Vai vispār ir iespējams pierast dzīvot ārzemēs?

 
Reitings 326
Reģ: 22.02.2011
Jautājums tām, kas nedzīvo Latvijā.
Pirms pāris gadiem ar draugu pārvācāmies dzīvot uz citu valsti, gadu nodzīvojām, es nevarēju izturēt, braucām atpakaļ uz Latviju. Latvijā protams josta jāsavelk ciešāk, pa lielam sanāk no algas līdz algai (jo nav savas dzīvesvietas, jāīre). Tā nu atkal pametām Latviju, bet pagājis ir nepilns pusgads un es atkal nevaru te izturēt. Jā, dzīves kvalitāte varbūt ir augstāka, bet jūtos te nenormāli vientuļa, protams, var iepazīties ar vietējiem, bet tas kaut kā nav tas.
Es vēl esmu jauna (25 gadi) un brīžiem liekas, ka naudas dēļ izmetu vējā savu jaunību un nezinu vai ir tā vērts. Bet Latvijā atkal mūžīgās naudas problēmas. Būtu vieglāk, ja ar draugu būtu sliktas attiecības :-D mestu visu pie malas un brauktu uz lv, bet mums kopā ir ļoti labi, vienīgi Latvijā viņš ir nelaimīgs naudas dēļ, ārzemēs es esmu nelaimīga. Esam mēģinājušī arī long distance, kad viņš brauc komandējumos strādāt un es esmu Latvijā, bet tās jau arī nav nekādas attiecības :/
Tās, kas dzīvo ārzemēs vairākus gadus - vispār var pie tā pierast? Vai arī visu laiku gribās atpakaļ? Un vai nožēlojat to, ka izvēlējāties dzīvot citā valstī?
18.05.2017 21:30 |
 
Reitings 1663
Reģ: 22.03.2015
Ir tādi latvieši, kuri nespēj iejusties ārzemēs, dzīvo ar sakostiem zobiem. Ja arī noturās, tad naudas dēļ, visu laiku izolējās, meklē citu latviešu kompāniju, jūtās nelaimīgi, kritizē visādus sīkumus ārzemēs, ilgojas pēc Latvijas dabas, ģimenes utt. Pieļauju, ka tu esi no tādiem cilvēkiem, nedomāju, ka tur ir jebkas risināms kā tikai dzīvot Latvijā.
18.05.2017 22:26 |
 
Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Es aizbraucu, ipasi neskumu. Jo es pienemu tas valsts kulturu,edienus un atradu vairak plusus nevis minusus dzivei saja valsti. Protams, daudz atkarigs vai ir istais cilveks blakus, taa del var pievert acis uz daudzam lietam. Gribas uz Latviju paciemoties, bet dzivot gan nevaru jau iedomaties, kaut ari saja valsti neesmu ntos gadus un vel esmu iedzivosanas perioda.
18.05.2017 22:25 |
 
Reitings 326
Reģ: 22.02.2011
Valsts ir ļoti laba (neteikšu gan kura, nepatīk internetā pārāk detalizēti izteikties) un tāpēc arī moka sirdsapziņa, ka pat te nepatīk.
Lielākā nelaime jau laikam tā, ka joprojām neesmu atradusi darbu, tāpēc arī iet ciet. Bet dzīvojam mazā pilsētā, pārvākties pagaidām nav iespēju un tad arī tā sajūta, ka izniekoju savu dzīvi, Latvijā vismaz kā cilvēks dzīvotu nevis eksistētu.
Mērķis, protams, ir nauda. Draugs jau tas lielais plānotājs, visu laiku domā uz priekšu, kas protams ir lieliski, bet kā jau teicu, liekas, ka visu jaunību šitā palaidīšu garām tikai tāpēc lai kaut kad, nezin kad, varētu dzīvot komfortabli.
Vispār, rakstot visu šo sapratu, ka problēma ir nevis valstī, bet tajā, ka vispār negribēju nekur braukt un ja nebūtu kopā ar savu draugu, tad arī nebrauktu. Bet kā jau teicu, Latvijā viņš nelaimīgs, ārzemēs es nelaimīga. Kopā esam ilgi, šķirties negribam :/
18.05.2017 22:19 |
 
Reitings 1663
Reģ: 22.03.2015
Jau ļoti ilgi nedzīvoju Latvijā, iejutos bez problēmām, atpakaļ negribu vispār. Labprāt padzīvotu citā valstī, bet uz Latviju atpakaļ gan man negribas.
Aizbraukšanu vispār nenožēloju.
18.05.2017 22:18 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
butiba ir taja, kada merka pec izvelas valsti un vietu. ja vienalga kur, ka tik pelnit un tad meginat pielagoties, beigas var but gruti.
ja izvelas valsti (ka mana gadijuma) un tad visu parejo, tad ikdiena ir tada kada zinaju, ka bus.
tev jadefine, kas tiesi tev nepatik tur, ku tagad dzivo?
kas tev pietruks no Latvijas?
un jaskatas ka minit to, kas nepatik un aivietot to, kas pietrukst!
un neaizmirsti apskatit valsti, vietu, kur dzivo. citreiz aizbrauc pelan un dzivo ka cietoksni un ir gruti, bet dzive jau ir plasaka.
un varbut ir verts apdomat par citu pelnas valsti?
18.05.2017 22:02 |
 
Reitings 161
Reģ: 14.05.2013
Jā, var pierast
Bet tas jau no cilveka atkariigs
18.05.2017 21:47 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits