Samanta Tīna un Agnese Rakovska centīsies pārspēt savus personīgos skriešanas rekordus

27.08.2014

Divas no šī brīža aktuālākajām latviešu dziedātājām – Samanta Tīna un Agnese Rakovska – četras nedēļas trenēsies adidas treneru pavadībā, lai pārspētu savus personīgos rekordus 5km skriešanas distancē. Samantu Tīnu trenēs pieredzējusī adidas trenere Zanda Zariņa, bet Agnesi Rakovsku – Santa Smildziņa.

 

Pirmais treniņš, lai pārbaudītu abu meiteņu fizisko izturību un sagatavotības līmeni, notika 26. augustā Latvijas sporta pedagoģijas akadēmijas stadionā. Meitenes pārliecinājās par savu pašreizējo fizisko sagatavotību, izmantojot “Kūpera testu”. To 1968. gadā izstrādāja Kenets Kūpers ASV armijas vajadzībām. Testa mērķis ir aizskriet pēc iespējas tālāk 12 minūšu laikā. Tests nosaka personas fizisko sagatavotību, tāpēc tas ir jāskrien vienmērīgā ātrumā un bez sprintiem. Iznākums tiek veidots no tā, cik tālu persona ir aizskrējusi, balstoties uz tās dzimumu un vecumu.

Samanta Tīna 12 minūšu laikā noskrēja vairāk nekā 2km, bet Agnese Rakovska – par pārsimts metriem vairāk. Kā minēja pašas meitenes – ne vienai ne otrai šobrīd nav pietiekama fiziskā sagatavotība tieši garajām skriešanas distancēm. Samantu Tīnu gan skolas laikā visai nopietni esot aizrāvusi vieglatlētika, bet pienāca brīdis, kad bija jāizvēlās starp sportu un dziedāšanu. Viņas izvēle, protams, dziedāšana, tādēļ pēdējos gados nopietnai sportošanai nav atlicis gana laika. Agnese, savukārt, lai uzlabotu savu fizisko formu, katru otro dienu vieglā solī mēdz izskriet pa Pārdaugavas ielām, bet nopietni ar sportu nav nodarbojusies.

Pēc pirmā treniņa/testa abas treneres, balstoties uz uzstādītajiem rezultātiem atzina, ka sākuma rezultāti ir pietiekami labi, jo netika testēti profesionāli atlēti, bet gan vienkāršas meitenes – kā katra no mums. Gan Samantai, gan Agnesei enerģijas un entuziasma ir pār-pārēm, tādēļ trenes cer uz patīkamu progresu tuvākā mēneša laikā, kad jau sāksies nopietni treniņi un rezultāti ievērojami uzlabosies.

Abām meitenēm vēl paredzēti treniņi četru nedēļu garumā. Katrai nēdēļai tiks sastādīts treniņu plāns, sasniedzamie mērķi un pēc katras no tām testēta mērķu izpilde. Nākamā sacīkste ar uzsvaru uz sprinta distancēm paredzēta otrdien, 2.septembrī, kad arī informēsim par jaunākajiem rezultātiem uz skrejceļa.

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits