Vismīļākā recepte

 
Reitings 30
Reģ: 04.10.2011
Pieļauju,ka varbūt kāda nevēlēsies dalīties, bet pastāstiet,kāda ir jūsu iecienītākā recepte?

Vēlos smelties idejas un kaut ko tiešām ļoti garšīgu pagatavot vecākiem , viņi brauks (1. reizi kopš manas pārvākšanās) Lieldienās ciemos uz dzīvokli :)
04.04.2012 14:43 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
kiwi, es nesaprotu, ko Tu gribi no manis? Jā, es atzīstu, ka man nav labas bildes, un? Man tagad jāpaskaidro katra bilde - kāpēc tas ir tā un nav šitā? Vai jāsaka - jā, es esmu nepraša fotogrāfēšanā? Es vēlreiz saku - ES TO VISU SAPROTU, PALDIES PAR VIEDOKĻIEM!
04.04.2012 16:36 |
 
Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Mūsmājās pashu taisa, biezpena masā liekot marmelādi, rozīnes un sadrupinātus Selgas cepumus. Citādu vispār neesmu ēdusi.
04.04.2012 16:32 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
04.04.2012 16:31 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
koshlene, tad man prieks, ka izteicies, nevajag sevī krāt negatīvās emocijas. Ja vēl kādreiz kaut ko negatīvu gribi man teikt, tad saki uzreiz nevis cieties :D Padomāšu par bildēm, paldies ;)
04.04.2012 16:25 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
kiwi, ja Tu domā par to, ka visi šie ir tikai ieteikumi, lai viss būtu labāk un blā blā, lai es par to vienk aizdomājos, es to sapratu, vienk neko tādu, ko es jau nezinu, neviena te neuzrakstīja.

Vienkārši tas ir tikai mans blogs. Blogs vienkāršais, nasing spešal :D :D
04.04.2012 16:24 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es jau sen cietos pie katra bloga linka, tagad vnk pateicu.
Nē, es vispār par bildēm. Ne tikai par vecajām. Un nav runa tikai par fotogrāfēšanu, vairāk par ēdiena prezentāciju (tas, kā tu to izkārto traukos pirms fotogrāfē). Smuki var nobildēt arī ar mobilo. Iesaku arī vienkārši aizlikt baltu A3 lapu aiz šķīvja, kad fotogrāfē, tas neaizņem necik vietas ;)
04.04.2012 16:23 |
 
Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Tiramisu - 'dāmu pirkstiņus' pamērcē kafijā ar konjaku un kārto traukā, starpā smērējot maskarpones siera krēmu un visu beigās apkaisa ar kakao. :) Voilà!
04.04.2012 16:17 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
ņam ņam, un es cerēju, ka sapratīsi..
04.04.2012 16:16 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
haaaa, baigi smuki attaisnojos :D :D :D
04.04.2012 16:16 |
 
Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Nu skaidrs. Vienkārši, man ļoti negaršo žāvētie augļi, tāpēc domāju, vai pasha var būt tikai ar riekstiem. Tādu gan labprāt pagaršotu.
04.04.2012 16:15 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
vai tad diskusija ir par manu blogu, ka pēkšņi visām sagribas izteikties? :)

kiwi, Tu mani vaino par to, ka sajūsminās? Es taču nesaku visiem - vai, man tik superīgs blogs, lasiet! Vienmēr, kad šeit esmu likusi adresi, pierakstu klāt, ka varbūt kaut kas noder. Es nekad neesmu apgalvojusi, ka man ir TOP 3 kulinārijas blogs LV, labāku nav utt. Un vai man pārstāt blogot tikai tādēļ, ka tur nav "odziņa". Tā man ir kā elektroniska recepšu grāmata, kuru nelieku visiem lasīt, tie, kam patīk, arī seko līdzi.

koshlene, ja Tu raksti par vecajām bildēm, tad pilnīgi piekrītu, bet, ja par jaunākajām - manī laikam 0 no fotogrāfa, jo liekas, ka ir ok. :) + man ir mazas telpas, kas visu fotogrāfēšanu apgrūtina, man pat galds nav :D :D :D
04.04.2012 16:14 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Nikolette, pasha drīzāk ir kā liels, neglazēts biezpiena sieriņš :D Ārprātīgi gards našķis, tās grauzdētās mandeles rada vienkārši brīnišķīgu garšu. Kā jau minēju, es taisu tikai ar grauzdētām mandelēm un rozīnēm, bet vienu gadu pievienoju arī žāvētos augļus- ģimene teica, ka bez tiem ir labāk :)
04.04.2012 16:13 |
 
Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Nekad neesmu ēdusi pashu, tāpēc paskatījos ielikto recepti :) Izskatās, ka tas ir kaut kas līdzīgs kūkai. To vienmēr taisa ar žāvētiem augļiem?
04.04.2012 16:09 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Ak jā, un atbildot uz autores jautājumu- Lieldienu galdā vienmēr lieku bezdievīgi gardo pashu http://www.solipasolim.lv/lasit/551/ Šo našķi pat ēd mana drauga vectēvs, diabētiķis :) Es gan lieku klāt tikai rozīnes un grauzdētas mandeles. Pasha ir ideāli piemērota Lieldienu galdam, jo tas ir viens no tradicionālajiem šo svētku ēdieniem.
No otrajiem ēdieniem neko neieteikšu, jo tur vienkārši varianti ir bezgalīgi.
04.04.2012 16:06 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Jā, par bilžu kvalitāti piekrītu košļenei.
Un piekrītu salomei par to, ka viss ir ļoti trekns+ārkārtīgi daudz miltu izstrādājumu.
04.04.2012 15:57 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es arī esmu nesaudzīgā un pateikšu par http://silva.prieksgatavot.lv/ blogu. Man netraucē tas, ka receptes ir vienkāršas, tas pat savā ziņā ir pozitīvi, bet, es atvainojos, bildes ir graujošas! Labi, es saprotu, visi nevar būt profesionāli fotogrāfi, bet vai tad tiešām nevar nobildēt tā, lai ēdiens izskatās garšīgs? Runa vairāk ir par ēdiena prezentāciju, nevis fotogrāfijas kvalitāti. Kaudzē samestas siermaizes, izjukuši sacepumi, mērcē peldoši kartupeļi un salāti nudien neuzrunā. Neko no Silvas bloga netaisu tieši bilžu dēļ, jo nekas neizskatās labi. Ja reiz taisa ēdiena blogu, ir vērts piedomāt pie tik vienkāršas lietas, kā ēdiens izskatās uz šķīvja. Pirmkārt jau cilvēks ēd ar acīm.


No recepšu blogiem/adresēm esmu iecienījusi

http://www.cetrassezonas.lv/lv/

http://lienegatavo.wordpress.com/

http://www.fotoreceptes.lv/ (šis vīrietis patiešām "saprot gaļu"

http://krista.lv/

http://www.sefpavars.lv/

u.c. ārzemju blogus/adrese
04.04.2012 15:49 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Man arī gribējās par Silvas blogu uzrakstīt - šodien tieši taisīšu kēksiņus, jo man nu nekad nesanāk (katru reizi kaut kas cits pie vainas, bet nu es neatkāpšos :D). Bet citādi manai gaumei visi ēdieni ir par treknu. Diemžēl, daudzos latviešu autoru blogos tā ir... tāpēc esmu iecienījusi cittautiešu blogus - daudz veselīgo recepšu, taču arī daudz tādu sastāvdaļu, ko pie mums, labākajā gadījumā, var dabūt tikai specializētos veikalos. :D
No tādiem vienkāršajiem patīk http://solomajai.blogspot.com/ un http://martaram.lv/. Varbūt kādai vēl kaut kas iesakāms? :)
04.04.2012 15:48 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Mans mīļākais un ātrākais ēdiens - piedevas ar cūkgaļu saldskābajā mērcē.
Man vislabāk garšo pilngarudu spagetti. Gaļu mazos gabaliņos apcep, pievieno ne pārāk smalki sagrieztus sīplous, nedaudz ķiploka, pasautē un pašās beigās pielej labi daudz saldskābās mērces, atkarībā no tā, cik slapjš patīk :) Max aizņem 30 min :)
Es reti kad gatavoju pēc receptes, jo tad jūtos nervoza, man labāk patīk eksperimentēt ar garšām.
04.04.2012 15:34 |
 
Reitings 372
Reģ: 29.01.2009
kiwi- zin kaa saka, viss gjeniaalais ir parasts! :) njamsha receptes izskataas vieglas un garshiigas,bet ja tev patiik njemties 3h pa virtuvi, tad luudzu :)
04.04.2012 15:26 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
vienkārša un veselīga-

sautējamā katlā vistas fileja, paprika, tomāti un karijs, čili u.c. iemīļotākās garšvielas :) sautēju parasti līdz tomāti izjūk un veidojas mērce.
labi der klāt rīsiem, bet es parasti ēdu tāpat :)

*tikai pēc uzrakstīšanas izlasīju, ka vajag ciemiņiem :D
04.04.2012 15:25 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits