Vai viegli iepazīties sportojot? Piedalies konkursā!

01.09.2014

Kā uzskata psiholoģe Aina Poiša, sportojot kopā iespējams labāk izprast otru cilvēku, satuvināties un radīt pamatu, kas balsta attiecības. To apstiprina arī divu sportisku jauniešu - Baibas un Jāņa - iepazīšanās stāsts, jo viņu attiecībās fiziskās aktivitātes joprojām ieņem lielu lomu. Vai arī tev gadījies iepazīties sporta klubā, skrējiena laikā vai citu sportisko aktivitāšu laikā? Izstāsti stāstu un piedalies konkursā!

"No prakses var teikt, ka gados jauniem pāriem mūsdienās patīk sportiskās aktivitātes," stāsta psiholoģe Aina Poiša. "Tas palīdz izrādīt individualitāti, bet reizē veicina komandas stiprināšanu, kas laika gaitā šo komandu veido par ģimeni. Sportojot kopā mēs ieguldām savus resursus un enerģiju, kā arī redzam, kas ir nepieciešams otram – lielāka brīvība, konkurence, vienlīdzība, atbalsts vai pat jāļauj otram uzvarēt. Šādi mēs izprotam otru cilvēku, satuvināmies un varam to pielietot arī ikdienā. Šādu neapslēptu tuvību mēs nevaram sajust no otra, piemēram, ejot uz kino vai vienkārši pastaigājoties. Kas attiecas uz iepazīšanos sportiskos pasākumos – koncepts man ļoti patīk, jo tā ir ļoti auglīga vide, kurā cilvēks tiecas apliecināt savu individualitāti, iziet no savas komforta zonas un dara vairāk, kā to būtu darījis ikdienā. Otrs cilvēks to redz un novērtē. Šis ir svarīgi arī vēlāk, lai redzētu trūkumus un stiprās puses, kas savukārt palīdz uzlabot sevi un otru. Šāda saikne būvē pamatu, kas balsta attiecības un reizē māca kā būt stipriem kopā, tā arī mācēt pastāvēt katram individuāli, brīdī ja tas nepieciešams."

 

Jāņa Šahno (22) un Baibas Grosas (23) attiecību stāsts

Kā jūs iepazināties?

Baiba: Pirms diviem gadiem, sākoties sezonai, es sāku trenēties un spēlēt jaunā puišu komandā. Pret šo pašu komandu Jānis bija spēlējis jau vasarā, pirms sezonas turnīrā. Pēc pāris spēlēm jaunajā komandā, manā sociālo tīklu profilā jau bija bilde ar jaunās komandas zaļo kreklu mugurā un pēc tā arī Jānis atpazina, ka šī komanda ir jau zināma, taču vasarā mani tur nav manījis. Mums ar Jāni ir arī vairāki kopīgi draugi, ar kuru starpniecību Jānis noskaidroja, ka strādāju hokeja inventāra tirdzniecības vietā. Tā nu Jānis nāca ar mani iepazīties uz darba vietu, kā rezultātā mēs sapratām, ka kopīga mums ir vēl vairāk kā varētu likties. Mēs norunājām turpināt kontaktēties regulāri. Neskaitāmas vēstules ar maksimālo simbolu skaitu un daudz, daudz īsziņu iesākumam bija patīkama dienas sastāvdaļa.

Jānis: Es tiešām vēlējos ar viņu iepazīties, jo pirmo reizi redzēju skaistu meiteni, kura nodarbojas ar tik vīrišķīgu sporta veidu. Iepazīstoties izrādījās, ka viņa ir ne tikai skaista, bet arī ļoti inteliģenta un dzīvespriecīga meitene, kas manās acīs viņu padarīja vēl pievilcīgāku. Tā nu kontakts izveidojās pats no sevis, neko neuzspiežot un priecājoties vienam par otra klātbūtni.

Ko sports nozīmē katram no jums individuāli?

Jānis: Sports ir liela daļa mūsu dzīves, bez tā mēs nevaram iztikt ne dienu. Tas palīdz izrauties no ikdienas rutīnas, ļauj aizmirst sliktu darba dienu vai vienkārši uzlabo garastāvokli, jo īpaši tad, kad tiek sportots kopā ar savu mīļo cilvēku.

Baiba: Sports mums abiem palīdz attīstīties gan fiziski, gan morāli. Svarīgs ir faktors, ka sports uzlabo ne tikai garstāvokli, bet arī ārējo izskatu. Regulāri sportojot varam reizēm atļauties sevi palutināt ar garšīgu ēdienu, taču joprojām būt labā formā.

Kā jūs atpūšaties kopā?

Tieši sports ir mūsu atpūtas galvenā sastāvdaļa, brīvajā laikā braucam spēlēt hokeju vai inline hokeju. Ja arī nespēlējam kopā, tad noteikti otrs atrodas tribīnēs un atbalsta vai pat dažkārt sniedz kādu noderīgu padomu. Visā visumā esam aktīva dzīvesveida piekritēji - jo trakāk, jo labāk. Ja kāds piedāvā izmēģināt ko traku un nebijušu, visdrīzāk mēs piekritīsim. Bet ne jau tikai sports ir mūsu atpūtā, jo laiku pa laikam aizejam uz kādu restorānu vai filmu, lai ikdiena ir nedaudz krāsaināka. Reizēm vienkārši izbaudam brīvos mirkļus, atpūšoties mājās, skatoties kādu filmu un kārtīgi izguļoties.

Kā sportiskās aktivitātes jūs stiprina kā pāri?

Sports ir viens no galvenajiem faktoriem mūsu attiecībās, jo abi esam ļoti sportiski jaunieši, un kā jau minēju sports ir liela daļa no mūsu dzīves. Bet ja runājam konkrētāk, tad es esmu Baibas personoskais treneris uz ledus, kur palīdzu viņai izkopt slidošanas un metienu tehniku, bet viņa ir mans personiskais treneris stadionā un svaru zālē, kur viņa sastāda treniņu plānu, palabo manu izpildes tehniku un pamudina, lai daru ātrāk, tālāk, ilgāk, stiprāk. Plus tas, ka pēc katras spēles, ko spēlējam, tiek pārrunātas epizodes, kur kaut kas pietrūcis vai tieši otrādi paslavē otru par labi padarītu darbu. Tādēļ tā komunikācija mūsu starpā nezūd un vienmēr ir lietas par ko runāt un pasmieties. 

KONKURSS!

Vai arī tev ir gadījies iepazīties ar mīļoto vīrieti, labāko draudzeni vai vienkārši interesantu cilvēku sporta nodarbības laikā? Nosūti savu pieredzes stāstu uz e-pastu [email protected] līdz 4. septembrim. Interesantākā stāsta autore iegūs 2 ielūgumus uz Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu 7. septembrī.

Konkurss noslēdzies!

Interesantāko stāstu mums iesūtīja Signe M. Viņa savā īpašumā iegūst ielūgumus uz Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu. Ar uzvarētāju sazināsimies personīgi. Apsveicam!

 

* konkurss notiek Slimību profilakses un kontroles centra kampaņas "Veselības vasara" ietvaros.

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)