"Nē, tu nevari būt laimīga!"

14.04.2014, PārslaKo

 Ar virsrakstā iekļautā teikuma jēgas paudējiem es saskaros ik dienas. "Bet, kā, Tev taču ir tik grūti!?" Un vēl: "Kā tu tā, tas taču nav viegli!" Un kronis visam: "Ak, tu nabadzīte!" Gribās visiem pateikt - ejiet ieskrieties! Es esmu laimīga, jo tāds ir mana prāta un dvēseles stāvoklis. Viss.

Reizēm šķiet, ka būt laimīgam bez miljona kabatā ir kāds noziegums. Jā, es patlaban esmu sarežģītā situācijā un, jā, man nav viegli. Bet es esmu laimīga un es esmu laimīga viena. Ar savām finansiālajām problēmām, ar savām ikdienišķajām problēmām, ar savu mūžīgo laika trūkumu. Liekas, esmu uz pasauli sākusi raudzīties savādāk. Šis ir manas dzīves pavasaris.

Ne jau cilvēki vai lietas to nosaka, pat apstākļi reizēm nē, jo mani īpaši nav mainījušies. Reizēm tas vienkārši ir tas, kā mēs raugāmies uz pasauli. Es to redzu lielu, iespējām pilnu. Jā, zināms, ka atkritiens kaut kad būs, bet tas tikai vēl vairāk liek izbaudīt šo brīdi, šo dienu. Reizēm, kad uznāk besītis vai skumjas, es pasūdzos, pačīkstu, bet "lielo bildi" tas nemaina - dzīve ir tikai viena un tikai katra paša rokās. Un tā paiet ātri, uj, cik ātri.

Man viens pazīstams cilvēks pavisam nesen teica: "Es ilgi esmu domājis, ko es vēlos no šīs dzīves. Un esmu sapratis sekojošo: iedvesmot un iedvesmoties." Un es esmu sapratusi, ka mēs ar šo manu draugu domājam līdzīgi. Pa lielam jau ir vienalga, no kā - pasaulē ir tik daudz lietu no kā iedvesmoties. Un  ir tik daudz iespēju iedvesmot citus. Es, patiesībā, šo rakstu veidoju tieši ar tādu mērķi - iedvesmot. Lai jūs, dārgās dāmas, palūkotos uz savām grūtībām un problēmām no pavisam citas puses. Lai jūs pamēģinātu pasauli ieraudzīt savādāk. Lai arī jūsu jūsu dzīves pavasaris ir tieši šis pavasaris - par spīti tam, ka kāds jums mēģina ieskaidrot, ka jums ir grūti.

 

Paldies, 

Ance.

 
Komentāri [5]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā
 
+0
Kaadreiz bija sajuuta(Latvijaa),ka cilveekam ,kuram ir mazliet vairaak naudas kaa citiem, ir jaajuutas vainiigam par to.
Man liekas,ka biezi izaugsme ,veiksanaas saakas tiesi tad,kad saakam priecaaties par citu cilveeku veiksmi dziivee.Mani loti pozitiivi uzlaadee pat pilniigi svesu cilveeku panaakumi!
13.05.2014 14:18 | saite | Atbildēt
 
 
+0
No kā jūs meitenes, piemēram, ņemat iedvesmu? Jau ilgu laiku meklēju, bet vienmēr nonāku strupceļā, un aplaužos p tā, ka tā nav mana iedvesma un esmu tur pat..
24.04.2014 20:24 | saite | Atbildēt
 
 
+2
Lv ir taada mode, ka bez maz vai pieklaajiibas peec ir jaapazeelojaas, pat ja iet ljoti labi. Dazaas tautaas piemeeram ir pienjemts, ka pat ja tikko nomira deels, ir jaatbild ka viss ir fantastiski un ir jaasmaida. Ar sho ir taa, ka vai nu pienjem un piemeerojies, vai arii tevi uzskatiis par nedaudz traku. Diivaini jau skan, bet vismaz taads ir mans noveerojums.
16.04.2014 22:46 | saite | Atbildēt
 
 
+1
Paldies, Ance:)
Es arii esmu domaju par to ko raktiiji, bet nonakusi lidz sim stavoklim neesmu. Bet loti,loti veletos! Un loti to vajadzetu! Es it kaa saprotu, bet ikdienaa tik gruti iedvesmoties- tik gruti vienkarsi justies laimigai par dienu, par skaitu laiku. Viss cits notiek parparmeram par daudz! Bet paldies! Lika velreiz aizdomaties:)
16.04.2014 19:50 | saite | Atbildēt
 
 
+2
Kaut kas taja teksta, man atgadina mani pasu pirms kada laika, kad problemu bija vairak, ka pietiekami, es ari centos iedvesmoties no ta cik pasaule ir plasa un cik daudz taja ir iespeju. Man palidzeja! Un jo vairak problemu atrisini pats, jo labak juties! Specigaks!
14.04.2014 08:19 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits