Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Cieti pīrādziņi!

 
Reitings 575
Reģ: 08.03.2013
Sveikas meitenes, varbūt tas izklausīsies dumi , bet katru reizi , kad cepu pirādziņus , kaut kas nav ar viņiem kārtībā- paliek cieti jau cepšanās laika , kas varētu būt par lietu ? Ko daru nepareizi ?
18.03.2013 11:58 |
 
Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man ta ir tad, ja parak daudz miltus pievienoju klat miklai. tik daudz, kamer nelip pie rokam.
mans optimalakais variants ir tads, ka atstaj miklu tadu neaudz lipigu, tad, kad vina uzrugst, sasmere rokas, deliti un rulli ar miltiem, nemaz nelip klat un var taisit piragus. ari bus mikstaki.
01.07.2013 16:03 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Atkarīgs arī no krasns, gazes vai elektriska.
01.07.2013 15:52 |
 
Reitings 29
Reģ: 01.07.2013
Kāda jēga no pasūtītiem pīrāgiem? Māja taču nesmaržo! :D
Nezinu kādēļ, bet zem pīrāgiem jāpaliek bļoda ar ūdeni kamēr cepas. varbūt kas uzlabojas! :D
01.07.2013 15:39 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Nu tik stulbi reklamēt to konditoreju - to ir jāmāk!
01.07.2013 15:35 |
 
Reitings 31
Reģ: 20.03.2013
oi labak nečakarējies nopērc pīrādziņus kaukur veikalā, vai vēl labāk internetveikalā tur būs svaigi. Kaukur redzēju ka fēliks konditoreja ļoti labi pagatavo.
01.07.2013 15:29 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Vispirms domātu par cepšanas režīmu, jo rauga mīklas pīrāgi jācep strauji, diezgan augstā temperatūrā - 200-220 grādos (no augšas un apakšas režīmam bez ventilatora) un krāsnij jābūt iepriekš minūtes 10 uzkarsētai.
18.03.2013 13:35 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mani ieteikumi, kā panākt, lai pīrādziņi ir mīksti:
1) Rauga mīklu gatavot no kefīra;
2) kad saveido pīrādziņus, mīkla ir izrullēta, saplacināta, tāpēc izveidotie pīrādziņi minūtes 15-20 jāatstāj siltumā no jauna uzrūgt;
3) Kad pīrādziņi ir izcepušies, tos liek nevis bļodā, bet plēves maisiņā, kamēr vēl karsti, un atdzesē, turot aizsietā plēves maisiņā. Tvaikiem atdziestot nebūs, kur palikt, un tie sasūksies pīrādziņos un pīrādziņi kļūs mīksti!
18.03.2013 13:19 |
 
Reitings 575
Reģ: 08.03.2013
Paldies meitenes...
18.03.2013 12:07 |
 
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
nu galvenais lai miikla palielinas vismaz 2x no apjoma saakotneejaa :)
18.03.2013 12:05 |
 
Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Neuzrūgusi mīkla. man pašai nesanāk rauga mīklu uztaisīt, jo vnk neuzrūgst, lai gan daru visu, kā mamma mācīja :D Tāpēc pērku kārtaino mīklu Tešla un sanāk ideāli pīrādziņi :)
18.03.2013 12:03 |
 
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
piradzinjus var apslacit ar udeni mazliet, bet visticamak mikla vainiga, iesaku paraudzet 30 min un , tad atkal samicit, pec tam vel 30 min paraudzet un raudzet apmeram 25 graadu temperatuuraa :) miiklai vajadzeetu arii pielikt nedaudz ellas :) varbuut milti par daudz :)
18.03.2013 12:02 |
 
Reitings 575
Reģ: 08.03.2013
Pati , cepu kādu laiku atpakaļ ,tāpēc neatceros ,cik laika tad atvēlēju , bet siltumā turēju, šodien gribu atkal uzcept , bet negribu , lai atkal ir tā pati kļūda ...
18.03.2013 12:02 |
 
Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Varbūt miltu par daudz mīklai.
Es parastipēc cepšanas apsmērēju ar pienu, tad arī ir mīkstāki pīrāgi.
18.03.2013 12:01 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Cepšanas temperatūra, režīms varbūt pie vainas.

Bet zinu ja es cepu ,man sanāk mīksti, bet mamma tajā pašā krāsnī ar to pašu mīklu izceps cietus :D
18.03.2013 12:01 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Pati gatavoji?
Uzraudzēšanai atvēlēji pietiekamu laiku un apstākļus?
18.03.2013 11:59 |
 
Reitings 575
Reģ: 08.03.2013
varbūt pienācīgu neuzraudzēju ?
18.03.2013 11:59 |
 
Reitings 575
Reģ: 08.03.2013
rauga
18.03.2013 11:59 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
No kādas mīklas gatavo pīrādziņus?
18.03.2013 11:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits