Vai tev vajadzētu svērties katru dienu?

15.01.2016


Ziema ir gluži vai sazvērestība– tā apdraud tavu skaisto augumu. Varbūt katru dienu kāpt uz svariem? Ieklausies divu ekspertu teiktajā.



Brauna universitātes Nacionālā Svara kontroles reģistra (programma, kas palīdz veiksmīgi ievērot diētu) pētnieks, klīniskās psiholoģijas zinātņu doktors Dž. Grehems Tomass.

"Ja reizi dienā kāpsi uz svariem, liekie kilogrami tev nevarēs pielavīties nemanāmi. Ir grūti sekot līdzi ballītē apēstajam, tāpēc vienīgais uzticamais svara kontrolēšanas veids ir konkrēts skaitlis. Tu vari nepamanīt svara pieaugumu, līdz tas kļūst lielāks par kilogramu, un tad no tā atbrīvoties būs daudz grūtāk."

"Svari nav tikai mērierīce, tie arī atgādina, ka apdomīga ēšana atmaksājas. Tāpēc atlikušajā dienas daļā tev būs lielāka motivācija ēšanā un dzeršanā ievērot mēru. Var jau būt, ka šāda prātošana par ēšanas sekām izklausās biedējoši, taču tā pastiprina gribasspēku kārdinājuma brīžos."



Kornella universitātes Ēdienu un zīmolu institūta direktors, grāmatas Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think (Bantam, 2010) autors, mārketinga zinātņu doktors Braiens Vansinks.

Svēršanās katru dienu var mazināt tavu pašapziņu un traucēt sasniegt mērķus. Ir normāli, ka cilvēka svars dienas laikā mainās no pusotra līdz gandrīz diviem kilogramiem. Tas ir atkarīgs no tā, kad tu pēdējo reizi ēdi un kādā menstruālā cikla fāzē atrodies. Ieraugot to, kas visticamāk ir tikai īslaicīgs svara pieaugums, tu, iespējams, padosies, jo nospriedīsi, ka esi zaudējusi disciplīnu un sekot līdzi apēstajam vairs nav jēgas. Turklāt apsēstība ar svaru var radīt negatīvu apburto loku, kurā tu vispirms atturies, bet pēc tam pārēdies. Rezultātā tu tik un tā apēdīsi vairāk.

"Ja regulāri nodosies fiziskām aktivitātēm, dažas bagātīgas maltītes paliekošu iespaidu uz svaru neatstās. Par mērauklu izvēlies iecienītos džinsus – tas būs mierīgāks veids, kā sekot līdzi formai."

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits