Vismīļākā recepte

 
Reitings 30
Reģ: 04.10.2011
Pieļauju,ka varbūt kāda nevēlēsies dalīties, bet pastāstiet,kāda ir jūsu iecienītākā recepte?

Vēlos smelties idejas un kaut ko tiešām ļoti garšīgu pagatavot vecākiem , viņi brauks (1. reizi kopš manas pārvākšanās) Lieldienās ciemos uz dzīvokli :)
04.04.2012 14:43 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Ak jā, un atbildot uz autores jautājumu- Lieldienu galdā vienmēr lieku bezdievīgi gardo pashu http://www.solipasolim.lv/lasit/551/ Šo našķi pat ēd mana drauga vectēvs, diabētiķis :) Es gan lieku klāt tikai rozīnes un grauzdētas mandeles. Pasha ir ideāli piemērota Lieldienu galdam, jo tas ir viens no tradicionālajiem šo svētku ēdieniem.
No otrajiem ēdieniem neko neieteikšu, jo tur vienkārši varianti ir bezgalīgi.
04.04.2012 16:06 |
 
Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Nekad neesmu ēdusi pashu, tāpēc paskatījos ielikto recepti :) Izskatās, ka tas ir kaut kas līdzīgs kūkai. To vienmēr taisa ar žāvētiem augļiem?
04.04.2012 16:09 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Nikolette, pasha drīzāk ir kā liels, neglazēts biezpiena sieriņš :D Ārprātīgi gards našķis, tās grauzdētās mandeles rada vienkārši brīnišķīgu garšu. Kā jau minēju, es taisu tikai ar grauzdētām mandelēm un rozīnēm, bet vienu gadu pievienoju arī žāvētos augļus- ģimene teica, ka bez tiem ir labāk :)
04.04.2012 16:13 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
vai tad diskusija ir par manu blogu, ka pēkšņi visām sagribas izteikties? :)

kiwi, Tu mani vaino par to, ka sajūsminās? Es taču nesaku visiem - vai, man tik superīgs blogs, lasiet! Vienmēr, kad šeit esmu likusi adresi, pierakstu klāt, ka varbūt kaut kas noder. Es nekad neesmu apgalvojusi, ka man ir TOP 3 kulinārijas blogs LV, labāku nav utt. Un vai man pārstāt blogot tikai tādēļ, ka tur nav "odziņa". Tā man ir kā elektroniska recepšu grāmata, kuru nelieku visiem lasīt, tie, kam patīk, arī seko līdzi.

koshlene, ja Tu raksti par vecajām bildēm, tad pilnīgi piekrītu, bet, ja par jaunākajām - manī laikam 0 no fotogrāfa, jo liekas, ka ir ok. :) + man ir mazas telpas, kas visu fotogrāfēšanu apgrūtina, man pat galds nav :D :D :D
04.04.2012 16:14 |
 
Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Nu skaidrs. Vienkārši, man ļoti negaršo žāvētie augļi, tāpēc domāju, vai pasha var būt tikai ar riekstiem. Tādu gan labprāt pagaršotu.
04.04.2012 16:15 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
haaaa, baigi smuki attaisnojos :D :D :D
04.04.2012 16:16 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
ņam ņam, un es cerēju, ka sapratīsi..
04.04.2012 16:16 |
 
Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Tiramisu - 'dāmu pirkstiņus' pamērcē kafijā ar konjaku un kārto traukā, starpā smērējot maskarpones siera krēmu un visu beigās apkaisa ar kakao. :) Voilà!
04.04.2012 16:17 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es jau sen cietos pie katra bloga linka, tagad vnk pateicu.
Nē, es vispār par bildēm. Ne tikai par vecajām. Un nav runa tikai par fotogrāfēšanu, vairāk par ēdiena prezentāciju (tas, kā tu to izkārto traukos pirms fotogrāfē). Smuki var nobildēt arī ar mobilo. Iesaku arī vienkārši aizlikt baltu A3 lapu aiz šķīvja, kad fotogrāfē, tas neaizņem necik vietas ;)
04.04.2012 16:23 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
kiwi, ja Tu domā par to, ka visi šie ir tikai ieteikumi, lai viss būtu labāk un blā blā, lai es par to vienk aizdomājos, es to sapratu, vienk neko tādu, ko es jau nezinu, neviena te neuzrakstīja.

Vienkārši tas ir tikai mans blogs. Blogs vienkāršais, nasing spešal :D :D
04.04.2012 16:24 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
koshlene, tad man prieks, ka izteicies, nevajag sevī krāt negatīvās emocijas. Ja vēl kādreiz kaut ko negatīvu gribi man teikt, tad saki uzreiz nevis cieties :D Padomāšu par bildēm, paldies ;)
04.04.2012 16:25 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
04.04.2012 16:31 |
 
Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Mūsmājās pashu taisa, biezpena masā liekot marmelādi, rozīnes un sadrupinātus Selgas cepumus. Citādu vispār neesmu ēdusi.
04.04.2012 16:32 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
kiwi, es nesaprotu, ko Tu gribi no manis? Jā, es atzīstu, ka man nav labas bildes, un? Man tagad jāpaskaidro katra bilde - kāpēc tas ir tā un nav šitā? Vai jāsaka - jā, es esmu nepraša fotogrāfēšanā? Es vēlreiz saku - ES TO VISU SAPROTU, PALDIES PAR VIEDOKĻIEM!
04.04.2012 16:36 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
kiwi reāli iespringusi izskatās. Attiecībā uz blogiem - es tajos, galvenokārt, meklēju garšīgus ēdienus un uz fotomākslu vai nez kādam kombinācijām neiespringstu. Jo arī mājās nepasniedzu ēdienu kā restorānā ar sazin kādu noformējumu. :)

Ja atgriežamies pie autores jautājuma nevis blogu apspriešanas, tad es iesaku gatavot vistas fileju - karija, saldā krējuma vai saldskābajā mērcē. Ātri, vienkārši un garšīgi.

Pashu nekad neesmu ēdusi, tā kā šogad Lieldienu svinēšana neplānojas, tad visticamāk, arī šogad nogaršošana izpaliks.
04.04.2012 16:37 |
 
Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
arī no savas puses varu paslavēt ņam ņam blogu! patīk tāpēc, ka tajā viss vizuāli ir labi izkārtots, pēc attēliem vari jau redzēt un spriest, vai ir tas, ko tu gribi, pirms spied un lasi visu, kas un kā. patīk tas, ka ēdieni ir vienkārši pagatavojami, nav arī vajadzīgas nezin kādas ekstras. kā arī tas, ka viss ir tik labi paskaidrots, ka domāju, ka pat neprašam ar ne īpaši labām dotībām virtuvē, nesagādātu problēmas pagatavot kādu šī bloga ēdienu :) un ir daudz kas testēts, pagaidām visvairāk sirdī iekrita šokolādes mafini! un nu jau man šis blogs ir bookmarkos iekšā un vispār ņamsi, gaidu vēl kādus jaunumus :)

p.s. par tēmu, pagatavo kaut ko ar pavasara pieskaņu. un tur jau tava iztēle lai vaļā iet, tie var būt salāti no svaigiem tomātiem, gurķiem, etiķa un šur tur kāds zaļums, piemēram. vai vienkārši tos dārzeņus kaut kā iepin tajā ēdienā iekšā.
04.04.2012 16:42 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Man ļoti garšo vistas spārniņi medū, ļoti vienkārši pagatavot, recepte kā šī http://www.receptes.lv/receptes/vistas-stilbini-medu/
04.04.2012 16:42 |
 
10 gadi
Reitings 6207
Reģ: 01.04.2009
Man gan diezgan labi patīk Silvas blogs, viss tā vienkārši un no pazīstamiem produktiem pagatavots, nav kaut kādi pārkrutie ēdieni, kuru pagatavošanai trūkst drosmes ķerties klāt. Iepriekš nebiju skatījusies šo blogu, kritizētājas pamudināja ielūkoties, bet jāsaka, ka man gan bildes nešķita kaut kas biesmīgs un ārpus rāmjiem. Man bieži ir tā, ka aptrūkstas ideju, ko pagatavot, jūtu, ka tagad varēšu smelties idejas šajā blogā:)
04.04.2012 16:44 |
 
Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
No ēdienu blogiem, ko esmu iecienījusi (tas gan nenozīmē, ka vienmēr kaut ko no tiem gatavoju, bet dažkārt iedvesmojos vai tikai palasu un paskatos:D):

http://thestonesoup.com/blog/ Ļoti vienkārši pagatavojamas receptes no piecām ēdienu sastāvdaļām.

http://honestcooking.com/ Daudz starptautiski kvalitatīvu blogu

http://smittenkitchen.com/

http://www.davidlebovitz.com/ Manuprāt, pavārs ar brīnišķīgu humora izjūtu, bauda lasīt:)

No latviešu blogiem jau Koshlenes pieminētais Kristas blogs un un fotoreceptes.lv:)
04.04.2012 16:48 |
 
Reitings 1109
Reģ: 17.10.2009
http://www.receptes.lv/receptes/lazanja-siciliesu-gaume/

Izpildot visu kā nākas, sanāk tiešām izcili garda un arī acīm baudāma. Bieži var redzēt, ka recepšu portālos bildēs viss sajucis, sabrucis, bet man sanāca tik super, ka pašai prieks! :)
04.04.2012 16:48 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!