Lietus sandales Tukumā 4/ "ceļš ir jāiet"

07.09.2016, Wilkiraine

... vai arī nav "jāiet". Maira tupināja soļot pa Tukumu. Šodien pilsētā nebija ko vērā ņemamu darīt. Tik jāiepērkas bija. Šodien ir brīvdiena, bet rīt jābrauc uz Rīgu, tur jāšancē. Īrētā dzīvoklī savs pc bija. Mairai tagad ir tāds jancīgs garastāvoklis.

Un jādara tas, kas visvairāk patīk. Jāgatavojas konkursam, jāielūdz konkursantes. Bet pašai ir jābūt pirmajai. Un jāaizsūta kāda ziņa Anitai Birmingemā.

Tur, kā raksta draudzene, arī lietas mazpamazām sāk notikt. Tomēr viss lēni rullējās. "Kas lēni nāk, tas labi nāk. Un bez piepūles vispār nekas nozīmīgs nenotiek." - Mairas mamma sacīja reiz.

Šodien mamma ir dziļā pensijā, un darbadienās par nelielu samaksu kaimiņiene pieskata. Lai nu veicas.

Diena sliecās uz pēcpusdienas pusi, un jaunulei prāts nesās uz kaut ko patīkamu. Šis iepatikās nesen - un gribas to darīt vēl spēcīgāk. Un spēcīgāk, un spēcīgāk. Maira aizdomājās vēl tālāk. "Latvijā tā uz reizi nesanāks, bet pasaulē gan - ir kāda šance". Ir jāstrādā uz pasauli.

Un ... Milzkalnes ezerā ūdens bija silts kā piens. Melnas siksniņsandales jau bija kājās, un tās iemērca visas reizē ūdenī. Bildes ir gatavas.

Un - tad jau var drusku paslaistīties. Tā vienkārši paskatīties debesīs. Tukums jau bija aiz meža, un Milzkalne arī tāpatās aiz meža vien slēpās. Daba nomierina. Un vēlreiz nomierina. Kādas bērnības atmiņas vien bija... šajos pašos pagalmos. Un arī pie kaimiņiem.

Tomēr nākamajā nedēļā būs jāsasprindzinās. No nekā konkursu radīt - tas nav vieglais darbs. It sevišķi, ja apkārt ir depresīva un skeptiska publika. Kad uz visām jaunām aktivitātēm skatās kā uz kumēdiņu taisītājiem. Paši nekā negrib darīt savas dzīves labā, tikai pa grašiem kādam vergo. Un turklāt uzskata, ka ne viņi paši, bet gan "apkārtējā dzīve/ ekonomika/ prezidents/ premjers un Soross" pie visa vainīgi. Paši nevar neko ne pārdot, ne cimdu uzadīt. Un ar internetu nedraudzējas, jo "par vecu tam sevi uzskata".

Un Maira patīkami mitrās sandalēs gāja mājās. Fotosesija sanāca. Nav nekas sarežģīts, ja arī ministatīvs ir līdzi rokassromiņā. Nav otrs piepalīgs vajadzīgs.

 
Komentāri [0]
Nav pievienots neviens komentārs. Esi pirmais!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits