Pirmo reizi Latvijā uzstāsies "Pat Metheny Unity Group"

22.04.2014

Festivāla "Rīgas Ritmi" ietvaros jau šo sestdien, 26. aprīlī plkst. 19.00, Rīgas Kongresu namā uzstāsies mūziķu apvienība - "Pat Metheny Unity Group".

 

Ar koncertu Rīgā "Pat Metheny Unity Group" uzsāk jaunākā albuma "KIN (←→)"prezentācijas turneju Eiropā.

Apvienības "Pat Metheny Unity Group"  sastāvu veido pieci pasaulē zināmi mūziķi – ģitārists Pets Metīnī (Pat Metheny), saksofonists Kriss Poters (Chris Potter), bundzinieks Antonio Sančezs (Antonio Sanchez), basists Bens Viljamss (Ben Williams) un multinstrumentālists Džulio Karamazi (Giulio Carmassi).

Grupas līderis Patriks Brūss "Pets" Metīnī ir amerikāņu džeza ģitārists, komponists un "Pat Metheny Unity Group"  dibinātājs. Pets Metīnī ir 20 Grammy balvu laureāts 10 dažādās kategorijās, tostarp – labākais mūsdienu džeza izpildījums, labākais instrumentālā roka izpildījums un citi. Prestižo balvu klāstu papildina neskaitāmas uzslavas DownBeat kritiķu un JazzTimes Magazine lasītāju aptaujās, topu virsotnes prestižajā džeza žurnālā All About Jazz, Billboard un daudz citu dažādu nomināciju un balvu. Savukārt, Pat Metheny Unity Band, no kuras veidojusies Unity Group, ir vienīgā grupa Grammy balvu pasniegšanas vēsturē, kas ieguvusi septiņas balvas par septiņiem albumiem pēc kārtas. Metīnī arī ir viens no tikai 4 džeza ģitāristiem, kurš kopš 1957. gada ir iecelts prestižajā Downbeat Hall of Fame (leģendārā mūzikas žurnāla Downbeat mūziķu slavas zālē).

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits