kādās problēmām.

Excite
, Tu izrādi necieņu pret to nācīju un tad nav brīnums, ka saņem to pašu atpakaļ vai redzi tikai slikto. Es esmu pietiekoši daudz ceļojusi un bijusi saskarsme ar krieviem,nu, nav tikai tā, ka viņi ir slikti, kāpēc Jūs gribat sodīt visu pēc pagātnes notikumiem? Man asinīs ir 1/2 krievu asinis un tad poļu un žīdu + lietuviešu un igauņu. Mani ar tagad vajag kaut kā nometāt ar akmeņiem? Es stāvēju Baltijas ceļā kopā ar savu ģimeni un tur stāvēja ne tikai latvieši, lietuvieši un igauņi.

Es necienu cilvēkus, kas domā, ka ir pārāki par citiem. Padomājiet par to. Ar ko gan Jūs esat izcēlušās, ka varat tā nicināt citus? Ar to, ka Jums ir liela mute interenetā?
Katrā tautā ir melnās avis. Un? Otrā pasaules kara laikā manai ģimenei labu izdarīja gan vācu karavīri, gan krievu, tīrā veiksme vai ne?!

Runājiet par konkrētiem cilvēkiem nevis visu lieciet vienā maisā. Daudzi komentētāji internetā vispār ir mazgadīgi un neko nesajēdz vai, tāpēc jācieš visiem?

Runājot, par Zolitūdi, tauta nelaimē bija vienota, neskatījās kurš krievs, kurš ēbrejs vai latvietis. Visi visiem palīdzēja. Tie, kas rakstīja komentārus nebija pieaugušie, bet galveno kārt bērni, kam nav nekādas saprašanas par notiekošo.
02.03.2014 15:39 |

Reitings 27552
tas nav arguments! Es vuiena no sava pc varu sarakstīt visus komentārus bez jeb kādās problēmām.
+ skaits ir arguments. nevar tur salikt viens cilveks 14 plusus .pamegini
02.03.2014 15:41 |

Reitings 27552
bet galveno kārt bērni, kam nav nekādas saprašanas par notiekošo.
tie berni kur to visu ņem ? Skola,ģimene,apkart runas.
02.03.2014 15:42 |

Reitings 4343
nav ko lekt acīs pirms laika, neesam jau stulbi un akli, bet bāzt Krievijai acīs to, ka esam pret viņiem, nav prāta darbs

Vispār tā ir attieksme, kuras dēļ huligāni bez bailēm terorizē mazākos (lai gan, ja mazākie vienreiz apvienotos un stātos pretī, nevis katrs par sevi piesargātos, tad pārspēks būtu viņu pusē).
02.03.2014 15:42 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es neuztvertu interneta komentārus sevišķi nopietni šī iemesla dēļ:
02.03.2014 15:48 |

Reitings 6407
Kubiet, nevar?

Tu paskaties uz sevi, kad uznāk pizdinkš Tev galvā, Tu raksti vairāk kā tas vajadzīgs, Tu pati esi pirmais apliecinājums tam, ka tas ir iespējams, ja vēl ir vēl kāds līdzīgs...

Plususu daudz var salikt arī viens cilvēks, ja ir pieejamas vairākas ip, nekādu problēmu. Personīgi pamēģināju, izmantojot sava pc 5 ip un fakeip iespējas. Nekādu problēmu. Vēl kādu trako un būs +14. Kopumā skatities valsts mērogā 14+ nav pilnīgi nekas, nepaliec sīkumaina.
02.03.2014 15:49 |

Reitings 27552
http://www.youtube.com/watch?v=atbA09l-ifo ko doma pasaule par krievu tūristiem.

Es gan paskatos plusu skaitu un TV, un dzive un saprotu ka ir daudz krievu kam riebj viss latviskais. Protams ir daudz ari inteliģentu feinu krievu cilveku, bet tadu ir mazliet mazak.
02.03.2014 15:49 |

Reitings 27552
Plususu daudz var salikt arī viens cilvēks, ja ir pieejamas vairākas ip, nekādu problēmu. Personīgi pamēģināju, izmantojot sava pc 5 ip un fakeip iespējas. Nekādu problēmu. Vēl kādu trako un būs +14. Kopumā skatities valsts mērogā 14+ nav pilnīgi nekas, nepaliec sīkumaina.
normalam cilverkam nebus 5 vai cik tur IP vajadzigas, un nedadomasies kaut kadu plusu del ko tadu veidot. Tas tak ir slimi
02.03.2014 15:51 |

Reitings 6407
tie berni kur to visu ņem ? Skola,ģimene,apkart runas.

no naida kurinātājiem kā Tu šodien.

Personīgi piedzīvoju gadījumu 6 tramvajā, kad latviešu bērni stāvēja kājās, jo tur sēž krievu bērns un viņi ar viņu vienā skolā negrib iet. Tas ir normāli vai atkal būs atrunas?
Jāiemācās sadzīvot visiem kopā, nevis jāplēšās. Kamēr tauta savā starpā plēšās valdība var darīt visu kas ienāk prātā.
02.03.2014 15:53 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
S80.

Padomju laikos bija tāds joks, ka īstam krievam jāpazīst savas ienaidnieks un tāpēc PSRS kā pirmā svesvaloda skolās bija vācu valoda.

Sabruka PSRS un tad visi iesmēja, ka īstam krievam tagad jāzina visu 16 brālīgo tautu republiku valodas.

Kā redzam- 25 gadi pagājuši un mēs, trīs sīkās Baltijas valstis ar visām savām neizrisinātajām problēmām un esošajiem DRAUDIEM esam no krieviem tikuši VISTĀLĀK. Par ko tas liecina?

Es esmu 1/4 krievs. Nu un? Es arī 3 gadu vecumā esmu bijis Baltijas ceļā. Nu un?

Neviens nav pārāks. Es teicu- TUMŠA tauta. Jā, laukos- pirtiņā pie krieviemn- forši. Bet saskarē ar latviešiem- TUMŠA tauta. Un es nelieku vienā maisā. Viņi paši sēž vienā lielā maisā. Pat, ja mēs noņemam nost to saujiņu krievu, kas sevi sauc par Latvijas patriotiem- pāri paliek tā LIELĀKĀ daļa..

Runa ir par tagadni. Un, skatoties uz to, kas notiek tagad- mēs nevaram neņemt vērā, ka VISS ir saistīts. Un, skatoties gan no 20gs. vēstures, gan no Gruzijas piemēra- mēs NEVARAM izslēgt, ka Latvija ir rindā nākamā- lai cik optimistiski twitterii runātu mūsu optimistiskie politiķi.

Un, kas mani uztrauc? Tas, ka mūsu pašu vidū ir 1)nacionālisti- kas ir tikai normāli, jo Latvija ir valsts, kas dibināta, kā nacionāla valsts 2) cilvēki, kas stāv pretējā nometnē un, tiekot pie ieroča, pavērsīs to nevis pret iebrucēju valstī- bet savu kaimiņu- latvieti un 3)cilvēki, kuriem viss ir vienalga. Jo visi "ir labi cilvēki" un viņi tik ilgi dzīvojuši bez nacionālās piederības, ka viņiem ir vienalga, kādā valodā runāt, kādas ziņas klausīties vai kādu himnu dziedāt. Prieks par viņiem. es arī gribētu visu tik viegli uztvert.
02.03.2014 15:55 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Vai tiešām nevar vismaz censties pieturēties pie tēmas, kas ir notikumi Ukrainā?

Kas attiecas uz Budapeštas memorandu, tas neparedz iejaukšanos gadījumā, ja līgums tiek pārkāpts.
02.03.2014 15:55 |

Reitings 6407
Cilvēki uz daudz ko ir spējīgi, paskaties kaut vai pati uz sevi cik lapas var aizņemt ar savu it kā taisnību, kā Tu vakar pateici? Tie kas domā kā es, to viedoklis ir pieņemas un pareizs, kas domā citādāk domā nepareizi. Sāciet paši ar sevi un savu apkārtni. Padomā par to.
02.03.2014 15:56 |

Reitings 27552
ie kas domā kā es, to viedoklis ir pieņemas un pareizs, kas domā citādāk domā nepareizi.
bet tas ir normali manuprat. Es ar ticu tikai savam viedoklis, un ja man preti bliež klaju tup;umu nekad nepiekritišu. Nu un??????? katram sava dzives pieredze un viedoklis.
02.03.2014 15:59 |

Reitings 4343
Labi, pieņemsim, ka anonīmie komentāri interneta vidē nav ņemami par pilnu.
Referendums par divvalodību (pats fakts, ka kaut kas tāds bija) ir.
Lamāšanās un agresīva uzvedība tikai pēc tā, ka atsakās runāt viņu valodā, ir ņemama par pilnu.

Nevajag te iztēlot, ka visi krievvalodīgie balti un pūkaini, bet tie latviski noskaņotie latvieši (un citreiz, starp citu, arī nelatvieši) - naida kurinātāji.
02.03.2014 15:59 |

Reitings 6407
Ir jāprot pieņemt arī citu viedoklis, nevis entās lapas zākāties un patiesībā taisnība nemaz nav Tavā pusē.

Es personīgu uzskatu, ka nekāda kara nebūs un nekāds iebruks Baltijā nedraud. Tie, kas bļauj visu ko padzird ceļ paniku cilvēku vidū, bet vajag palasīt informāciju un izfiltrēt, nevis tikai kliegt.
02.03.2014 16:02 |

Reitings 27552
http://www.delfi.lv/news/national/politics/usakovs-par-ukrainas-konfliktu-kamer-es-busu-politika-latvija-nekas-tads-nenotiks.d?id=44263113

Ušakovs par Ukrainas konfliktu: kamēr es bušu politikā, Latvijā nekas tāds nenotiks

šis mani sasmīdinaja. Ka jau krievs, vienmer jūtas pasaules naba.
02.03.2014 16:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits