SOS! Ko vilkt?

 
Reitings 1064
Reģ: 15.06.2016
Sveiki! Pēdējā laikā nopirku sev jaunus apģērbus un tagad noderētu kāds fīdbeks (nezinu pareizu vārdu latviešu valodā). Lai būtu godīgi, uzreiz pateikšu, ka es šādus jautājumus uzdodu arī citos portālos, un tur arī dod labus padomus, bet vairākumā tur komentē vīrieši. Bet tā kā mans mērķis pirmajam kārtam ir iepatikties pretējām dzimumam, es domāju, ka šā foruma dalībnieku komentāri būtu ļoti vērtīgi. Pie tam man vēl ir daudz jautājumu sakarā ar apģērbiem, un man negribas priekš katram savam jautājumam taisīt atsevišķo tematu. Būtu daudz ērtāk visu rakstīt tieši šeit. Bet pirms es sāku man ir divi tādi kā jautājumi:
1) Vai var vispār uztaisīt tādu tematu? Tas būs tāda, kā mana garderobes dienasgrāmata. Tas taču nav pret noteikumiem? (t)
2) Kā to vislabāk noformēt? Redziet, es nesen mēģināju šeit uztaisīt tematu un ielikt tur daudzas bildes, bet nezinu kāpēc forums visas bildes, izņemot pirmās divas, automātiski izdzēsa.
Tā ka man ir divi varianti: vai nu es aploadēju savas bildes kādā bilžu hostingā (līdzīgi Imagebam’am) vai nu lieku tos kādā mākonī un atstāju pēc tam šeit linku.
Ko jūs domājat?
Lūdzu mani nepārprast: es nemēģinu šādā veidā pašapliecināties vai kaut kā pacelt sev pašapziņu – neprasu lai jūs rakstītu uz cik ballēm es izkātos vai kaut ko tamlīdzīgu. Mani galvenie mērķi ir:
- lai jūs pateiktu kas man piestāv un kas nē
- varbūt ieteiktu kādu apģērbu pie tā, kas man jau ir (teiksim, man ir bikses zaļā krāsā un jūs sākat lai es nopērku sev puloveru tādā un tādā krāsā)
Tas arī viss. Pēdējā pusgadā laikā notērēju jau kādu tūkstoti, ne mazāk, uz apģērbu, bet joprojām nevaru saprast kas man no tā visa piestāv, ko un kādā krāsā ņemt nākotnē un kā viņu savā starpā jaukt un miksēt. Būtu ļoti pateicīgs, ja jūs dotu man kādus padomus.
17.10.2017 20:46 |
 
Reitings 1064
Reģ: 15.06.2016
Labi, braucam tālāk. Man tagad vajag jūsu feedback saistībā ar žaketēm. Man ir divas žaketes (melna un zila). Zila jau bija pie šuvēja, bet melna ir tādā veidā, kādā es to nopirku.
Jautājums: ka, jūsuprāt, tās žaketes uz manis sēž? Vai viņas nav man par lielu vai par mazu? Un ja es gribu uzvilkt melno žaketi man vajag arī melnas kurpes? Vai arī brūnas arī derēs? :-/
Žaketes: https://goo.gl/6M2if4
26.10.2017 22:34 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Diegi ķerās, jo tāds šuvums. Ja tev rāvēkslēdži uz kabatām (neatceros pēc bildēm) - tad vienmēr ķersies. Variants ir aizvērt rāvējslēdžus un neturēt rokas kabatās.
Silts sporta apģērbs - no kokvilnas. Tādā uz zāli neviens neiet, jo par karstu. Kaut kā tā apmēram:
https://cdn.lookastic.com/looks/black-and-white-varsity-jacket-white-crew-neck-t-shirt-grey-sweatpants-original-6314.jpg
Mīnuss astoņi nav ļoti auksti... :-D Atkarībā kāds tev dzīvesveids - brauc ar mašīnu ikdienā, vai pārvietojies ar sabiedrisko transportu stāvot un sastot pierutās... Tev ir samērā klasisks stils, tāpēc derētu arī klasisks vilnas mētelis:https://i.pinimg.com/736x/f3/65/f1/f365f12d0a77a9d389950b3792130d84--winter-gloves-mens-winter-coat.jpg
Vai arī kaut kas šāds - pagara kurtka, kurai virspuse ir no kāda izturīga nespīdīga materiāla un pildījums ir dūnu:https://www.dhresource.com/0x0s/f2-albu-g1-M00-42-79-rBVaGFRH5miAcS6dAANTK3GgjhU973.jpg/2015-hot-winter-casual-canada-mens-fur-collar.jpgBūs silti, silti arī pie mīnus 20...
26.10.2017 17:02 |
 
Reitings 11
Reģ: 13.03.2017
Melnajā man nepatīk, ka no viņas visu laiku lien ārā diegi (pārsvarā no piedurknes) .

Noderētu sievietes roka ;-):-P:-)
26.10.2017 15:48 |
 
Reitings 1064
Reģ: 15.06.2016
Dūnu jaka man ir tikai viena – tā, kura ar sarkanu zīmolu un kapuci. Otra jaka (zila, quilted – nezinu ka tos sauc latvieši) ir no poilestera un melna ir no neilona. Melnajā man nepatīk, ka no viņas visu laiku lien ārā diegi (pārsvarā no piedurknes) .

Nevaru saprast kāpēc tā notiek – tas nozīmē, ka jaka ir pārāk lēta?
Tu uzrakstīji, ka ar to dūnu jaku labāk nesat kādus sporta apavus un attiecošas bikses. Bet problēma ir tāda, ka es pirku to jaku, lai staigātu ļoti aukstajos laikos. Piemēram, pie mīnuss astoņi. Bet vai ir tāds sporta apģērbs, kurā man būtu silti tādā laikā? :-(
26.10.2017 15:13 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Paldies, meitenes! (s)
25.10.2017 21:00 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Man āāārkārtīgi patīk Neona komentāri! Detalizēti, korekti un noteikti vērā ņemami ieteikumi! Pievienojos.
25.10.2017 20:51 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10479
Reģ: 29.01.2009
Lasīju ar interesi, Neons - vīriešu stila pavēlniece :)
25.10.2017 20:49 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Vēl par bārdu - ūsu daļa virs lūpām arī jāapgriež īsāk, lai mutē matiņi nelien. Var reizīti aiziet uz kādu Barber shop, pakonsultējies par bārdas kopšanu un uzturēšanu, paskaties ko un kā tev tur darīs, un tad turpini pats mājās to visu uzturēt.
P.S. Man no visām bildēm vienīgais salikums ne pārāk patika, kur zila kurtka, džinsas + zābaki. Pirmkārt, tas ir ļoooti izteikti krievu stils, kam nebūtu varbūt ne vainas, ja vien tas nebūtu populārs 2000. gados. Šobrīd tas skaitās nemoderni. Ja nēsā izteikti sporta stila kurtku, tad ar sporta apaviem vai pat sporta biksēm. (Soprta tērps nav domāts tikai zālei, bet arī visādām aktivitātēm dabā) Un, lai gan Latvijā pastāv stereotips, ka sporta tērpos staigā tikai urlas un neizglītoti krievi, visur citur ārzemēs sporta apģērbu nēsā ikdienā liels vairums cilvēku, kuru dzīvesveids to atļauj. Līdz ar to, ja vien atļausies vilkt sporta tērpu + kurtku + krosenes savā brīvdienā, kad pa lielam nopietni pasākumi nav paredzēti - tad tas būs pat ļoti ok.
25.10.2017 20:36 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tu izskaties krietni labāk šogad! ;-) Bārda ļoti piestāv un tev tā ir gana bieza, bet izskaties vecāks un brutālāks. Rēķinies, ka ne visām jaunkundzēm patiks.. Tas ir gaumes jautājums visā visumā, taču šobrīd bārdas ir modē.
Dūnu jaka (tumši zilā) pēc savas būtības ir sporta stilā, der ikdienai, pastaigām, uz veikalu, izbraucieniem pie dabas, un visam tam, kur nav daudz jādomā par izskatu, jo prioritāte ir ērtums un siltums. (Tev tur divas tādas)
Melnā (arī, laikam, dūnu jaka) ir klasiskāka piegriezuma un derēs nedaudz svarīgākiem un īpašākiem pasākumiem, kur vēlēsies atstāt iespaidu ar savu izskatu.
Kopumā ņemot - virsdrēbēm tavā garderobē nav ne vainas. ;-)
Visi salikumi izskatās labi, pieņemami un pat ļoti labi. Džemperi, ja tas ir plāns var viklt uz plikas miesas. Atsegts kakls, pat paliels izgriezums un redzams vīrieša krūšu apmatojums atsevišķos gadījumos ir pat ļoti sexīgi. Tikai ne jau uz tikšanos ar sadarbības partneri vai uz darbu... Atkarīgs no situācijas, konkrētā apģērba un vēlamā rezultāta.
Zābakiem, manuprāt, nav ne vainas pilsētas dzīvei. Ja tev tādos ir ērti un silti. Šobrīd ir n-tās variācijas ziemas apaviem. Ja finanses atļauj, vari iegādāties vēl vienu pāri nedaudz brīvāka tipa (kaut kas uz Timberland pusi, piemēram).
Puķains krekls atkal? Nu ok. Izskatās normāli, bet tas ir hipsterstils. Pieliec klāt bikšu štrumbantes un tauriņu - būsi riktīgs hipsters.
Obligāti seko tam, lai tavi apavi vienmēr ir tīri, pienācīgi sakopti un spīdīgi. Vīrietim pats svarīgākais izkskatā ir mati un apavi. Par bārdu vēl gribētos piebilst - tas, ka tev ir bārda, nenozīmē, ka nav jāskujas. Vaigus, kur bārdas matiņi vairs nav biezi un daudz ir jāskuj, piedodot formu. Arī pašu bārdu neaizlaid pārāk garu (tas kaut arī ir modē, bet tad sākas problēmas ar ādu un kopšanu). Šāds garums ir ok, bet var par dažiem milimetriem īsāk. ;-)
Par apģerbu vēl pēdējā piebilde - seko, lai tas vienmēr ir sagludināts. Pat maikas, kuras pavelc zem jakām vai džemperiem ir jāgludina pirms uzvilkšanas, ja turi tās salocītas.
25.10.2017 20:19 |
 
Reitings 1064
Reģ: 15.06.2016
Neon, paldies par izsmeļošo atbildi. :)
Šeit būs mani outfits jau no šī gada ziemas. Ko domā par jakām? Piem., ar ko labāk nesāt zilu dūņu jaku? Vai arī ar ko, tavuprāt, labi izskatītos melna jaka, kas ir manās bildēs? Daudzi vēl teica, ka man labāk būtu nenesat tos ziemas zābakus. It ka tie izskatās pēc kolhozas apaviem. :)) Ja tā tiešam ir tā, tad kādus apavus man pirkt priekš ziemas, ja šītie neder? Vēl jautājums par džemperi: vai ir OK nesāt to bez krekla (jo tad sanāk pliks kakls)?
https://goo.gl/K7xh5n
25.10.2017 19:43 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Atcerējos vēl:
11. Baltais krelks spīd cauri - tādus nepērc. Ja nu tomēr gadījās, pavelc zem krekla attiecīgas krāsas maiku (bet tomēr labāk tādus ne pirkt, ne nēsāt);
12. Baltā maika ar 3 pogām priekšā izskatās pēc apakšveļas. Tādā var gulēt, bet ne rādīties uz ielas;
13. Šortiem nav ne vainas;
14. Cepure - izskatās par mazu... Stilīgāk būtu salikums - hūdijs ar kapuci + ādas jaka + cepure ar nagu (kapuci var uzlikt pa virsu cepurei). Bet nav ne vainas arī rupjā adījumā izpildītām klasiskām cepurēm (var arī ar bumbuli);
15. Aukstā laikā lielas biezas šalles vīriešiem arī izskatās ļoti labi, var arī ausis paslēpt tādā, ja akurāt ļoti salst.
24.10.2017 23:57 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Apskatījos iepriekšējo linku ar drēbju variācijām:
1. Liec aktīvus linkus (kā otro, kuru liki par žaketēm);
2. Par daudz bilžu vienai reizei. Pietiktu, ja sadalītu pa 5 bildēm vienam jautājumam. Tad būs vieglāk komentēt un pārskatāmāk.
Un tad tagad par tēmu:
1. Kurtkas/mētelis - ir ok. Labi piestāv, pareizais izmērs, universāla krāsa;
2. Melnās bikses par lielu un par garu;
3. Baltās bikses - nekad nenēsā ar melnām kurpēm! Vispār sarežģīta bikšu krāsa vīriešu garderobei. Labāk būtu bēšas, pelēkas, tumši zilas, haki u.tml. Ja nu tomēr ir baltas, tad apaviem vēlams būt ļoti gaišiem. Derēs arī baltas krosenes;
4. Visus puķainos kreklus izmet! Pieturies pie vienkrāsainiem vai strīpainiem/rūtainiem. Jo vienkāršāk, jo vieglāk kombinēt, universālāks pielietojums un nenošausi greizi.
5. Kreklus jāliek biksēs. Uz biksēm var likt kreklus, kuri ir izteikti brīvā stila vai specifiska garuma;
6. Sporta maikas vai maikas ar kādas komandas/sporta kluba logo labāk pietaupi konkrētiem pasākumiem (sporta spēlēm) vai kā mājas apģērbu;
7. Pie džinsām izvēlies ne tik formālas un ne obligāti tīri melnas kurpes. Ir veikalos n-tās variācijas ērtiem a la sportiska stila apaviem (nerunāju par krosenēm), kuri der ikdienas gaitām;
8. Jaka (klasiskā) un džemperi - ir ok, bet nekas īpašs. Uz darbu var;
9. Sporta jaka - labāk izvēlies hūdijus ar kapuci, garākus un ne baltus;
10. Iztaisno muguru! ;-)
24.10.2017 23:45 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
24.10.2017 22:24 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Pēc tavas sejas uzreiz var pateikt, kuri varianti tev pašam labāk patīk... :-D
Pirmkārt, cik zinu pēc vīriešu etiķetes - apakšējo žaketes pogu nekad nedrīkst aizpogāt. Tas nedaudz iespaidos arī to kā žakete krīt un pieguļ.
Otrkārt, pievērs uzmanību plecu šuvei - tai nedrīkst atrasties pārāk tālu (jābūt tieši, kur plecs beidzas, ja pareizi atceros), un piedurkņu garumam - modē šobrīd skaitās tāds garums, ka krekla piedurkne nedaudz rēgojas no žaketes piedurknes. Galvenais - ne par īsu un ne par garu. Kas attiecas uz piedurkņu garumu - to var labot pie šuvējas (ja par garu).
Treškārt, tev noteikti piestāv garās žaketes ar ieņemtu vidukli.
Ceturtkārt, ja tu meklē ikdienas variantu, izvēlies ne tik formālus audumus. Labāk būs āda, velvets, zamšs, dzinšs un vilna.
Piektkārt, kas attiecas uz žaketēm, ietektu labāk pasūtīt pie šuvējas (tiešām labas, kura jēdz kaut ko no vīriešu modes). Vai atrast veikalu, kuri piedavā apģērbu nedaudz iešūt pēc klienta vēlmēm.
Sestkārt, tev džinsu bikses par lielu...
Puslīdz visas žaketes izskatījās pieņemami, bet neviena nebija īstā. Patika Zaras kardigāns, bet par izmēru mazāks.
24.10.2017 22:24 |
 
Reitings 1064
Reģ: 15.06.2016
Labi, turpināšu tālāk. Šoreiz man vajadzēja izvēlēties sev žaketi.
1) Kāpēc viņi visi man uzpūšas uz krūts?

2) Nesen mērīju 46. izmēru. Man pateica, ka žakete man ir par lielu. Bet nevienā veikalā nevarēju atrast 44. izmēru. Tikai vienreiz man izdevās atrast kaut ko, kas būtu mazāks par 46 – tas bija 28. Man likās, ka tas būs kaut kas nu super mazs, bet izrādījās, ka tā žakete, kurai bija rakstīts 28. izmērs… bija vienkārši gigantiska priekš manis. WTF?

Žaketes: https://goo.gl/Ko3rkh
24.10.2017 21:48 |
 
Reitings 1064
Reģ: 15.06.2016
Tā, labi… Es sākšu no otra gala – izlikšu sākumā bildes no 2016. gada, jo no tām drēbēm man ir daudz kas palicis – varbūt to var kaut kā interesanti sakombinēt, bet es par to nezinu? (t)
https://goo.gl/4bDHcJ
20.10.2017 17:25 |
 
Reitings 1064
Reģ: 15.06.2016
Ar tiem apģērbiem man ir tā. Es sāku ar šo jautājumu uzdoties kaut kur divus gadus atpakaļ, tā ka man sanāk ir bildes arī no pagājušiem gadiem. Vai likt tos arī vai ne? No vienas puses viņas ir it kā vecas un neatspulgo to, kā es ģērbjos tagad. Bet no citas puses tur ir daudz tādu lietu, kas man vēl palika skapjos, varbūt to arī var kaut kā interesanti sakombinēt un likt lietā.
18.10.2017 14:13 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Youtube un Pinterest ir labs informācijas avots, manuprāt, noteikti var atrast sev noderīgo un tad vienkārši mēģināt, mēģināt, mēģināt.. :-)
18.10.2017 12:38 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10479
Reģ: 29.01.2009
ar tiem stilistiem ir tāpat, kā ar psihologiem – var atdot daudz naudas, bet nav garantijas, ka viņi tev palīdzēs.

Stilists var iedot pavedienu, bet tā pa īstam palīdzēt sev, mēs varam tikai paši.
18.10.2017 12:32 |
 
Reitings 1064
Reģ: 15.06.2016
Paldies par atbalstu. Es starp citu kādreiz mēģināju atrast stilistu, bet Guglā neko labu nevarēju dabūt. Man sāk likties, ka ar tiem stilistiem ir tāpat, kā ar psihologiem – var atdot daudz naudas, bet nav garantijas, ka viņi tev palīdzēs. Bet varbūt es maldos… (t)
18.10.2017 12:28 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits