Klausies mūziku Cosmo stilā: Markus Riva

29.03.2010

Viņa jaunākais materiāls solās būt pavisam kas cits no iepriekš dzirdētā. Jaunietis raksta dziesmas ne tikai sev, bet arī citiem mūziķiem; tāpat sevi pierādījis kā labs komponists un autors dažādu TV projektu muzikālajam pavadījumam. Pavisam nesen Markus tika nominēts Latvijas Stila un modes balvai kā 2009. gada stilīgākais dziedātājs. Paralēli darbam ierakstu studijā un producējot savas jaunākās dziesmas, Markus darbojas arī Latvijas Mūzikas kanālā kā VJ, piedalās dažādos modes pasākumos Rīgā un Eiropā, iesaistās "H&M" un "Starbucks" projektos kā arī aktīvi sludina veselīga dzīvesveida piekopšanu. Pirmajā "Cosmo party" puisis iekustināja arī mūsu lasītājas, bet tagad piedāvājam viņa sastādīto dziesmu plejlisti.

photo_659

Markusa pleilistē tu vari klausīties:
1.Calvin Harris - Flashback
2.MGMT - Electric Feel (Justice remix)
3.Groove Armada - Paris
4. Beyonce - Halo (live with Chris Martin)
5. Coldplay - Viva la Vida
6. Roisin Murphy - Momma's place
7. Jay-Z - Empire State of Mind ft. Alicia Keys
8. Estelle - American Boy ft. Kanye West
9. Chicane - Poppiholla
10. Duft Punk - One more time
11. Kylie Minogue - Slow
12. Janelle Monae - Many moons
13. Daniel Merriweather - Red
14. Ella Fitzgerald - Lullaby of birdland
15. Dinah Washington - Manhattan
16. Justin Timberlake - Like I love you
17. George Michael - Careless Whisper
18. Seal - Amazing (Thin White remix)
19. Lady Gaga - Telephone ft. Beyonce
20. Markus Riva - Love to You

photo1_430

Markus dalās iespaidos par mūziķiem, kuru dziesmas izvēlējies savā pleilistē:

Calvin Harris

"Kad pirmo reizi izdzirdēju Kalvinu Harisu, man uzreiz paķēra un sāku interesēties par šo producentu un mūziķi. Man ļoti aizrauj viņa skaņu veidošanas paņēmieni un klausoties dziesmas, var jau uzreiz pateikt, ka to producējis tieši Calvin Harris, labā nozīmē, protams. Džeks pirms tam strādāja veikalā, bet tad viņu uzaicināja veidot albumu Kailijai Minogai. "Flashback" ir viens no jaunākajiem singliem, kuru klausoties, gribas sagaidīt piektdienas vakaru."

MGMT

"Par MGMT eksistenci uzzināju pavisam nejauši un, protams, man ļoti patīk viņu pirmais albums "Oracular Spectacular" un ar nepacietību gaidu jauno "Celebration", kas iznāks kautkad pavasarī. Šis ir remikss dziesmai "Electric Feel", kuru veidojuši franču DJ Justice un kuru izdzirdēju, kad piedalījos modes skatē Berlīnē. Atbraucu mājās un momentā sameklēju šo remiksu."

Groove Armada
"Arī Groove Armada dziesma "Paris" saistās ar modi. Pēdējā Rīgas modes nedēļā notika arī Roberto Verino skate, kur skanēja šī dziesma. Mani tā aizrāva un pirmās skaņas un likās tik nenormāli skaista. Bet nezināju, kas viņu dzied un tad caur tviteriem šmiteriem atradu, ka tā ir Groove Armada dziesma. Šī dziesma savā noskaņā ir ietekmējusi radīt man dziesmu „Words are words", kura arī tiks iekļauta manā jaunajā CD."

Beyonce
"Par dziedātāju Beyone uzzināju jau vecumā, kad vēl man nebija sākusies pubertāte. Tad viņa vēl dziedāja dziesmas par izdzīvošanu un rēķinu samaksāšanu. Bet jau tad grupa Destiny's Child tika ierakstīta kasetēs no radžiņa un vēlāk, protams, Beyonce tad arī kļuvusi par ļoti tuvu mākslinieci. Esmu apmeklējis vairākus viņas koncertus un tā tiešām ir augstākā klase. Un dziesma "Halo", protams, ir jau klasika, taču šoreiz dzīvajā izpidlījumā, kopā ar "Coldplay" solistu pie klavierēm."

"Coldplay "
"Grupas "Coldplay" dziesma "Viva la Vida" man vienmēr atgādinās manu ceļojumu uz Losandželosu , Kaliforniju. Tā bija pirmā reize, kad biju Amerikā un ar tik pat pozitīvu noskaņu ir dziesma, kas tolaik valdīja visos topos. Saule, lielceļi, bezrūpība - gluži kā seriālā Beverlihilza, kur arī jaunajā versijā skan šī dziesma, kas vēl vairāk iespiežas atmiņā par šo saulaino zemes daļu."

Roisin Murphy
"Par dziedātāju Roisin Murphy sāku fanot pēc reizes, kad apmeklēju viņas koncertu Berlīnē 2008. gada novembrī. Viņas mūzika ir kreatīva, lai no tās varētu iedvesmoties. Ar nepacietību gaidu viņas jauno veikumu, bet jaunā dziesma „Momma's place" jau tiek aktīvi skandināta manā iTunes playlistē. Patīk 90. gadu deju mūzikas tembru un elementu izmantošana."

Jay - Z

"Ja runājam par Hip Hop, tad iecienītākais no hiphoperiem ir Jay - Z, kura pēdējais albums "The Blueprint 3" tiek drillēts itin bieži, bet šī jaunā Ņujorkas himna mani uzrunā pat ļoti, atceroties pieredzi un dzīvi Ņujorkā. Turklāt, dziesmā piedalās Alicia Keys, kas arī ir viena no manām top dīvām. Patīk šīs dziesmas enerģija un pozitīvā skaņa. Ņujorka, kaut tu būtu tuvāk! „Street lights, big derams....!"

Estelle un Kanye West

"Ja runājam par Ameriku, tad tā arī turpinām. Estelle un Kanye West dziesma "American Boy" pozitīvs meldiņš un simboliska lirika. Arī pašu Kanye klausos ļoti bieži. Tā vien gribas Ņujorkas ballītes un pastaigas pa Broadway."

"Duft Punk"

"Atceros pastaigas starp debesskrāpjiem svētdienas rītā pa Broadway, Ņujorkā, klausoties šo Franču grupa "Duft Punk" savulaik dikti aizrāva ar skaņu efektiem un jaunajām tehnoloģijām. Tas bija vēl laikos, kad sēdēju skolas solā un sapņoju par nākotni. Tomēr dziesma "One More Time" joprojām ir aktuāla un to var klausīties vēl un vēl. Nostalģiski pozitīvas ballītes."

Kylie Minogue

"Kailiju Minogu atceros jau no laikiem, kad Latvijā valdīja Austrālijas seriāli "Kaimiņi" un "E-iela", bet par viņas mūziku sāku interesēties vēlāk. Manuprāt, šis ir ģeniāls Kailijas hits "Slow". Spilgtā atmiņā palicis arī viņas Rīgas koncerts."

Janelle Monae
"Meitene no Kanzasas Janelle Monae ir viena no jaunajām un kreatīvajām mūzikas personām, kura tagad dzīvo Ņujorkā. Par viņu uzzināju izlasot The New York Times stila sadaļā, kur viņas mūzika un stils tika augstu slavēts. Atradu vēlāk viņas albumu "Metropolis" un tas tiek bieži klausīts."

Daniel Merriweather

"Šī austrāliešu dziedātāja Daniel Merriweather dziesma "Red" ļoti aizrauj. Gan pati kompozīcija, gan arī vokāls. Smeldzīgiem brīžiem."

Ella Fitzgerald

Markus Riva šad tad klausās arī Jazz, kas ļauj izrauties no meinstrīma mūzikas. "Šī dziesma "Lullaby of Birdland" man patīk jau no skolas laikiem, kur to dziedājām kopā ar skolas biedriem. Te viņu dzied pati Ella Fitzgerald."

Dinah Washington

"Arī dziesma "Manhattan" ir līdzīgā skanējumā, bet pilnībā skan pēc Manhetenas un ieskandina visas ielas un asociē ar katru skaņu šo iedvesmas pilno salu. Savukārt, Dinah Washington ir 40. līdz 60.gadu visvairāk mīlētākajām dziedātājām."

Justin Timberlake

"16 gados man acis mirdzēja citādāk un gribēju kļūt par jauno Džastinu Timberleiku un tad klausījos "Like I love you" un skatījos videoklipu un mācījos dejot kā Džastins J."

George Michael

"Bet vispār, pēdējā laikā esmu pievērsies arī klasiskākām lietām, kā šim Džordža Maikla hitam "Careless Whisper". Pēc dziesmas "Love to you" radīšanas mani salīdzina ar viņu un tad nu pastiprināti sāku interesēties par viņa daiļradi. Maikls ir neizdzēšama klasika."

Seal

"Oi, Sīls vispār ir ģeniāls! Unikāls un maģisks vokāls. 2008. gada vasara man asociējas ar šo dziesmu un albumu "System". Absolūti esmu viņa fans un atceros viņa koncertu arēnā Rīga pēc kura vasaras vakarā uzzināju daudz jaukus jaunumus. You are amazing!"

 

Lady Gaga un Beyonce
"Ja par kaut ko jaunu un aktuālu, tad Gāgas bums skāris arī mani un šis duets ir kārtējais pierādījums, ka viņa ir hitu faktorija. Kaskade remikss un vēl kopā ar Beyonce."

Par savu singlu

""Love to You" ir mana jaunākā kompozīcija un singls, kura pieejama arī www.platforma.lv un jau aprīlī piedāvāšu pavisam skaistu jauno videoklipu. Enjoy! dziesmu "Poppiholla" no Chicane. Absolūts lidojums un pacelšanās augstāk. Iedvesmojošs gabaliņš."

photo2_645

Foto: Agnese Vazne

 
Komentāri [1]
 
+0
ļoti laba playliste :)
06.04.2010 14:46 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!