Un tagad ir "Lietus cilvēku valsts" (saruna ar Mairu WIlkiraini, 12.8.2017.)

12.08.2017, Wilkiraine

 

Kādu brīdi nav nekas runāts par ... to stihijas daļu, no kā mēs visi esam radušies. Jūra un lietus. Ezeri un upes. Sniegs un sarma. Tad - atkal vasaras negaiss. Viss tas ir - ūdens dažādas izpausmes veidos. Tagad ir vasara, un teju katru dienu mēs gaidam (vai negaidam) kādu lietus brāzmu. Par lietus lāsēm ir mūsu šīsdienas saruna.

/ Rakstīts īpaši cosmo.lv dienasgrāmatai/

- Vismaz dažiem cilvēkiem patīk lietus...

Maira: Droši varu sacīt, ka pat - diezgan daudziem. Lielākoties gan patīk skatīties uz šo dabas parādību, pašiem atrodoties drošībā jeb kādā sausā vietā. Piemēram, istabā aiz drošiem logu stikliem.

- Bet mazākumam...

Maira: ... gribas būt šī procesa vidū. Jeb ļauties lietum. Tādi gan mums ir tādi "vieninieki". Un nez kamdēļ daudzi to kautrējas izrādīt publiski.

- Kad mēs visi bijām bērni, un tas bija krietni pirms "datoru laikmeta", tad maziem bērniem aizvien gribējās ņemties pa ūdeņiem. Ja nebija iespējas pieiet / piebraukt pie jūras, tad tika meklētas iespējas nokļūt kaut pie mazas upītes, dīķīša vai tikai pie lielākas peļķes!?

Maira: Mazi bērni tad mājās ieradās gluži slapjās drēbēs un dažreiz dubļaini līdz ausīm. Kādreiz pat visai masveidīgi tā jaunie cilvēki darījās. Bet kaut kādā brīdī tas viss kaut kur pazūd. Kļūstam pieauguši, un ... iegrimstam dažādos stereotipos. "Ko par mums domās" - tas bubulis mūs atbaida no daudzām interesantām lietām.

- Kļūstam par daudz pieaugušiem...

Maira: Drīzāk jau par tādiem lieliem tradicionālistiem. Tostarp arī apslāpējam savas kaislības. Atkal ar to - "ko par mums domās".

- Kopumā daudziem liekas lietuslāses valdzinošas...

Maira: Protams. Kas gan var būt jaukāks, kad lietus 1000 dažādos veidos dodas uz zemes pusi. Par lietainu laiku varētu virpināt garus pastāstus. Un, cilvēkiem tas patīk. Vien aiz iedzimta slinkuma neviens ar šādām domām nedalās.

- Un ir ideja...

Maira: Dibinās "Lietus cilvēku valsts", kurā varētu apvienoties lietus mīlētāji un cienītāji. Kuriem tāds patīk visdažādākos veidos.

- Kā pieteikties?

Maira: Viss ir vienkārši, variet man savu vārdu pateikt - caur epastu/[email protected]/, vai arī šeit komentāros savu vārdu. Un tad uz reizi kļūsiet par šīs Valsts iedzīvotāju. Tāpat arī zināsiet visus Valsts jaunumus šajā blogā: https://lietuscilveks.blogspot.com/

- Vienkāršie iedzīvotāji...

Maira: ... var kļūt arī par nevienkāršiem. Jeb, kā pie mums ir pieņemts, par "VIP". Tādā gadījumā nepieciešams līdzās savam vārdam vismaz dažos teikumus izstāstīt - ar ko ir patika būt lietus tuvumā :)

- Un kas pēc tam sekos?

Maira: No "VIP" iedzīvotājiem ikvienam ir iespējas kļūt par "karaliskajiem pavalstniekiem", kuri tad nesīs reālu ieguldījumu šīs Valsts augšupejā. Viss ir sasniedzams.

- Tā nevienkārši izklausās...

Maira: Jā, nevienkārši izklausās, bet vienkārši darāms. Darām! Valsts ievaros ir paredzami vismaz vairāki projekti saistībā ar ūdens šļakatām. - Un ziņas sekos...Maira: Šī nav pēdējā saruna par Valsts tēmu.

- Gaidam turpinājumu. Un - Priekā!

Uzjautāja Komandors

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!